gittigidiyor

Oculus Rift ve Gear VR için büyük yenilik!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
oculus-rift-gear-vr-konusma-tanimlama-01-1489252003.jpg

Facebook tarafından Oculus Rift ve Samsung Gear VR sanal gerçeklik başlıkları için sesli arama özelliğinin sunulduğunu açıklandı. Peki, popüler sanal gerçeklik başlıklarına gelen konuşma tanımlama özelliğiyle sesli arama işlevi nasıl çalışıyor?

Oculus Rift ve Gear VR sesinizle arayacak!

İlk olarak beta haliyle ana dil olarak İngilizce tercih edenlerin kullanabileceği özellik sayesinde kullanıcılar Oculus Home’dan sesli aramalar yapabilecekler. Böylece oyunlar, uygulamalar ve deneyimler arasında sezgisel olarak gezinmek mümkün olacak.
Özellik aktif hale getirildiğinde Oculus Home’dayken “Hey Oculus” dediğimizde uygulama otomatik olarak sonraki komutunuzu dinlemeye başlıyor. Eğer uygulama size nasıl cevap vereceğini bilemezse, karşınıza çıkardığı yüzen bir küre altındaki satırla bunu size bildiriyor. Ek olarak önerilen aksiyonlar da görüntüleniyor. Ses tanımlama sürecini durdurmak içinse “İptal Et” demeniz yeterli oluyor. Ek olarak Hey Oculus ile aktivasyonu tamamen kapatma şansınız da bulunuyor. Gear VR ile Oculus Room’a eriştiğinizde sesli arama burada da çalışabiliyor.

17529937_303.jpg


19136007_401.jpg


Sanal-Ger%C3%A7eklik.jpg



oculus-rift-gear-vr-konusma-tanimlama-02.png


Öte yandan Oculus’un sesli aramasının daha kat etmesi gereken oldukça yol var. Uygulama arkadaşlarınıza, bildirimlerinize, profilinize, avatarınıza, yüklemediğiniz uygulama güncellemelerine ya da ayarlara bakmanıza izin vermiyor. Ayrıca rastgele sorularınızı da cevapsız bırakıyor. Uygulamanın internet bağlantısı gerektirdiğini de belirtelim.
En azından önemli bir başlangıç olan bu özelliğin zamanla daha başarılı hale geleceği kesin. Tabii ki Türkçe desteğinin de en kısa zamanda gelmesini ümit ediyoruz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst