gittigidiyor

OLED Ekran İçin Samsung Yatırıma Başladı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]OLED Ekran İçin Samsung Yatırıma Başladı[/h][h=2]Samsung, geleceğin ekran teknolojisi OLED için yatırım yapmaya başladı. Samsung cihazları dışında da OLED'in diğer markalar tarafından kullanılması bekleniyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
oled-ekran-icin-samsung-yatirima-basladi.jpeg
Son dönemlerde yeni modelleri ile iyi bir çıkış yakalayan Samsung, OLED ekran üretimi için yatırımlarını arttırırken, firma bu alanda yapacağı çalışmalara hız kazandırma niyetinde. Özellikle Apple tarafından iPhone modellerinde de OLED teknolojine geçiş yapılacak olması ve bu konuda Samsung tarafından OLED ekran desteğinin verilecek olması, kapasitenin ve çalışmaların arttırılmasını mecburi kılarken, Samsung bu konuda çok ciddi yatırımlar yaparak kendini OLED alanında geliştiriyor.
Ekranlarda IPS yerine OLED kullanılması çok daha iyi sonuçların alınmasını sağlarken, özellikle güç tüketiminde OLED daha iyi bir sonuç veriyor. IPS ile OLED karşılaştırmalarında OLED'in daha derin siyah renlere ve yüksek parlaklıklara sahip olduğu görülürken, güç tüketiminde de OLED ile IPS arasında ciddi bir fark bulunuyor.
OLED ekranların kullanılmaya başlanması ile birlikte artık IPS tamamen sonlanacak ve cihazlarda OLED'e dönüş yapılacak.
6.8 Milyar Dolarlık Yatırım Geliyor!
OLED için Samsung tarafından 6.8 milyar Dolarlık yatırımın yapılacağı belirtilirken, bu kadar yüksek yatırım ile birlikte OLED üretiminde yüzde 50 oranında bir artış yaşanacak. Sadece Apple tarafından 100 milyon OLED ekranın alınacak olması da bu konuda Samsung'un OLED üzerinden iyi bir gelir elde etmesini sağlayacak.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst