gittigidiyor

Omen keyboard oyuncu klavyesine makro atama (resimli anlatım)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


Teknolojinin gelişimine paralel hızda gelişen bilgisayar oyunlarına ayak uydurmak artık daha kolay. Gelişen teknoloji sayesinde herşey artık düşünülüp kullacının ihtiyacına göre tasarlanmaya başlandı. Bu da oyun oynayanlar için büyük bir kolaylık. Asıl konumuza gelecek olursak, oyuncu klavyelerinde birden fazla tuşa aynı anda basmamız gerektiği durumlar çok oluyor fakat aynı anda birden fazla tuşa, oldukça zor basabiliyor olsak bile o kadar seri olamayabiliyoruz. Bunun için geliştirilmiş klavyelerde makro atayarak birden fazla tuşa basmak yerine tek tuşla aynı işlemleri sağlayabiliyoruz. Makro atama işlemini nasıl yapacağımıza gelecek olursak; elimde bulunan omen oyuncu klavyesi üzerinde göstereceğiz işlemleri.



  • Öncelikle işlem yapacağımız programı indirmemiz gerekiyor. Google arama motoruna SteelSeries” yazarak Enter‘a basıyoruz.
  • Arama sonuçlarında, ikinci sırada bulunan linke tıklıyoruz.



“Engine 3” yazan kısımdan Windows olan seçeneğe tıklıyoruz. Böylece yüklemek istediğimiz dosyanın setup dosyasını indirmeye başlamış olacağız.



İndirdiğimiz setup dosyasını çalıştırıyoruz. Türkçe seçeneği olmadığı için programı İngilizce kuruyoruz.



Normal ve bildiğiniz program kurma; yine Next diyoruz.




Kurulum dosyalarımız yükleniyor.



Kurulum bittikten sonra proğramı çalıştırıyoruz. Burada Omen Keyboard ve Omen Mouse ayarları bulunuyor; dilediğimiz gibi artık makro atama işlemi yapabiliriz.
Omen Mouse
seçeneğine tıkladığımız zaman mouse ayarlarını yapacağımız panel gelecek.

Image-6_640x484.jpg

Açılan penceredeki butonlarda, mouse üzerinde bulunan tuşlar için numaralandırımış görevlerden istediğimizi,
mouse üzerindeki tuşa makro atayabiliriz. Sağ tarfta mouse hareket hızını ayarlama şeçenekleri de
bulunuyor




GAMESENSE sekmesine tıkladığımızda ise Counter Strike başlığı altında, klavyemizi özelleştirme şansımız bulunuyor.


Yine buradan Omen klavyemizin renklerini değiştirip farklı renkler kullanabilir, canlılık ayarlarını buradan yapabiliriz.

Image-9_640x327.jpg


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst