gittigidiyor

Opera VPN desteğini yerleşik olarak sunan ilk büyük web tarayıcısı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Twitter, YouTube ve benzeri sosyal medya servislerine ve çeşitli web sitelerine gelen erişim engellemeleri nedeniyle ülkemizde VPN, Türkçe açılımıyla sanal özel ağ kullanımı epey yaygın sayılır. Kullanıcılar genellikle üçüncü taraf uygulama veya istemci yükleyerek VPN işini çözmeye çalışıyor, ancak şimdi Opera onlar için biraz daha kullanışlı bir seçenek sunuyor.
Opera’nın geliştirici sürümünü yayınladığı masaüstü web tarayıcısının yeni versiyonu yerleşik VPN desteğine sahip. Kullanıcılar sadece tek bir düğmeye tıklayarak 256-bit korumayla şifrelenmiş bağlantıya sahip oluyor, bağlantı detaylarını saklıyor, devlet kuruluşları tarafından erişimi kısıtlanmış web sitelerine girme fırsatı elde edebiliyor.
Ön izleme versiyonunda VPN için sadece üç adet konum (ABD, Kanada ve Almanya) üzerinden bağlantı kuruluyormuş gibi destek sunuluyor. İnternet tarayıcısının söz konusu versiyonu son hâlini aldığında daha fazla VPN noktası görebiliriz. Bu arada Opera’nın VPN hizmeti ücretsiz. Eğer yasaklı bir servise veya bulunduğunuz ülkeden erişime kapalı olan bir içerik hizmetine erişmek istiyorsanız, ya da internet aktivitenizi izlenmesi zor hâle getirmeyi amaçlıyorsanız, Opera’nın internet tarayıcısı en kolay ve makul seçenek gibi görünüyor.
Aşağıdaki kaynak bağlantısını takip ederek Opera VPN özellikli sürümün geliştirici versiyonunu indirebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst