gittigidiyor

Oppo Neo 7

nokya

Aktif Üye
Katılım
28 Haz 2012
Mesajlar
580
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
almanya

Oppo‘nun birçok yerde 200$’ın altında sunmayı planladığı Oppo Neo 7 adlı telefonu resmiyet kazandı. Alt sınıftaki birçok telefona göre iyi özellikler sunması beklenen Oppo Neo 7‘nin bir süredir dedikoduları etrafta dolaşıyordu.
5 inç TFT LCD ekrandan güç alacak olan Oppo Neo 7, qHD çözünürlüğünde(540×960 piksel) bir ekranla geliyor. 4 çekirdekli ve 1.2 Ghz hızında çalışam Qualcomm Snapdragon 410 işlemcisi bulunan Oppo Neo 7, tek kanal RAM’le gelecek. RAM‘in büyüklüğü ise 1 GB olacak. 16 GB dahili depolama ile birlikte MicroSD kart desteği de sunacak.
Arka kamera 8 MP olacak ancak f/2.0 lensle gelecek. Ön kamera ise 5 MP boyutunda ve f/2.4‘e sahip olacak. Boyutları 142.7 x 71.7 x 7.6 mm olarak açıklanan telefon 141 gram ağırlığında olacak. 2420 mAh gibi sağlam bir batarya ile gelecek olan Neo 7‘de siyah ve beyaz renk seçeneği ön planda olacak. Ayrıca 3G ve 4G modelleri ayrı ayrı bulunacak olan telefon Bluetooth (v4.0), Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS gibi özelliklere de tüm modellerinde sahip olacak.
Oppo Neo 7‘nin öncelikle Hindistan‘da 2 gün içinde satışa sunulması bekleniyor. Daha sonra da Güneydoğu Asya, Doğu Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da da satışa çıkacak olan telefonun Meksika’da dahi satışa çıkması bekleniyor.

Editörün Notu:
Piyasayı takip eden birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, telefon eğer söz verildiği gibi 200$’ın altında satışa sunulursa alıcılar tarafından ciddi ilgi görebilir. Çünkü teknik özellikleri fiyatına göre gayet hoşuma gitti. Tabii yapılacak testler ne kadar iyi ya da fiyat/performans telefonu olduğunu gösterecek ama bu fiyata aldığınız telefonun 5 inç olması ve işlemcisine göre çok sağlam bir bataryayla gelecek olması büyük artılarından olacak gibi duruyor. Tabii ekran çözünürlüğü bu büyüklüğe az da gelebilir. Bir telefona çok fazla para vermek istemeyen, şarjı uzun giden ve büyük ekran arayışında olanlar için iyi bir seçenek olacaktır. İşlemcisinden aşırı bir şey beklememeniz gerektiğini de belirtelim.
Bu arada Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ile ilgili tarafımıza ulaşan bir bilgi yok ama yukarıda belirttiklerim ülkemiz için de geçerli. Yani eğer ülkemizdeki kullanıcıların beğenisine sunulursa ilgi çekeceğini düşünüyorum. Tabii ki fiyatlandırma da önemli. Son dönemde yerli telefonlarımız ucuzluk, işlevsellik ve şıklığıyla da göz dolduruyor. Rekabet edemeyebilir de… İlerleyen dönemlerde gelip gelmeyeceğini beraber göreceğiz.
Siz ülkemize gelirse bu telefonu tercih eder miydiniz?
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst