gittigidiyor

Orjinal ve Kopya Dreambox 500s arasındaki farklar.

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi


Merhaba arkadaşlar,

Bu başlık altında,
dışarıdan gözlemleyebildiğimiz kadar, iki cihaz arasındaki farklılıkları yazacağız. Burada yazılanlar %100 gercegi yansitmayabilir, zira bazi ozelliklerin bazi klonlarda da gozlendigi gorulmustur.

Sizin de eklemek istediğiniz bir madde varsa yazın.


================================================== ============================


* Orjinal cihazların MAC adresi 00:09:34:XX:XX:XX ile başlamaktadır. Eğer cihazınızın MAC adresi 00:09:34 ile başlamıyorsa %100 kopya cihazdır.


* Orjinal olan 500'un kumandasindaki tuslar oldukca yumusak. Cok rahat basiliyor. Klonda ise sert. Daha kati bir plastikten yapilmis. Iki kumandayi yanyana koyup karsidan baktigimda klon olanin tuslari daha yuksek, orjinal olan daha kisa duruyor.


* Klon Cihazin ustundeki deliklerden iceri baktigimda tunerinin uzerinde made in japan yazdigini goruyorum.

Orjinalinde ise made in china yaziyor.

* Yine klon cihazin ustundeki deliklerden baktigimda, ethernet isiginin turuncu yandigini goruyorum. Orjinalinde ise yesil renkte yaniyor.


* Klon olanin tuneri pek iyi degil. Cogu zaman uydu yapilandirma ayarlarinda uydu bulma kisminda, bir uydudaki TP'den baska bir TP'ye gectiginizde, sinyalin degistigini hemen algilayamiyor. Orjinal dreamler ise bu konuda cok stabil.


* Klon olaninin adaptoru üzerindeki baskı/yazilar biraz daha flu gibi orjinal olanina gore. Klon olaninin kagidindaki renkler daha soluk.


* Orjinal olaninin kasasinin, kafa olarak tabir edebilecegimiz kisminin (yani on tarafini kapsayan kismin) rengi ile, kasanin ust kismini kapsayan (kapak kismi yani) kismin rengi birebir ayni. Klon olaninda ise dikkatli bakildiginda ton farki belli oluyor. Hele ki bariz fark varsa bilin ki kesin klon.


* Klon olaninin kumandasindan çıkan piller markasız. Orjinal olaninin markasi ise ..... (bu aksam bakacagim)


* Klon olan cihazin ust kisminda stretch naylon var. Orjinal olanlarinda ise yok. Orjinal olanları beyaz renkte, süngerimsi bir madde ile kaplı (bu maddeye sarılı vaziyette)


* Orjinal olan cihazin kutusunun rengi, klon olanina gore daha canli.


* Bu cihazin yurtdisindaki satis fiyatlari yaklasik 375 YTL.... Unutmayin ki Dreambox 500'un DVB-S icin olani artik uretilmiyor. Bu verdigim fiyat, Dreambox 500 DVB-C'nin ortalama fiyatidir (yani digital kablo tv icin olan modeli) DVB-T olan (karasal digital yayin) modeli ise yaklasik 50 YTL daha pahali.


Yani siz 200-250 YTL 'ye bu urunu SIFIR diye aliyorsaniz, %99 bu urun klondur.


* Dreambox'in yurtdisi sayfasina baktigimizda, yetkili satici olarak Turkiye'den iki firma var. Biri kayacenter digeri ise Karadagsat... Her ikisinin de internetteki sayfalarinda, artik Dreambox 500'un satilmadigini goruyoruz (yukaridaki bilgilere paralel olarak). Dreambox 500+ modeli satistadir.


* Garanti durumu/belgesi ile ilgili herhangi bir yorum yapmiyorum
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
Bu resimde ise, kopyacıların işi ne kadar ileri götürdüğünü görebilirsiniz.





dmsl4.jpg
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
yukarıda verilen orjinal dreambox a tamamen uyuyor...ayrıcı ozellikleri bende işaretledim üzerinde...buraya kadar hersey normal ama benim mac adresimde sorun war...mac adresim

00-12-25 (hex) Motorola BCS

001225 (base 16) Motorola BCS
6450 Sequence Drive
San Diego CA 92121
UNITED STATES


17042008359un7.jpg




17042008360su1.jpg


ustalardan yorumlarını bekliyorum...ben suan gp 4,31 kullanıyorum vede addonstan download yaptım bir sorun cıkmadı...


sevgiler...saygılar...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst