gittigidiyor

Orman'dan Yıldırım'a Q7 ve Ekici yanıtı!

zarali58

Aktif Üye
Katılım
16 Kas 2011
Mesajlar
1,195
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
sivas
[h=2]Orman'dan Yıldırım'a Q7 ve Ekici yanıtı![/h][h=6]Beşiktaş Başkanı Orman, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'ın açıklamalarına imza töreninde yanıtladı.[/h]
173365.jpg


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yönetim olarak başka camialarla kavga içinde olmadıklarını ve kendi işlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Orman, ara transfer döneminde kadrolarına kattıkları futbolcular için Vodafone Arena'da düzenlenen imza töreninde gündeme dair soruları da yanıtladı.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Ricardo Quaresma ve siyah-beyazlı kulüple ilgili yaptığı açıklamalara değinen Orman, "Beşiktaş demagojiler içinde anılacak kulüp değil. Beşiktaş yöneticilerinin işi kulüplerini iyi yönetmek. Sahada oynayan, oyuncular ve teknik direktördür. Saha içinde olan insanlar değiliz. Futbol sahada oynanan bir oyun. Bunlar, başkanlar ve yöneticiler açısından da hiçbir şekilde ego savaşlarına dönecek şeyler değildir." diye konuştu.
Bir kulüp terbiyesine sahip olduklarını ifade eden Fikret Orman, şöyle devam etti:
"Biz hiçbir camiayla kavga içerisinde olmayı arzu etmiyoruz. Fenerbahçe ile uzun zamandır maalesef yaşıyoruz. Bunu yaşamamızın en büyük nedeni maalesef Fenerbahçe yönetim kurulunun açıklamalarda bulunmasıdır. Her kulübün kendiyle ilgili açıklama durumu vardır. Biz başka bir kulüple ilgili açıklama yapmıyoruz, çok dikkat ediyoruz. Maalesef senelerdir böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Son yapılan açıklamalar konusunda söylenecek öyle laflar var ki... Biz girmek istemiyoruz. Bunlar toplumu germekten başka hiçbir işe yaramamaktadır."
Yönetimde bulunmalarının nedeninin taraftarları mutlu etmek olduğunu aktaran Orman, "Fenerbahçe taraftarlarını üzmek değil, Fenerbahçe Kulübünü rencide etmek de değil... Beşiktaş sahada mücadele eden, Beşiktaş ahlakına göre hareket eden bir kurumdur. Bu şekilde devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
"Aziz Yıldırım'dan evrakları istiyoruz"
Aziz Yıldırım'ın, siyah-beyazlı futbolcu Ricardo Quaresma'nın Fenerbahçe'ye gelmek istediği yönündeki açıklamalarına ilişkin görüşlerini aktaran Orman, bu konuda girişimde bulunan kişileri mahkemeye vereceklerini ve Yıldırım'dan gerekli evrakları istediklerini söyledi.
Quaresma'nın sözleşmesinin gelecek sezon biteceğini vurgulayan Orman, "Sözleşme 30 maç oynarsa otomatik olarak uzuyor. Quaresma'ya teklif götürülmesinin tek nedeni olabilir, 'sen oynama, 7 maç sahanın içinde bulunma, sözleşme uzamasın' ve böylece sezon sonu boşa çıkar. Etik davranmayla alakası yoktur. Fenerbahçe başkanına teklif götürülmüş, o teklif götürenlerin hepsini mahkemeye vereceğim, hem yurt içinde hem yurt dışında. Yıldırım 'İstiyorlarsa evraklarını gönderelim' dedi. Evet istiyoruz, göndersin." diye konuştu.
Konuyla ilgili Quaresma ve menajeriyle de görüştüklerini aktaran Orman, "Kendisine 'Bilgin var mı?' diye sordum. 'Ben evime geldim, başka bir yerde oynamam' dedi. Sözleşmesini uzatmamızı istedi. Quaresma'nın sözleşmesini uzattık. Şu anki teklif ahlaksız teklife girer. Biz de yurt dışında bir adam bulalım, 'Messi, Beşiktaş'a gelmek istiyor' desin. Öyle bir evrak yoksa Aziz Bey yanıtını verecek." değerlendirmesinde bulundu.
"Mehmet Ekici, şu andaki kadromuza zaten giremez"
Fikret Orman, transferde gündemlerine gelen Trabzonsporlu futbolcu Mehmet Ekici ile ilgili şunları dile getirdi:
"Transfer etmek için girişimde bulunmadık. Sezon sonu sözleşmesinin boşa çıktığını, Trabzon'dan ayrılma kararında olduğunu menajeri vasıtasıyla bildirdi. Kız kardeşleriyle ben görüştüm, 'Beşiktaş'a gelmek istiyoruz' dediler. Biz de 'peki' dedik. Trabzonspor Kulübü, Mehmet Ekici ile görüşülebileceğini ifade etti. Asbaşkanım Umut Güner, babası ve menajeriyle görüştü. Onlar Beşiktaş'a gelmek istediklerini söylediler. Biz de Trabzonspor ile görüşmeye başladık. Trabzonspor ile prensiplerde anlaştık."
Beşiktaş'ın Mehmet Ekici'nin futbol hayatıyla oynadığı yönündeki eleştirilere tepki gösteren Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mehmet Ekici, şu andaki kadromuza zaten giremez. Bizim değerlendirmemiz önümüzdeki sezonla alakalıydı. Şimdi nereye gitmek istiyorsa gitsin. Bu ahlak içinde olduğu sürece zaten işimiz olmaz. Quaresma, Beşiktaş'ın oyuncusu. Sosa, Milan'ın oyuncusu. Mehmet Ekici Trabzonpor'un oyuncusu. Fenerbahçe Kulübünün başkanın bununla ne alakası var."
Yöneticiler olarak işlerinin polemik olmadığını anlatan Orman, "Fenerbahçe sevdiğimiz camia. Sporun önemli aktörlerinden. Mücadelemizi pazar günü sahada yapacağız. Herkes kendi kulübünü ilgilendiren konulara baksın. Beşiktaş'tan ayrılmak isteyenler olabilir. Kalmasını istediğimiz oyuncular Beşiktaş'ta kalıyor. Başka oyuncular var, transfer edebiliyorlarsa etsinler." şeklinde görüş belirtti.
"Bu zihniyet yakışmıyor"
Fenerbahçe ile sorunları olmadığını belirten Orman, "Bu zihniyet yakışmıyor. Herkes kendi marka değerine, kendi maçlarına ve kendi maçlarındaki hakemlere baksın." diye konuştu.
Sarı-lacivertli yöneticilerin, Beşiktaş'ın, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e olan borcu yönündeki açıklamalarına da değinen Orman, bu borcun daha önce de olduğunu ifade etti.
Orman, Atiker Konyaspor ile yaptıkları maçta taraftarların, Aziz Yıldırım aleyhine yaptığı tezahürata da üzüldüğünü belirterek, "Böyle şeylere gerek yok. Benim için de yapılırsa üzülürüm. Ben Fenerbahçe, Trabzonspor statlarına gidiyorum. Hiçbir şeyle karşılaşmıyoruz. Aziz Yıldırım senelerin spor adamı. Türkiye'nin şu ortamında insanları mutlu edecek tek şey spor. Kavga ortamına gerek yok." değerlendirmesinde bulundu.
"Herkes bıktı"
Fikret Orman, kulüplerin polemik içinde olmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Bu zihniyetlerden herkes bıktı. Beşiktaş'ın başarılı olması bir şey ifade etmiyor. Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin de başarılı olması lazım. Türk futbolunun Trabzonspor'a, Bursaspor'a ve diğer kulüplere ihtiyacı var. Bursaspor dışında, üç kulüp 35 senedir şampiyon. Rekabetçi lig olması lazım. Yöneticilerin, konuyu kavgadan çıkarıp finansal fair play zeminleri içinde çalışması lazım. Paralar yıldız sayısına göre verilmesin. Birinci, ikinci ve üçüncü şeklinde verilsin."
Herkesin, kendilerinden masaya yumruğu vurmalarını istediğini hatırlatan Orman, "Bunu yaptığımızı kimse gördü mü? 'Hakemler Beşiktaş'ı kayırıyor' diyorlar. Türk futbolu bu hakemlerle bir yere gidecek. Hata yapmıyorlar mı yapıyorlar. Algı yaratmak kimsenin haddi değil. Herkese olduğu gibi bize de hatalar olmuştur. Federasyon niye gitsin, seçimle gelmiş. Beğenmediğiniz bir şey varsa gidin konuşun." şeklinde konuştu.
Şenol Güneş'in sözleşmesi
Orman, teknik direktör Şenol Güneş'in sözleşmesiyle ilgili soruyu "Artı bir senelik sözleşmesi var. Ne zaman isterse uzar. Sözleşmeyle ilgili konu aklında yok. Bizim de tüm konsantrasyonumuz şampiyonluk ve UEFA kupasında daha üst noktalara gidebilmek. Hocamızın da konsantrasyonu bu." şeklinde yanıtladı.
Transferler
Transfer çalışmalarında, kendilerinden beklentinin fazla olduğuna dikkati çeken Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Santrforla alakalı beklentiler oldu. Beşiktaş, ligin lideri ve en çok gol atan takım. Ligin gol kralı da Beşiktaş'ta. Kamerun milli takım santrforu Aboubakar ve Ömer Şişmanoğlu Beşiktaş'ta. Demba Ba da geldi. Biz kendi perspektifimizden bakıyoruz, teknik direktör kendi perspektifinden bakıyor. Herkes kendi alanında haklı olabilir. Bizim açımızdan önemli olan futbolcuların paralarının zamanında ödenmesidir."
Bonservis bedeli nedeniyle Matej Mitrovic'in transferinin eleştirilmesine değinen Orman, transferde sık eleyip ince dokuduğunu vurgulayarak, "Fabricio'yu transfer ettik. Transferini istemediklerini söylediler. Şimdi taraftarın en sevdiği oyuncuların başında geliyor. Tombaladan çeker gibi, televizyondan izleyip de oyuncu almıyoruz. İnceleyerek alıyoruz." diye konuştu.
Oyuncuların transferindeki menajerlik ücretleriyle ilgili Orman, "Geldiğimizde menajerlik ücretleri yüzde 22 oranındaydı. Bunları yüzde 7'ler seviyesine çektik. Türkiye'deki teamüller yüzde 10 seviyesinde." ifadelerini kullandı.
Fikret Orman, kadrolarında yer alan Tolgay Arslan ve Oğuzhan Özyakup'un sözleşmelerini uzatacaklarını belirtti.
"Kişiler hata yapar, kurumlar yapmaz"
Fikret Orman, TFF 1. Lig takımlarından Evkur Yeni Malatyaspor'un, Vodafone Arena'da bir maçını oynayacağını belirterek, "Bazıları 1986 senesindeki bazı şeylerden dolayı 'Malatyaspor'a vermeyelim' diyor. Kişiler hata yapar, kurumlar yapmaz. Bu dediklerimizin üzerinden 30 yıl geçmiş. Büyük kulüp, büyük kulüp gibi hareket eder. Bize ihtiyaç duyan her kulübün yanında olmaya devam edeceğiz. Türk futboluna hizmet etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.
"Divan seçimi yapılacak"
Kulübün divan kurulu başkanlığında yaşanan kaosa değinen Orman, "Seçim yapılacak. Seçim var, kaçış yok. Beşiktaş'ı mahkeme kapılarına götürmek yakışmıyor. Ne hırsı anlamadım. Bu taraftarların umurunda değil. Divanı kilitlemenin manası yok. Kimse Beşiktaş'a zarar vermesin. Süleyman ağabeyi unutmasınlar. Kendisi 'Beşiktaş'ı üzmeyin' diyordu." şeklinde konuştu.
"İki camia arasında kavga yoktur"
Fikret Orman, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yapacakları maçta rakiplerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi.
Fenerbahçe'yi ilk defa Vodafone Arena'da konuk edeceklerine dikkati çeken Orman, "Bütün Beşiktaş taraftarı, Fenerbahçe'yi stadında görmekten memnuniyet duyacak. İki camia arasında kavga yoktur. Beşiktaş'ın birinci önceliği lig ve Avrupa'dır. İyi ev sahibi olmaya çalışacağız. Yönetim kurulumuz orada nasıl ağırlandıysa aynı şekilde ağırlayacağız. Kimse elimizi bile sıkmaya gelmemiştir ama biz öyle yapmayacağız. Buyursunlar gelsinler. Hep beraber güzel maç izleyelim. Küfür etmeyelim, ettirmeyelim." diye konuştu.
Kulüpler Birliği Vakfının gündeminde başkanlık seçiminin olmadığını anlatan Fikret Orman, "Fenerbahçe dışında bunu gündeme getiren kimse yok. Zaten Fenerbahçe başkanlık makamıyla değil asbaşkanlık makamıyla temsil ediliyor. Bunu da bir gözden geçirmemiz gerekiyor." diyerek sözlerini tamamladı.
 

zarali58

Aktif Üye
Katılım
16 Kas 2011
Mesajlar
1,195
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Konum
sivas
[h=2]'1 kupa aldık, yeni mi çıktı bu 100 milyon'[/h][h=6]"Demirören 5 senedir federasyon başkanı. Beşiktaş bu dönemde 1 kupa aldı. Yeni mi çıktı bu 100 milyon?"[/h]
179020.jpg


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, siyah-beyazlı takımın TFF Başkanı Yıldırım Demirören'a olan 30 milyon dolarlık alacağına ilişkin sözlerine cevap verdi. Orman, "Demirören 5 senedir federasyon başkanı. Beşiktaş bu dönemde 1 kupa aldı. Yeni mi çıktı bu 100 milyon? Beşiktaş göçebe kuş gibi orada burada oynarken Demirören, Federasyon başkanı değil miydi?" diye sordu.
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, bir dönem başkanlık yaptığı Beşiktaş'tan 30 milyon dolar alacağı olduğunu anımsatmıştı. Yıldırım, şöyle konuşmuştu:
"TFF Başkanı konuşmasında, 'sayın Mehmet Ali Aydınlar federasyon başkanı seçildiğinde Fenerbahçe'nin en büyük sponsoruydu. Bu ilişkiler her zaman olabilir.' dedi. Beşiktaş'tan 60 milyon dolar alacağının, 30 milyona düştüğünü söyledi. Sayın Mehmet Ali Aydınlar kendi şirketinin reklamını yapabilmek için voleybol takımına sponsor oldu. Karşılığını da aldı. Borç almak başka sponsor olmak başka. Beyefendinin Beşiktaş'tan 100 milyon lira alacağı var. Bu parayı isterse Beşiktaş transfer yapamaz, ödemelerde zorluklar yaşar, istediği bütçe ayarlamasını yapamaz. Sayın Demirören, bunu kulübe hibe et. Biz de alacaklarımızı hibe ettik. Siz de edin. Bunu ortadan kaldırmazsanız aksi halde şaibe olacaktır. Beşiktaş'ın yenmesini isteyeceksin ki size para ödesin. Yoksa ödeyemez."
"Demirören döneminde 1 kupa aldık"
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Yıldırım'ın bu açıklamalarına ilişkin şunları söyledi:
"Demirören 5 senedir federasyon başkanı. Beşiktaş bu dönemde 1 kupa aldı. Yeni mi çıktı bu 100 milyon? Beşiktaş göçebe kuş gibi orada burada oynarken Demirören, Federasyon başkanı değil miydi? Dün maçta taraftarımız Aziz Bey için bağırdı, üzüldüm. Bize başka yerde olmuyor. Çünkü kimseyi rencide etmiyoruz. Üzüldüm. Sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz ülke olarak. Sporla mutlu olacağız. Kavgaya gerek yok. Yeni Malatyaspor'a 1 maçlığına stadımızı vereceğiz. Bazı taraftarlarımız 86-87 sezonunu diyor. O olaydan 30 sene geçmiş. Biz geldiğimizde menajerlere verilen rakam yüzde 22'ydi.Biz yüzde 7'ye çektik. Beşiktaş'ı şampiyon gibi göstermeye çalışıyorlar. Daha önümüzde çok maç var. Beşiktaş taraftarı bunları yemiyor artık."
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst