gittigidiyor

OS/ MAC/ OSX Hakkındaki önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple Watch için WatchOS 2.1 güncellemesi bugün yayınladı. İşte WatchOS 2.1 güncellemesi ile gelen yenilikler ve WatchOS 2.1 yükleme rehberi.


apple-watch.jpg
WWDC 2015 etkinliğinde WatchOS 2'yi duyuran Apple, bu etkinlik sonrası Apple Watch için ilk güncelleme olan WatchOS 2.1'i yayınladı. Apple Watchkullanıcılarını hayli mutlu edeceğini tahmin ettiğimiz WatchOS 2.1güncellemesi, pek çok yenilik ve hata gidermesini beraberinde getiriyor.
WatchOS 2.1 ile gelen yenilikler

- Bu güncelleme yeni dil desteği ve hata çözme özelliklerini içeriyor
- Arapça, Çekçe, Yunanca, İbranice, Macarca, Malayca, Portekizce (Portekiz) ve Vietnamca’daki sistem dilini destekliyor
- Sağdan Sola kullanıcı önyüzünü destekliyor
- İslami ve Musevi Takvimleri için yeni komplikasyon ekliyor
- Siri ve Arapça imlasını (Suudi Arabistan, BAE) destekliyor
- İngilizce (Malezya), Çekçe, İbranice, Macarca, Portekizce (Portekiz) ve Vietnamca’daki imlayı destekliyor
- Takvim komplikasyonunda etkinliklerin güncellenmesini engelleyen sorunu çözüyor
- Güç Koruma modunda zamanın gösterilmesini engelleyen sorunu çözüyor
- Üçüncü parti uygulamalarının açılmasını engelleyen sorunu buluyor
- Üçüncü parti uygulamalarının ikonlarının düzgün gösterilmesini engelleyen sorunu çözüyor
- Sistem dilini değiştirirken dengesizliğe neden olacak sorunu çözüyor

watchos_2_1-800x703.jpg

WatchOS 2.1 güncellemesi nasıl yüklenir?

WatchOS 2.1 güncellemesini yüklemek için iPhone'unuz ile Apple Watch Uygulaması > Saatim > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izlemeniz yeterli olacaktır. Güncellemeyi yüklemeden önce Apple Watchşarjının en az yüze 50 dolu olması öneriliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
VLC Player ChromeOS İçin Yayınlandı

VLC Player ChromeOS İçin Yayınlandı


vlc-player-chromeos-icin-yayinlandi.png

Dünyanın en çok kullanılan video oynatıcılarından biri olan VLC Player, ChromeOS için yayınlandı. Şu anda Android, iOS, Windows, Linux ve OS X gibi işletim sistemlerinde, neredeyse bütün dosya formatlarını desteklediği için milyonlarda insan tarafından kullanılan uygulama, bundan böyle ChromeOS işletim sisteminde de yer alacak.
1450566647_chrome-playerm.jpg

VLC Player ChromeOS İçin Yayınlandı

Şu ana kadar ChromeOS için VLC player uygulamasının gecikmesinin ardında, PPAPI, NaCL ve bazı Javascript uyarlamalarının olduğu ifade ediliyor. Bu durum Google'ın ChromeOS için yayınlandığı ARC (Android Runtime for Chrome) ile son buldu. ARC ile, Chromebook cihazları Android yazılımlarını çalıştırabilecek.
ARC sayesinde, VLC Player yazılımı, web tabanlı işletim sisteminde çalışır hale getirildi. ChromeOS için hazırlanan yazılım, güncel sürümlerde olduğu gibi ses/video formatlarını, altyazıları ve yayın akışlarını destekliyor. Buna ek olarak, oynatma listesi, hızlandırılmış gösterim, ekolayzır, ses/görüntü senkronizasyonu ve donanımsal ses/görüntü işleme özellikleri yer alıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Apple, hem OS X hem de iPhone kullanıcılarının Safari internet tarayıcısıyla gezinirken sorun yaşamasına neden olan bir hataya çözüm buldu.
Mac, iPhone veya iPad sahipleri adres çubuğu içinde arama yaptıklarında kilitlenme sorunuyla karşılaştı ve bu Safari hatası birkaç saat boyunca sürdü. BuzzFeed News’in belirttiğine göre, sadece Safari tavsiyeleri veri depolaması sabah erken saatlerde güncellenen kişilerde bu problem yaşandı.
Safari hatası nasıl çözülüyor?

Problem küçük çaplı görünse de, Apple’a Twitter üzerinden epey şikayet geldi. Apple’ın sağlam şekilde çalıştığı bilinen Safari internet tarayıcısının bu tarz bir hatanın kurbanı olması da nadir görülen bir olay olsa gerek. Tanınmış iOS geliştiricilerinden Steven Troughton-Smith sorunu yakından takip edenlerdendi ve sorunun çözüldüğünü attığı bir tweet ile doğruladı. Geliştirici DNS yenilemesinin sorunu çözdüğünü kaydetti.
Tüm kullanıcıların sorundan tamamen arınması da haberin yayınlandığı saat itibarıyla gerçekleşmiş olmalı.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Mac ve iOS’e özel günlük uygulaması Day One kapsamlı bir güncelleme aldı. İki yıllık bir geliştirme sürecinin ürünü olan bun yeni sürüm, geliştiricileri tarafından tamamen sıfırdan geliştirildi ve yeni bir uygulama olarak App Store’da yeniden yayınlandı.
Day One 2 olarak adlandırılan yeni uygulamanın sunduğu yenilikler arasında birden fazla günlük oluşturma, tek bir giriş içine birden fazla fotoğraf ekleme, iOS’te yeni bir harita görünümü, Mac versiyonunda fotoğraflı zaman çizelgesi ve yeni kullanıcı arayüzü bulunuyor.


Yeni uygulamanın kullanıcıları aynı anda en fazla 10 adet gizli günlük üzerinde çalışma imkanı buluyor. Ayrıca bunlardan herhangi bir tanesindeki girişi seçme, etiketleme ve silme de yenilenen günlük girişi yönetim araçlarıyla sağlanıyor. Girişler en fazla 10 fotoğrafa kadar destek sunuyor, halbuki daha önce sadece tek bir fotoğrafa izin veriliyordu. Böylelikle bir günü anlatmak için tek bir fotoğraf yerine birden fazla fotoğraf girip günlükte daha fazla görüntüye yer vermek mümkün olacak.

Uygulamanın Mac versiyonu da kullanıcılara bu fotoğrafları kullanarak günlük girişleri içinde gezinme fırsatı veriyor. Böylelikle bir fotoğrafı çektiğinizde tam olarak ne yaptığınızı hatırlayabileceksiniz. iOS versiyonu ise yeni bir harita görünümüne sahip, bu görünüm aynı konumda yapılan günlük girişlerini veya yakınlarda çekilen fotoğrafları gösteriyor.


Day One’ın eski versiyonu mevcut olan en sezgisel günlük uygulamalarından bir tanesiydi. Yeni değişiklikler ile birlikte uygulamayı kullanmak daha düzgün ve zahmetsiz hâle geldi. Ancak mevcut kullanıcıların bile iOS versiyonu için 12,99 TL, Mac versiyonu için de 52,99 TL ödemeleri gerekiyor. Daha önce bir kez bu uygulama için para ödemiş olanların yeni versiyon için de az sayılmayacak ücreti gözden çıkarmalarını beklemek zor. Yine de, yapılan değişiklikler, iyileştirilen kullanıcı deneyimi ilk uygulamayı indirmiş olanlar için çekici gelebilir. Bu arada uygulamanın geliştiricisi Bloom Built ilk versiyonu da devam ettireceğini, bu hafta için hem orijinal Day One hem de Day One 2’nin yüzde 50 indirimle sunulacağını kaydetti.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
OS X El Capitan 10.11.5 sürümünün yeni betası bugün geliştiriciler ve kullanıcılar için indirilmeye sunuldu. Yeni OS X El Capitan 10.11.5 beta sürümünün ayrıntıları

el-capitan-wallpaper-splash-with-logo-axinen-1024x768.jpg
OS X El Capitan 10.11.5 sürümünün ilk beta sürümü yaklaşık 1 ay öncesinde yayınlanmıştı. İlk betadan bu yana Apple'ın OS X betalarında genel olarak işletim sisteminin stabilite problemlerini ortadan kaldırmaya öncelik verdiğini görmüştük.
Yeni işletim sisteminin yayınlanmasının öncesinde mevcut işletim sistemini kusursuz yapmaya özen gösteren Apple, bu beta sürümünde de genel hataları düzeltme konusunda yoğun çalışmalar yapmış.
adsiz-1462304983.png

OS X El Capitan 10.11.5 Beta 4 tabiki sadece hataların düzeltilmesinden ibaret değil.
Bu sürüm ile iOS'in yeni ve sevilen özelliği olan şifre koyabildiğiniz noy uygulaması artık OS X için de mevcut.
Ayrıca genişletilmiş Live Photos desteğini de barındıran bu yeni beta geliştiriciler ve kullanıcılar için bugün indirmeye sunuldu.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
siri-os-x-dock-200516-1024x683.jpg
Apple‘ın dijital asistanı Siri’yi yeni OS X sürümüne yerleştirmeyi istediği uzun süredir konuşuluyor. Şirketin önümüzdeki ay gerçekleştireceği WWDC 2016’da Siri OS X buluşmasına dair ilk detayları gün yüzüne çıkarması muhtemel gözüküyor.

MacRumors sitesi tarafından yayınlanan ve Siri’yi bir Mac üzerinde çalışırken gösteren ekran görüntüleri de, söz konusu ihtimali biraz daha artırıyor. Menü çubuğunda siyah-beyaz ve yazılı bir logo gösterilen Siri, ekranın alt kısmındaki dock’ta farklı renklerdeki bir dalga biçimindeki logoyla temsil ediliyor.

MacRumors, her iki logonun da sanal asistanı aktive edeceğini ve Siri kullanıcıların komutlarını beklerken ekranda bir dalga şekli beliriyor. Sanal asistanı “Hey Siri” komutuyla aktif hâle getirmeye yönelik seçenek de Siri’nin ayarlar menüsünde bulunuyor. Ancak Apple’ın bu seçeneği varsayılan olarak kapalı biçimde sunulacağı belirtiliyor.
Siri OS X versiyonunun geliştirme çalışmalarının sürdüğünü belirten MacRumors, ekran görüntülerinde görülen ikonların değişebileceği uyarısını yapmayı ihmal etmiyor. Apple’ın iOS’te bulunan tüm Siri komutlarını OS X’te de desteklemesi bekleniyor.
siri-os-x-menu-cubugu-200516.jpg
Söz konusu ekran görüntüleri, Apple’ın dijital asistanını masaüstüne taşıma konusunda Microsoft’tan farklı bir yaklaşım içinde olduğunu gösteriyor. Microsoft Cortana’yı doğrudan Windows 10’un arama arayüzüne entegre etmişti. Ancak Apple’ın Siri’yi başlatmak için hem dock’a hem de OS X menü çubuğuna birer ikon yerleştirdiği görülüyor. Yeni OS X sürümünün yayınlanmasıyla bu durumun değişmesi ihtimaller arasında yer alsa da, şirketin WWDC 2016’da Siri’nin OS X üzerinde nasıl işlediğini gözler önüne sürmesi bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple, iOS 10 beta 1'in ardından bu defa masaüstü sistemleri için macOS Sierra 10.12 Beta 1 güncellemesini yayınladı. Birinci beta sürümü neler getiriyor? Kararlı sürüm ne zaman yayınlanacak?


macos-sierra-screenshots-5-610x417.jpg
Apple, WWDC 2016 etkinliğinde masaüstü işletim sistemi için yepyeni bir süreç başlattı. Yaklaşık 15 yıldır kullanılan OS X ismi bundan sonra süreçtemacOS adını alacak. Apple böylece masaüstü sistemlerinde kullandığı isimlendirmeyi mobil (iOS), giyilebilir cihaz (watchOS) ve TV (tvOS) ile uyumlu hale getirdi.






macOS Sierra işletim sistemi isim değişikliğinin yanında birçok önemli gelişmeyi beraberinde getiriyor. Apple Watch ile bilgisayarınıza giriş yapmak, dosya optimizasyonu, Apple Pay ve Siri desteği macOS Sierra’da karşımıza çıkan önemli yenilikler oldu.
macOS Sierra güncellemesini alacak bilgisayarlar

*2009 ve sonrası tanıtılan MacBook’lar
*2009 ve sonrası tanıtılan iMac’ler
*2010 ve sonrası tanıtılan MacBook Air’ler
*2010 ve sonrası tanıtılan MacBook Pro’lar
*2010 ve sonrası tanıtılan Mac Mini’ler
*2010 ve sonrası tanıtılan Mac Pro’lar
macoss.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Apple'dan Mac Fiyatlarına Zam![/h][h=2]Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar sonrasında TRT bandrolünün alınacak olması fiyatlara da yansıdı.[/h]
apple-dan-mac-fiyatlarina-zam.jpg
Apple TRT bandrolü uygulamasının ardından mağazalarındaki bilgisayar fiyatlarını güncelledi. Güncelleme ile birlikte bilgisayar fiyatlarında 300 TL'ye varan artış olduğu görülürken bu durum kuşkusuz yeni bilgisayar alacak kişilerin tepkisini çekti.
Türkiye'de vergiler nedeniyle oldukça yüksek fiyatlar üzerinden satılan teknolojik cihazların aynı zamanda ek bandrol uygulamaları gibi farklı uygulamalar ile daha da pahalı fiyatlara çıkartılması kişilerin ihtiyaçlarını giderme noktasında oldukça yüksek maliyetler yarattı. Apple tarafından mağazalarda yapılan güncellemeler ile birlikte oluşan yeni fiyat listesi şöyle;
İşte Zam Sonrasında Güncel Mac Fiyatları!
Zam sonrasında yapılan açıklamalarda cihazların versiyonlarına göre yeni fiyatları şöyle oluştu;
11 inç Macbook Air'in 128 GB’lık versiyonu 3.669,00 TL
11 inç Macbook Air'in 256 GB’lık versiyonu 4.469,00 TL
13 inç Macbook Air'ın 256 GB'lık versiyonu 4.879,00 TL
13 inç Macbook Pro'nun 128 GB'lık versiyonu 5.309,00 TL
13 inç Macbook Pro'nun 256 GB’lık versiyonu 6.099,00 TL
13 inç Macbook Pro'nun 512 GB’lık versiyonu 7.209,00 TL
15 inçlik modelde ise 256 GB'lık versiyon 8.039,00 TL
512 GB'lık versiyon 9.859,00 TL
21.5 inç iMac 4.469,00 TL
21.5 inç Retina 4K ekranlı iMac 6.099,00 TL
27 inç Retina 5K ekranlı iMac 7.209,00 TL
Mac mini 1.989,00 TL
Mac Pro 12.299,00 TL
Oluşan yeni fiyatları ile birlikte en ucuz versiyon Mac, Mini versiyonu olurken Mac Mini için yaklaşık 2 milyar liralık bir ödemenin yapılması gerekiyor. En pahalı versiyon ise Mac Pro; 12.299 TL’ye satılıyor.

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Apple masaüstü donanım çözümleri için macOS Sierra 10.12 Beta 4 güncellemesini yayınladı. Dördüncü beta sürümü neler getiriyor? Kararlı sürüm ne zaman yayınlanacak?


macos-sierra-screenshots-5-610x417.jpg
Apple birçok platformda geliştirdiği işletim sistemleri için yeni bir güncelleme dalgası başlattı. iOS 10, tvOS 2 ve watchOS 3 için dördüncü betagüncelleme paketleri dağıtıma sunuldu.
Apple’ın WWDC 2016 etkinliği kapsamında duyurduğu macOS Sierra işletim sistemi için de dördüncü beta sürümünün dağıtımına başlandı. macOS Sierra için bir önceki beta sürümü yaklaşık iki hafta önce yayınlanmıştı.





Geliştiriciler için yayınlanan güncelleme Mac App Store ve Apple Geliştirici Merkezi aracılığıyla indirilebiliyor. Beta kullanıcısıysanız güncellemeyi FOTA (şebeke) üzerinden indirmeniz mümkün.
Apple, macOS Sierra sürümüyle birlikte masaüstü işletim sistemine birçok yeni özellik sunuyor. Sesli asistan hizmeti Siri yeni sürümler birlikte Mac bilgisayar geliyor. Auto Unlock özelliğiyle Mac bilgisayarların kilidini Apple Watch ile açmak ve mobil ödeme sistemi Apple Pay yeni sürüme eşlik eden başlıca gelişmeler.


507136-apple-macos-sierra.jpg

Apple, macOS Sierra dördüncü beta sürümüyle birlikte bir kez daha hata düzeltmeleri ve performans geliştirmelerine odaklanıyor.





.

Beta sürecine dahil olmadan önce, beta yazılımın günlük kullanım için pek de elverişli olmadığı ve kullanım esnasında hatalarla karşılaşabileceğiniz ihtimalini hatırlatalım. macOS Sierra işletim sisteminin kararlı sürümü sonbaharda yayınlanacak.
macOS Sierra güncellemesini alacak modeller

*2009 ve sonrası tanıtılan MacBook’lar
*2009 ve sonrası tanıtılan iMac’ler
*2010 ve sonrası tanıtılan MacBook Air’ler
*2010 ve sonrası tanıtılan MacBook Pro’lar
*2010 ve sonrası tanıtılan Mac Mini’ler
*2010 ve sonrası tanıtılan Mac Pro’lar
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst