gittigidiyor

Otomobil dünyasında neler oluyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Volvo'dan Araçlara Özel Hizmet![/h][h=2]Volvo tarafından yapılan yeni tanıtımlar yeni bir programın hizmeti tanıtıldı. İşte detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
volvo-dan-araclara-ozel-hizmet.jpg
Volvo’nun konsiyerj hizmetleri olarak adlandırılan yeni programı oldukça ilgi çekti. Son dönemlerde otomobil sektöründe pek çok farklı yeniliği sunmayı başaran Volvo tanıtımını gerçekleştirdiği yeni teslimat programı ile birlikte yeni bir standartlara ulaşmayı başarmıştı. Şimdi ise geçtiğimiz yıl kullanıcılara sunulan teslimat programını bu yıl itibariyle daha da geliştirilecek ve bu teknolojinin daha iyi bir şekilde kullanıcılara hizmet vereceği belirtildi.
Konsiyerj Hizmeti Geliyor!
Teslimat programı dahilinde kişilerin özellikle telefonlarda yer alan dijital anahtar ile araçlarını teslim alabilmesi dahi mümkün olacak. Kişiler böylece araç siparişlerini ve kullanımlarını kolay bir hale getirebilecek.
Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda ilgili özelliğini tek bir defa kullanılabildiği belirtilirken bu kullanım sayesinde güvenlik konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacak. Konsiyerj programda üstelik kişilerin benzin, yıkama ya da araç bakım hizmetlerinden de faydalanabileceği ifade edildi. Kişilerin aracı teslim ettikten sonra istenilen yere aracını getirtebileceği ve aracını yine programda yer alan özel güvenlik sistemleri ile açarak kullanmaya başlayabileceği açıklandı.
Kişilerin özellikle işte çalıştığı dönemlerde araçlarının bakımlarının yapılması ve aynı zamanda benzin gibi ihtiyaçlarının giderilmesini tercih ettiği belirtilirken bu hizmet sayesinde Volvo marka araç sahiplerinin işlerini çok daha iyi bir kolay hale getirilecek.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Amazon'da Fiat Arabalar Satılacak![/h][h=2]Son dönemlerde farklı sektörlere giriş yaparak farklı hizmetler sunmaya başlayan Amazon, otomobil satışına da başlayacağını duyurdu. İşte otomobil satışı ile ilgili detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
amazon-da-fiat-arabalar-satilacak.jpg
Amazon internet üzerinden pek çok farklı ürünleri satın alınmasını ve kargo yoluyla eve teslim edilmesini sağlarken otomobil satışında da önemli bir işbirliğine gitmeye hazırlanıyor.
Satışlar İtalya İle Sınırlı Olacak
Otomobil satışlarının başlangıçta sadece İtalya ile sınırlı olacağı belirtilirken Amazon servisi üzerinden İtalyanlar artık yeni araçlar satın alabilecek. Fiat Chrysler'in 3 farklı modelinin sunulacağı online satışlarda kişiler mağaza fiyatının çok daha altındaki bir etiket fiyatına yeni otomobilleri satın alabilecek.
Araba Fiyatları Yüzde 33 Azalacak
Kişilerin otomobil satın aldıktan sonra en yakın Fiat bayisine giderek evrakları teslim etmesi de gerekirken tüm bu işlemlerin yapılmasının ardından iki haftalık bir süre içerisinde araç özel bir şekilde müşterilere teslim edilecek. Mağaza fiyatının yüzde 33 oranında daha ucuz bir fiyat ile araçların satılacak olması bu araçlara ilginin olmasını sağlayacak. İnternet üzerinden satılacak olan araçların modelleri ise şöyle; Fiat 500, 500L ve Panda.
Bu 3 model dışında herhangi bir satış yapılmayacak fakat otomobil satışlarına ilgi gösterilmesi ve Amazon'un yüksek satış rakamlarına ulaşması farklı markalarla ve farklı ülkelerde satışların yapılmasını sağlayabilecek. Bu açıdan Amazon tarafından yapılan çalışma bir ilk olduğu gibi önemli bir deney olarak da görülüyor. Kişilerin uygun fiyatlar nedeniyle internet üzerinden satın alma işlemlerinin yapılması da mümkün görünüyor. Bu bakımdan Amazon'un nasıl bir satış istatistiği yakalanacağı merak ediliyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Tesla Otomatik Pilotta Çok İddialı![/h][h=2]Son dönemlerin en önemli otomotiv üreticilerinden birisi olan Tesla otomatik pilotına oldukça güveniyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
tesla-otomatik-pilotta-cok-iddiali.jpg
Otomobil dünyasının en iddialı markalarından birisi olan Tesla özellikle geliştirdiği otonom araçlar ile oldukça dikkat çekiyor. Geliştirilen özel sistem sayesinde kişilerin araçlar ile yapacakları yolculuklar güvenli bir şekilde tamamlanırken otomatik pilot kişilerin güvenliğini en üst seviyeye çıkarmayı başarıyor.
Tanıtım Videosu Yayınlandı
Konu ile ilgili yeni bir tanıtım videosu daha hazırlanırken özellikle otomatik sürüş konusunda Tesla’nın ne kadar iddialı olduğu bu yeni tanıtımla göstermiş oldu. Geçtiğimiz dönemlerde yaşanan kazalardan dolayı Tesla her ne kadar eleştirilmiş olsa da yapılan son açıklamalar ve paylaşılan video Tesla’nın otomatik pilotunun doğru kullanıldığı takdirde oldukça güvenli olduğunu gösteriyor.
Konu ile ilgili paylaşılan bilgiler doğrultusunda Tesla'nın otomatik pilotun yoldaki tüm detayları hesaba kattığı ve güvenli bir sürüş için tüm olasılıkları hesapladığı görülürken özellikle kaza ya da olabilecek herhangi bir soruna karşı da gerekli olan tüm önlemler alınmış durumda. Öyle ki kaza anlarında güvenli bir şekilde yolcuların araçtan inebilmesi dahi düşünülmüş.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Toyota C-HR'ye Şimdiden 100 Binlik Talep[/h][h=2]Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Toyota C-HR cihazı Avrupa'da oldukça ilgi çekti.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
toyota-c-hr-ye-simdiden-100-binlik-talep.jpg
Toyota tarafından Türkiye'de üretimi gerçekleştirilen ve ardından Avrupa piyasasına sunulan Toyota C-HR oldukça ilgi çekiyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda Avrupa'da satışa çıkarılacak olan araç için şimdiden 100 binlik talebin oluştuğu belirtilirken 61 farklı ülkede satılacak olan Toyota C-HR için yüksek satış rakamlarına ulaşabileceği düşünülüyor.
Sipariş Rekoru Kırıldı
Sipariş rekoru kırmayı başaran araç için Türkiye'deki üretimler hızlandırırken Türkiye'de üretilen ilk Hibrid otomobil olma özelliğini taşıyan araç önümüzdeki dönemlerde çok daha farklı fazla talep alabilecek durumda.
Resmi Açıklama Geldi
Toyota tarafından konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılırken Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi pek çok farklı ülke pazarına giriş yapılacağı ve şimdiden bu ülkelerden gelen taleplerin karşılanmaya çalışıldığı belirtildi. Ülkelerden gelen talepler için şu anda 100 binlik bir rakam paylaşılırken önümüzdeki dönemlerde daha fazla ülkeye giriş yapılması bu taleplerin artmasını sağlayacak.
Otomobilin iç tasarımından teknik özelliklerine kadar özel bir çalışmanın yapılması çok farklı bir modelin ortaya çıkmasını sağlarken araçlar hız, performans, yüksek konfor ve güvenilirlik sağlıyor. 100 bin adet siparişin 2017 yılı içerisinde teslim edileceği belirtirken araç için önümüzdeki dönemlerde farklı kampanyaların düzenlenmesi ve farklı ülke pazarlarına giriş yapılması bekleniyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]BMW 33 Bin Aracı Geri Çağırdı![/h][h=2]BMW tarafından yapılan resmi açıklamada 33 bin 600 adet aracın geri çağrıldığı belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
bmw-33-bin-araci-geri-cagirdi.jpg
Son dönemlerde otomobil ve cep telefonu gibi farklı ürünlerde hataların yapılmaya başlaması cihazların ve otomobillerin geri toplanması ile sonuçlanıyor. Yaşanan son örnek BMW cephesinde olurken yapılan resmi açıklamalarda 33 bin 600 adet aracın geri çağırma programı kapsamında fabrikalarda çağırıldığı ifade edildi.
Sorun Hava Yastıkları
Özellikle hava yastıklarında yaşanan bir hata nedeniyle ciddi bir tehlikenin olması geri dönüşüm ve yenileme çalışmalarının en kısa süre içerisinde yapılmasını zorunlu kılarken firma tarafından yapılan açıklamalarda 33 bin 600 aracın en kısa süre içerisinde BMW merkezlerine getirilmesi istendi.
Hangi Modeller Çağrıldı?
Geri çağırma kapsamı programında pek çok farklı aracın programa dahil edilmesi de gözlerden kaçmadı. Özellikle 2011 yılının Aralık ayı ile 2012 yılının Haziran ayları arasında yoğun olarak satışı yapılan araçların hava yastığı problemi yaşaması bu dönemde yapılan bir hatanın uzun bir süre devam ettiğini ve araçların hatalı bir şekilde piyasaya sunulduğunu gösterdi. Resmi açıklamalara göre geri getirilmesi gereken araçlar 7 Serisi, 5 Serisi GT ve Rolls-Royce Ghost.
Bu araçlar için yapılan açıklamalarda özellikle kaza anında araçlardaki hava yastıklarının açılmayabileceği ve bu da kişilerin hayati tehlikesinin çok daha artabileceği söylendi. Yaşanacak herhangi bir kazada hava yastığının açılmayacak olması kişilerin yaşamını yitirmesine yol açabilecek büyük bir ihmal olacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Jaguar 2021'e Hazırlanıyor[/h][h=2]Otomobil dünyasının en önemli markalarından bir tanesi olan Jaguar 2021 yılına özel olarak çalışmalarını sürdürüyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
jaguar-2021-e-hazirlaniyor.jpg
Özellikle son dönemlerde elektrikli otomobillerin oldukça ilgi çekmesi firmaların da üretimlerini elektrikli otomobillerden yöne yapmasını sağlıyor. Yapılan son açıklamalarda özellikle Jaguar tarafından yeni üretimlere başlanacağı belirtilirken üretimler kapsamında daha çok otonom ve elektrikli araçlar kullanılacak.
Hedef 2021
Firma tarafından yapılan planlamalar dahilinde elektrikli ve otonom araçların 2021 yılına kadar piyasaya sunulacağı belirtirken bu tarihe kadar yapılacak çalışmalar ile birlikte markanın piyasada hangi araçlar ile yer alacağı da netlik kazanmış olacak. Bu konuda en önemli detaylardan bir tanesi sektörde var olmak isteyen tüm markaların kullanıcılara uygun bir seçenek sunabilmesi. Öyle ki araç alacak kişiler daha çok elektrikli modelleri tercih ederken firmaların bu konuda sunacağı seçenekler de piyasadan daha çok pay almasını sağlayacak.
Konuyla ilgili yapılan paylaşımlarda pek çok farklı markanın 2020 ve 2021 yılı sonrasında özel çalışmalarının olduğu görülürken yapılacak çalışmalar sonrasında hangi firmanın hangi seçenekleriyle piyasada olacağı netlik kazanacak. Bugüne kadar Tesla gibi pek çok önemli marka elektrikli araçlarıyla piyasada yer almaya başlarken pek çok farklı markanın da sektöre giriş yapacak olması rekabeti de arttıracak. Önümüzdeki dönemlerden itibaren elektrikli otomobil konusunda ciddi bir rekabetin yaşanabilmesi de mümkün görünüyor
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Renault Talisman 2017'nin Business Car'ı![/h][h=2]Renault tarafından geliştirilen ve Renault Talisman olarak adlandırılan yeni model en iyi business car olarak tanımlandı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
renault-talisman-2017-nin-business-car-i.jpg
Her yıl seçilen ve pek çok farklı markanın katıldığı ödüllerde Business car olarak tanımlanan iş aracında bu yıl birinci Renault oldu. Renault’un tanıtımı gerçekleştirdiği Renault Talisman aracı yarışmadaki tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı.
D segmentinde 10 farklı aracın yer aldığı kategoride Renault birinci olmayı başarırken piyasaya yeni sunulan aracın şimdiden ödül almayı başarması da oldukça ilgi çekti. Konu ile ilgili yapılan değerlendirmelerde özellikleri araçların farklı özelliklere sahip olması gerektiği belirtilirken bir yıllık içerisinde 80 ve 100 bine kadar yüksek bir kilometrenin yapılabildiği açıklandı. Araçların bu kadar yüksek kilometrelere kadar sorunsuz bir şekilde hizmet verebilmesi, rahat, konforlu ve aynı zamanda farklı ihtiyaçlara cevap verebilmesi yarışmanın kriterleri arasında yer alıyor.
Renault Talisman 2017 Fark Yarattı
Dizel motoruyla 100 kilometrede sadece 3.6 litre tüketimi bulunan Renault Talisman ise hem çevreci hem de ekonomik. İç mekanda kullanılan tasarım dikkat çektiği gibi 8.7 inçlik dokunmatik ekranıyla da pek çok farklı işlemin yapılması mümkün. İnternet erişimi sayesinde farklı uygulamaların kullanılması, telefonun mesaj ve arama gibi fonksiyonlarının da yine ekran aracılığıyla gerçekleştirilmesi mümkün.
Üstelik sürücü koltuğunda masajlı masaj hizmetini bulunması da kişileri uzun yolculuklarda sorunsuz bir şekilde yolculuk yapmasını sağlıyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Renault Megane Sedan Test Günleri İlgi Büyük[/h][h=2]Son dönemlerin en çok ilgi çeken otomotiv markalarından bir tanesi Renault olurken Renault tarafından geliştirilen Megane Sedan test sürüşü günleri kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi görüyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
renault-megane-sedan-test-gunleri-ilgi-buyuk.jpg
Geçtiğimiz günler içerisinde yapılan tanıtımlar ile birlikte Renault Megane Sedan modelleri resmen piyasaya sunulurken pek çok farklı merkezde test sürüşü günleri de düzenlenmeye başlandı. Yeni otomobili merak eden ve denemek isteyen pek çok kullanıcı yeni Megane Sedan test sürüşlerine katılırken pek çok farklı bölgede olmasına karşın test sürüşlerine ilginin fazla olması markayı memnun etti.
Yeni Modelin Fiyatı Ne Kadar?
Yeni tasarımı ile birlikte oldukça ilgi çeken bir hale getirilen Megane Sedan, 62 bin 600 TL'den başlayan fiyatlarla satış merkezlerinde yer alıyor. Geniş ve olduk ferah bir iç hacme sahip olan araç aynı zamanda dış tasarımıyla da dikkat çekiyor. Sürüşte farklı özellikler ve aynı zamanda güvenli bir yolculuk sunan Renault Megane Sedan, elektrikli açılır camları, aydınlatmaları, orta konsolu ve bilgi ekranıyla da şoförün işini oldukça kolay bir hale getiriyor.
Benzinli ve dizel seçenekleri olan araç için kullanıcılar en yakın test bölgesine giderek aracı test edebilir. Türkiye'de en çok satış gerçekleştiren markalardan birisi olan Renault, yeni modeli ile de bu konuda ne kadar iddialı olduğunu şimdiden göstermiş durumda.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Peugeot 301 Sedan 2017’'e Dikkat Çekecek![/h][h=2]Peugeot tarafından geliştirilen yeni 301 Sedan oldukça dikkat çekti.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
peugeot-301-sedan-2017-e-dikkat-cekecek.jpg
Peugeot 301 adı verilen yeni model ile piyasaya giriş yapan Peugeot markası 2017 yılında oldukça iddialı. Peugeot 301 Sedan detaylarıyla dikkat çekerken gündüz farları, stop lambaları ve değişen tasarımı ile birlikte oldukça başarılı bulundu.
Tanıtımı Gerçekleştirildi
Firma tarafından yapılan yeni tasarım özel bir etkinlik ile görücüye çıkarılırken otomobilden yer alan pek çok yeni özellik otomobil severlerin dikkatini çekmeyi başardı. Üstelik özellikle iç mekanda yapılan değişiklikler ile otomobil Android Auto ve Apple Carplay ile uyumlu hale gelerek kişilerin araç kullanımına çok daha uygun bir hale getirildi.
Multimedya Sistemi Yenilendi
Multimedya sistemi ile kişilerin araç içerisinde yapmak istediği pek çok işlemi yapabilir durumda olması bu konuda daha kolay bir araç kullanımını sağlarken klimanın kontrol edilmesi ya da camların açılması sadece tek dokunuş ile yapılabiliyor.
301 Sedan’da güvenlik konusunda da pek çok önemli gelişme sağlanmış. Öyle ki acil fren sistemi, lastik basınç göstergesi gibi pek çok yeni özellik araçta yer alıyor. Böylece aracın güvenlik konusunda da bilgilerine erişilmesi sağlanıyor. Benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı seçeneğin bulunduğu araç için satın alma sırasında karşınıza çıkacak iki seçenek şöyle olacak;
82 beygir güç ve 118 nm tork üreten 1.2 Puretech benzinli
92 beygir güç üreten 1.6 litrelik dizel motor
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]ÖTV'de Yeni Oranlar Nasıl?[/h][h=2]Resmi Gazete’de özel tüketim vergisi ile ilgili yeni düzenlemeler yer alırken bu tarih itibariyle özel tüketim vergisinde yeni bir dönem başladı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
otv-de-yeni-oranlar-nasil.jpg
Resmi gazetede uzun zamandan beri Türkiye'de konuşulan özel tüketim vergisinin zamlarıyla ilgili tüm detaylar yayınlandı. Yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte ÖTV oranlarında daha yüksek bir oranın alınacağı da kesinleşirken araç satın almak çok daha zorlaştı.
Yüzde 100’e Varan Oranlar
Özellikle özel tüketim matrahı 100 bin TL'yi aşmayan otomobiller için belirlenen oranının yüzde yüz oranında olması dikkat çekerken yapılan düzenlemelere göre özel tüketim vergisindeki yeni durum şöyle oldu;
Motor Hacmi (cm3)
Net Fiyat (TL)
ÖTV Oranı (%)
1.600 cm3‘ten küçük
40.000 TL
%45
1.600 cm3‘ten küçük
40.000 TL – 70.000 TL arası
%50
1.600 cm3‘ten küçük
70.000 TL üstü
%60
1.600 cm3 – 2.000 cm3 arası
100.000 TL ve altı
%100
1.600 cm3 – 2.000 cm3 arası
100.000 TL üstü
%110
2.000 cm3‘ten büyük

%160
Yapılan bu açıklamaların ardından sadece içten yanmalı motorlar için değil elektrikli araçlarda da özel tüketim vergisi konusunda yüzde 45’lere varan bir oranın alınacağı görüldü. Bu açıdan otomobil üreticileri şu anda fiyat listelerini düzenlemek adına geri çekerken otomobil satışlarında da ciddi bir sorun yaşanıyor. Öyle ki araçların yüksek fiyatlar üzerinden satılmaya başlanması kişilere ciddi bir handikap yaşatırken otomobil satıcıları için de ciddi bir sorunun olduğunu gösteriyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Android Auto OK Google İle Sesli Komut Alacak[/h][h=2]Google'ın araç platformu olan Android Auto, bu ayın başlarında önemli bir güncelleme aldı. Bu güncelleme ile birlikte Ok Google desteklenmeye başlandı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
android-auto-ok-google-ile-sesli-komut-alacak.png
Daha önce Apple'ın CarPlay'e Google'ın cevabı Android Auto olurken bu yeni uygulama ile birlikte Google da araçlardaki yerini aldı. Yakında deneyimin daha da gelişeceği Google sesli komutlara destek vermeye başlaması ile birlikte yeni bir dönemi başladı.
Reddit’te Ortaya Çıktı!
Reddit kullanıcısı neo5468 tarafından gündeme getirilen bu durum kısa süre içerisinde dikkat çekti. Kullanıcı Android Auto uygulamasının en yeni sürümündeki değişikliği fark etti. Yeni ayar, etkinleştirildiğinde, Android Auto arabirimi ekranda iken bir komut veya web aramasını başlatmanıza izin veriyor ve böylece kolay bir şekilde tek bir komut ile istekler karşılanıyor.
"OK Google" olarak başlatılacak komutlar ile cihazlarda farklı işlemler yapılabilecek. Bu işlemler ise şöyle;
Şarkı çalmak
Telefonun ses seviyesini ayarlamak
Bluetooth ve Wi-Fi gibi ayarları değiştirmek
Yol tarifi almak
Yerel sıcaklık bilgisini öğrenmek
Üstelik platform Google Haritalar gibi Google navigasyon uygulamaları, Google Play Müzik, Spotify, iHeart Radyo, TuneIn, Joyride, Stitcher ve Google Hangouts gibi iletişim uygulamalarını da destekliyor.
200 Araç Destekleniyor
Google 50 markadan 200'ün üzerinde yeni araç modelinin Android Auto'yu desteklediğini söyledi.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Mercedes S-Class Coupe Night Edition Gösteriye Hazır[/h][h=2]Mercedes, Ocak ayındaki Detroit Auto Show'da ilk kez yerini alacak yeni ve özel S Sınıfı Coupe için çalışmalarını tamamladı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
mercedes-s-class-coupe-night-edition-gosteriye-hazir-1481909138.jpg
Mercedes S-Serisi Coupe Night Edition olarak adlandırılan yeni model, kendine özgü koyu renk aksanlara, kabinde ve dışında kaplamalarıyla dikkat çekiyor.
Mercedes S-Class Coupe Night Edition Özellikleri Neler?
Mercedes tarafından çok özel bir çalışmanın ürünü olan araç Detroit’te düzenlenecek fuar için artık geri sayıma geçti. Araç için elde edilen bilgilerde aracın ön tarafında benzersiz bir radyatör ızgarası olduğu görülüyor. Tekli bir panjur ile kapatılan bu alan siyah renkte.
20 inçlik AMG alaşım jantlar ile desteklenen araçta parlak jantlar da tasarımı tamamlayan son dokunuşlar olmuş. Aracın iç kısmına geçildikte daha sportif bir tasarımın tercih edildiği görülüyor. Öyle ki içte sportif bir AMG gövde kiti ile araç giydirilmiş. Fakat isteyenler için Mercedes'in klasik mat gri boyası da araç için unutulmamış ve isteğe bağlı bırakılmış.
Ocak ayı içerisinde yapılacak Detroit Auto Show'da en çok ilgi çeken modellerden birisinin Mercedes S-Class Coupe Night Edition olması bekleniyor. Öyle ki bugüne kadar S-Class Coupe için Mercedes tutkunlarının ilgisi oldukça fazla olurken araç için geliştirilen yeni Night Edition versiyon ile birlikte farklı araçlar için oldukça değişim bir seçim yapılabilir. Şu anda en çok merak edilen ise fiyatlar. Fakat henüz bir bilgi paylaşılmış değil.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Google 2017'de Chrysler Pacifica İle Yolda[/h][h=2]Google ile Waymo işbirliği sonucunda üretilen ilk araç 2017 yılı itibariyle resmen yollara çıkacak.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
google-2017de-chrysler-pacifica-ile-yolda-1482232882.jpg
Sürücüsüz araba projesi kapsamında Google tarafından uzun zamandan beri özel projeler geliştirilirken bu konudaki en önemlisi ortak Waymo. Ortak bir şekilde geliştirilen yeni araç için 2017 yılı itibariyle satışa başlanacağı belirtilirken Chrysler Pacifica adı verilen araçla Google böylece 2017 yılı itibariyle yollarda olacak.
Sürücüsüz Otonom Sürüş Keyfi
Google sürücüsüz otomobil konusunda uzun zamandan beri çalışmalarını sürdürürken yapılan testler ile birlikte aracın piyasaya sunulması ancak mümkün oldu. Google tarafından desteklenen bu araç projesinde özellikle 2017 yılı sonrasında ilginin oldukça yüksek olması bekleniyor. Bu açıdan paylaşımı yapılan araç için şimdiden yüksek bir ilginin gösterildiğini söylemek mümkün. Araçların farklı teknik özelliklere sahip olması ve özellikle arka planda Google'ın destek vermesi pek çok kişi için güven veriyor. Bu açıdan araç için önümüzdeki yıllar itibariyle yapılacak satış işlemlerinin marka adına yüksek bir gelir getirebilmesi de söz konusu.
Yapılan paylaşımlarda araç ile ilgili detaylar paylaşılırken bugüne kadar üç buçuk milyon kilometrede sürücüsüz araç testinin gerçekleştirildiği ve bu testlerden elde edilen verilere göre geliştirmelerin yapıldığı belirtildi.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Porsche Misson E'nin İç Tasarımına Bayılacaksınız![/h][h=2]Efsane elektrikli otomobil Mission E'nin iç tasarımı görenleri hayran bıraktı. Yenilikçi ve sade tasarım tüm yorumculardan tam not aldı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
porsche-misson-enin-ic-tasarimina-bayilacaksiniz-1444129169.jpg
Bir önce ki haberimizde paylaştığımız elektrikli otomobil Porsche Mission E’nin iç tasarımı görenleri etkiliyor. Dış görünüşü muhteşem olan aracın iç tasarımı da kusursuza yakın durumda. Porsche’nin resmi Youtube sayfasından yayınlanan videoya bakacak olursak muhteşem bir araç içerisinin bizleri beklediğini gözlemliyoruz.
Saf, yenilikçi ve kaliteli bir görüntüye sahip olan araç içerisi günlük kullanıma da gayet uygun olmuş. Konsol içerisinde ki OLED ekran, göz takip sistemi, arka görüş aynasında ki kamera, yolcu koltuğunda bulunan holografik bilgi-eğlence ekranı sürücülerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Elektrikli Otomobil Sektörüne Porsche Damgası: Mission E[/h][h=2]Porsche, elektrikli otomobili Mission E'yi tanıttı. Otomobilin özellikleri dikkat çekici. Detaylar haberimizin devamında.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
elektrikli-otomobil-sektorune-porsche-damgasi-mission-e-1444129009.jpg
Sürekli olarak bu Porsche mi yoksa Ferrari mi diye tartışmalar olmuştur. Ancak bu tartışmalar her zaman havada kalmıştır çünkü her iki araçta farklı insanlara hitap etmektedir. Yakın bir süre içerisinde ise Tesla mı Porsche mi diye sorular sorulmaya başlanacak gibi duruyor. Bunun sebebi ise Porsche’nin Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk elektrikli otomobilini tanıtmış olması gösterilebilir. Elektrikli otomobilin modeli ise Porsche Mission E olacak.
porsche-mission-e-concept-33-1000x562%5B1%5D.jpg

Otomobilin çok dikkat çekici özellikleri mevcut, tam olarak 600 beygirlik bir motora sahip olan otomobil 250 kilometre hıza ulaşabiliyor. 3.5 saniye gibi bir sürede 100 kilometre hıza ulaşabilen Mission E, tam sarj edildiğinde ise 500 kilometre yol yapabiliyor. 800 voltluk turbo şarj sistemi ile beraber 15 dakika şarj edildiğinde %80 doluluğa ulaşabiliyor. Aynı zamanda şarj bilgileri ise aracın dışında ki dijital ekrandan görülebiliyor.
Porsche-Mission-E-Concept-38-1000x562.jpg

Tasarım olarak ise 918 den esinlenilmiş gibi duruyor. Ancak bunun yanında Panamera dan da bir miktar alınmış hatta bunun üzerine Star Wars Stormtrooper kaskından bile parçalar görebiliyoruz. Ancak otomobilin asıl olayı içeride başlıyor. Otomobil içerisinde kavisli bir OLED ekran bulunuyor ve bu ekrandan tüm otomobil bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Göz takip sistemi ve arka görüş aynasına yerleştirilen bir kamera da yer alıyor. Bu kameralar sayesinde sürücünün ruh hali anlaşılıp, ekrandan bilgilendirme yapılıyor. Şuan için sadece konsept aşamasında olan aracın ne zaman üretileceği ise merak konusu.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Honda'dan Sürücüsüz Araç Atağı![/h][h=2]Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden birisi olan Honda, önümüzdeki dönemlerde elektrikli ve otonom sürüşe sahip araçlar için resmen üretime geçecek.[/h]
hondadan-surucusuz-arac-atagi-1482436309.jpg
[FONT=&quot]
[FONT=&quot]Honda tarafından yapılan resmi açıklamalarda Google'ın önemli iş ortaklarından birisi olan Waymo ile işbirliğine gidileceği ve elektrikli, sürücüsüz araç üretimi konusunda çalışmalara başlanacağı belirtildi. Yapılan bu açıklamalar ile birlikte Honda'nın 2020 yılına yönelik önemli planlarının olduğu ortaya çıktı.[/FONT]
[FONT=&quot]Hedef 2020![/FONT]
[FONT=&quot]Firma tarafından yapılan paylaşımlarda 2020 yılına kadar piyasaya sürücüsüz bir otomobil ile giriş yapılmasının hedeflendiği öğrenildi. Türkiye gibi pek çok farklı piyasada oldukça popüler durumda olan Honda yapacağı çalışmalar ile birlikte otomobillerin bir üst seviyesine geçiş yapma şansı edecek. Bugüne kadar Türkiye pazarında da yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Honda bu sayede kullanıcıların büyük bir bölümünde güven yaratmayı başarmış durumda.[/FONT]
[FONT=&quot]Yapılan resmi açıklamalarda önemli bir iş ortaklığının resmen duyurulması sürücüsüz otomobil konusunda da markanın çok iddialı hedeflerinin olduğunu gösterdi. Bugüne kadar Honda tarafından benzer konularda açıklama yapılmadığı gibi çalışmaların büyük oranda proje aşamasının ancak tamamlandığı ve bu bakımdan yapılacak yeni iş ortaklığı ile birlikte Honda'nın resmen sürücüsüz otomobil konusunda faaliyete geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle 2020 yılına yönelik pek çok farklı marka tarafından özel olarak çalışmalar gerçekleştirilirken Honda da bu değişime ayak uydurmaya çalışıyor.[/FONT]

[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Tesla'dan Yeni Güncelleme Gelecek![/h][h=2]Otomobil konusunda son dönemlerin en etkin markalarından bir tanesi Tesla. Yeni haberde Tesla tarafından özellik otomatik pilot konusunda yeni güncellemenin yapılacağı belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
tesladan-yeni-guncelleme-gelecek-1482593908.jpg
Tesla bugüne kadar üreterek piyasaya sunduğu yeni otomobil modellerinden olan Model S ve Model X için yeni bir sürüş deneyimi sunacak. Autopilot olarak adlandırılan yeni sistem sayesinde kullanıcılar araçlarında pek çok farklı imkana sahip olacak. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda güncellemenin Aralık ayı içerisinde sunulabileceği belirtilirken Aralık ayı bitmeden yapılacak bu güncelleme araç sahiplerine cazip seçenekler sunacak.
Yazılım Güncellenecek!
Mevcut yazılım başarılı olsa dahi yeni versiyon ile birlikte bu konudaki durum daha da iyileştirecek. Kişilerin Tesla marka araçlar ile güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmesi bu yeni yazılım sayesinde daha da iyi seviyeye getirilecek.
Gelişme Durmuyor!
Yaptığı üretimler ile dünya genelinde popüler duruma gelen ve aynı zamanda yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Tesla yeni araç üretimlerinin yanı sıra yazılım konusunda oldukça hızlı bir gelişim içerisinde. Güncellemeleri sürekli kullanıcılarına sunan ve böylece araçların güvenliğini her zaman maksimum seviyede tutmaya çalışan Tesla, bu bakımdan yapacağı yeni güncellemeyle de kullanıcıların gönlünü kazanacak ve otomobil konusunda şartları yine kendi lehine değiştirebilecek. Otomobillere gelecek özelikler ise şöyle;
Yükseltilmiş autosteer
Akıllı çağırma
Otomatik şerit değiştirme
Otomatik park
Şerit kalkış uyarısı
Çarpışma uyarı ve kaçınma
Acil frenleme
Cruise kontrol
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Otomobillerde Kablosuz Şarj Dönemi Başlayabilir![/h][h=2]Teknolojinin şu ana kadar özellikle şarj konusunda önemli bir atılım yapamaması en büyük eksikliklerden bir tanesi olurken özellikle elektrikli otomobillere yönelik özel bir şarj istasyonun kurulabileceği belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
otomobillerde-kablosuz-sarj-donemi-baslayabilir-1482761606.jpg
Son dönemlerde elektrikli otomobiller ile birlikte şarj konusunda daha büyük sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Araçların daha kolay bir şekilde kullanılabilmesi adına alternatif şarj istasyonları üzerinde çalışmalar sürse de şu ana kadar sonuca ulaşabilen bir marka yok. Üstelik pek çok otomotiv markası tarafından elektrikli otomobil konusunda çalışmalar yapılsa da şarj konusunda bugüne kadar önemli bir adım atılmadı, çözüm sunulamadı.
Daha çok belirli lokasyonlarda kurulmuş şarj istasyonlarında kablolu bir şekilde araçların şarj edilmesi söz konusu olsa da bu durum kuşkusuz acil ihtiyaçlarda otomobillerin hemen şarj olmasını ve kullanılmasını sağlayamıyor.
WiTricity ile General Motors Ortaklığı Umut Yarattı
Konu ile ilgili yapılan son açıklamalarda ise kablosuz şarj çözümleriyle bilinen WiTricity ile General Motors özel bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile birlikte kablo bağlantısı olmadan özel bir platform üzerinden araçların şarj edilebilmesi sağlanacak. Wireless gibi özel kablosuz bağlantı seçeneklerinin kullanılacağı bu şarj teknolojisinde araçların herhangi bir bağlantı kurmaya gerek kalmadan sadece park edilir halde bırakılmasıyla şarj olması sağlanacak. Bu konuda önümüzdeki günlerde yeni projelerin açık bir şekilde paylaşılması bekleniyor.
Yapılacak ortak çalışma ile birlikte aracın park edildiği yerde elektrik ihtiyacının karşılanması ve kişilerin herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan bu konuda gerekli desteğin alınabilmesi mümkün olacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Araçlardaki Arızalara Yapay Zeka Desteği[/h][h=2]İsrail'de üretimlerini gerçekleştirilen özel bir firma özellikle araçlarda yaşanan sorunların tespiti için yapay zekadan yararlanacağını açıkladı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
araclardaki-arizalara-yapay-zeka-destegi-1482953503.jpg
Araçlarda meydana gelen arızaların anlık bir şekilde tespit edilmesi çoğu zaman zor olurken özellikle yeni geliştirilen araçlar ve teknolojik altyapı sayesinde bu çok daha kolay bir hale getirebiliyor. Bu açıdan 2017 yılı itibariyle araçlarda kullanılmaya başlanacak olan yeni sistemler sayesinde araçların arıza tespitinin kolay bir şekilde belirlenebileceği açıklandı.
Firma Kısa Sürede Popüler Oldu
İsrail'de özellikle geçtiğimiz yıllar itibariyle etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdüren firma tarafından duyurulan bu gelişme artık araçlardaki küçük problemlerin ya da seslerinin dahi kolay bir şekilde nedeninin öğrenilmesini sağlayacak.
Hedef Sürücüsüz Araçlar
Geliştirilen sisteminin özellikle sürücüsüz bir şekilde taksi hizmeti verecek araçlarda kullanılmaya başlanacağı ve böylece araçlarda meydana gelebilecek herhangi bir problemde önceden sorunun tespit edilerek gerekli çözümün bulunabileceği belirtildi. Her ne kadar Türkiye'de yaygınlaşmamış olsa da dünyanın pek çok farklı bölgesinde sürücüsüz araçların kullanımı giderek popüler bir hale geliyor. Bu açıdan önümüzdeki yıllardan itibaren sürücüsüz araçların arızalarının tespiti, mevcut sorunlarının giderilebilmesi adına bu tip özel yazılımlara ihtiyaç olacaktır. Yazılımın şimdiden geliştirilmiş olması ise önümüzdeki yıllarda firmanın daha da popüler hale gelmesini sağlayabilir. Sistemin çalışma sistemi ile ilgili çok fazla detay paylaşılmamış olsa da otomobil teknolojisi ile entegre bir şekilde çalışacak ve uzaktan bağlantı imkanı sağlayacak olan yazılımlar araçlardaki en küçük problemi dahil bildirerek olası arızaların önceden önlenmesini ve çözümlenmesini sağlayacak
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]2018 Audi Q3 Testte Görüldü[/h][h=2]Otomotiv dünyasının en önemli markalarından olan Audi 2018 model Audi Q3 ile oldukça dikkat çekti.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
2018-audi-q3-testte-goruldu-1483274992.jpg
Audi son dönemlerde özellikle SUV olarak adlandırılan araç modellerine özel bir ilgi gösterirken 2018 yılında piyasaya sunulacak Audi Q3 ilk defa görüntülendi. Modelin bir alt versiyonu olarak bilinen Q2 modelinde ciddi bir atılım yapan Audi, Q2 ile oldukça beğenilmişti. Şimdi ise durumu bir adım daha ileriye götürmeye çalışan Audi, Q3 2018 modeli ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor.
Tasarımad Değişiklikler Var
Tasarımda ve özellikle aracın donanımlarında ciddi bir değişikliğin yapılması beklenirken araçlarla ilgili gündeme gelen iddialarda elektrikli versiyonun da olabileceği açıklandı. Bu bakımdan SUV modelinde özellikle elektrikli versiyonun piyasaya sunulması kullanıcıların yeni modele çok daha fazla ilgi göstermesini sağlayacaktır. Araç ile ilgili elde edilen bilgilerde önceki versiyonlardan daha hacimli ve büyük bir aracın tasarlandığı da yer alıyor.
Aks Mesafesi Arttı!
Özellikle aks mesafesinde 50 milimetrelik bir artışın yaşanması aracın daha büyük görünmesini sağlamış. Dış ve iç tasarımda yapılan değişiklikler Audi Q serisinde yaptığı en önemli hamle olarak kabul ediliyor. Q3 modeli ile birlikte Audi’nin SUV konusunda da artık yeni bir tasarımı takip ettiği görülüyor. Bu bakımdan önümüzdeki dönemlerden itibaren Audi tarafından piyasaya sunulacak SUV araçlarda farklı bir araç serisini görebilmek mümkün olacak.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst