gittigidiyor

Otomotivde Magnezyum krizi....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Bu yılın başlarında otomotiv sektörünü ciddi şekilde etkilemeye başlayan küresel çip krizinin etkileri hala devam ederken, Çin'den gelen yeni bir kriz daha kapıda.


Çin, dünyanın magnezyum üretiminin yaklaşık yüzde 85'ine ev sahipliği yapıyor. Ülkedeki enerji krizi, magnezyum üretimini de oldukça etkiliyor.


Yaklaşık bir ay önce yerel yönetim, 50 magnezyum tesisinden 35 tanesinin yıl sonuna kadar kapatılmasını gerektiğini söyledi. Bu nedenle otomotiv sektöründe yeni bir magnezyum tedarik sorunu patlak verdi.


FİYATI KATLANARAK ARTIYOR​


Fiyatı yıl başından neredeyse ikiye katlanan magnezyum, alüminyum alaşım üretimi için gerekli bir ham madde.


Söz konusu alaşım, şanzımanlardan direksiyon millerine, koltuk çerçevelerine ve yakıt deposu kapaklarına kadar pek çok alanda kullanılıyor.

Uzmanlar, magnezyumun üç ay içinde oksitlenmeye başladığından stoklanması zor bir ürün olduğunu söylüyor.


Dolayısıyla magnezyum talebinin yüzde 95'ini Çin'den tedarik eden Avrupa'da otomobil stokları, yıl sonuna kadar tamamen tükenebilir.


Yarı iletken tedariğindeki sıkıntıların küresel otomotiv sektöründe 210 milyar dolar gelir kaybına neden olacağı belirtiliyor. Ancak işin içine bir de magnezyum krizi eklenirse, hasar çok daha ciddi boyutlara ulaşabilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst