gittigidiyor

Oyun Dünyasında Arka Sokaklar Çekilseydi Baş Rolde Olacak Kahramanlar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
oyun-dunyasinda-arka-sokaklar-cekilseydi-bas-rolde-olacak-kahramanlar-1_640x360.jpg


Ülkemiz televizyonlarının demirbaş haline gelen dizilerinden biri olan Arka Sokaklar yaklaşık 400 bölümlük bir yayın hayatına sahip. 2006 yılından beri gösterimde olan dizide birçok farklı oyuncuyla ve birçok farklı polisiye olayla karşılaştık. Buna rağmen dizinin bazı karakterleri kalıplaşan replikleriyle öne çıktılar ve birer idol haline geldiler.
Eğer bu kadar uzun süredir yayında olan diziden biraz sıkıldıysanız ve diziye farklı bir bakış açısıyla bakarak biraz eğlenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda Arka Sokaklar dizisinin birer idol haline gelmiş kahramanlarını oyun dünyasındaki kahramanlarla eşleştireceğiz ve benzerliklerini sergileyeceğiz. İşte 10 yıldır yayında olan Arka Sokaklar dizisindeki kahramanlar eğer oyun dünyasında ünlü olan kahramanlar tarafından canlandırılsaydı karşımıza çıkacak tablolar:

Rıza Baba

oyun-dunyasinda-arka-sokaklar-cekilseydi-bas-rolde-olacak-kahramanlar-2.jpg


Dizinin direk taşı olan Rıza Baba'yı elbette Batman'dan başka bir kahramanın canlandırması düşünülemezdi. Aslında Rıza Baba'yı Gotham'a transfer etmek de bir hayli ilginç bir sonuç ortaya çıkarabilirdi. İki kahramanın ortak noktası ise adaletin yılmaz bekçileri olmaları. Ne olursa olsun suçluların peşinde koşan kahramanlarımız hayatlarını masum insanların güvenliğine adamaları yönünden de kesişiyorlar.

İndir

Batman v Superman Who Will Win

Tarayıcı Üzerinde Oynanan Sonsuz Koşu Oyunu


İndir

Batman v Superman Who Will Win Android

Android için Sonsuz Koşu Oyunu


İndir

Batman v Superman Who Will Win iOS

iPhone ve iPad için Sonsuz Koşu Oyunu


Mesut Komiser

oyun-dunyasinda-arka-sokaklar-cekilseydi-bas-rolde-olacak-kahramanlar-3.jpg

Dizide Mesut Komiser kahramanını canlandıran Şevket Çoruh'un GTA serisinin 4. oyununun baş kahramanı olan Niko Bellic ile çarpıcı bir benzerliği bulunmakta. Eğer GTA IV için live-action türünde bir kısa film çekilecek olsaydı Mesut Komiser bu filmde hiç de sırıtmazdı. Ayrıca iki kahramanın problemlerin çözümü için ve hedeflerine ulaşabilmek için sert yöntemlere başvurması bir diğer ortak noktaları.

İndir

Grand Theft Auto IV

Açık Dünya Tabanlı Aksiyon Oyunu


İndir

Grand Theft Auto 5

GTA 5



 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Engin Komiser

oyun-dunyasinda-arka-sokaklar-cekilseydi-bas-rolde-olacak-kahramanlar-4.jpg

Dizide Engin Komiser kahramanını canlandıran İlker İnanoğlu size de Max Payne'i andırmıyor mu? İki kahramanın da polis olması benzerliklerini bir adım öteye taşıyor.
Meğersem Max Payne Kanal D'de bir dizide baş roldeymiş de bunca zamandır haberimiz yokmuş.

İndir

Max Payne 3

Aksiyon Oyunu Klasiği


İndir

Max Payne 2:The Fall of Max Payne

TPS Türünde Aksiyon Oyunu


Murat

oyun-dunyasinda-arka-sokaklar-cekilseydi-bas-rolde-olacak-kahramanlar-5.jpg

Arka Sokaklar dizisi ile oyun dünyası arasındaki bir başka ilginç benzerlik de dizideki Murat karakterini canlandıran Uğur Pektaş ile Konami'nin Meatal Gear serisinin ana kahramanı olan Solid Snake arasında.
Solid Snake biraz daha yaşlı olsa da Murat'a bir göz bandı takılsa dizide Solid Snake'in gençliğini canlandırdığı düşünülebilir.

İndir

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Açık Dünya Aksiyon Oyunu



 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Zeynep

oyun-dunyasinda-arka-sokaklar-cekilseydi-bas-rolde-olacak-kahramanlar-6.jpg

Dizideki Zeynep karakterini canlandıran Gamze Özçelik'in yerine geçebilecek en güçlü aday Lara Croft. Her iki kahramanımız da zor şartlarda güçlü karakterlerini korumayı başarıyor ve kararlı bir şekilde hedeflerini gerçekleştirmek için mücadele ediyorlar. Tomb Raider serisinin eski oyunlarındaki Lara Croft'tan ziyade serinin son oyunlarında karşımıza çıkan Lara Croft benzerlik konusunda bir adım ötede.

İndir

Rise of the Tomb Raider

TPS Aksiyon Oyunu


Hüsnü

oyun-dunyasinda-arka-sokaklar-cekilseydi-bas-rolde-olacak-kahramanlar-7.jpg

Şüphesiz ki Mortal Kombat serisinin dövüş sanatlarında usta kahramanı Liu Kang kariyeri boyunca "Adam pisliğin teki çıktı Rıza Baba" demek isteyeceği birçok durumla karşılaşmıştır.
Hüsnü komiser de her bölümde ipe sapa gelmez suçluları yola getirmek ve kanuna teslim etmek için kendini parçalıyor. Görev adamı olan kahramanlarımız yer değişseler ilginç bir sonuç ortaya çıkabilirdi.

İndir

Mortal Kombat X

Dövüş Oyunu


İndir

Mortal Kombat X iOS

iPhone ve iPad için Dövüş Oyunu


İndir

Mortal Kombat X Android

Android için Mortal Kombat X Oyunu
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Garip

oyun-dunyasinda-arka-sokaklar-cekilseydi-bas-rolde-olacak-kahramanlar-8.jpg

Dizinin en marifetli kahramanlarından olan Garip'i unutmak yanlış olurdu. Garip'in dizide üstlendiği rolü üstlenebilecek en güçlü aday ise Fallout 4'te karşımıza çıkan Dogmeat.
Dogmeat ile tanışmamızın ardından bu sevimli dostumuz bizim düşmanlarımızla savaşmamıza yardımcı oluyor, etraftaki gizli eşyaların yerini bularak hayatı bize kolaylaştırıyordu. Garip de dizide benzer bir rolde.

İndir

Fallout 4

Açık Dünya Tabanlı RPG Oyunu


İndir

Fallout Shelter Android

Android için Nükleer Sığınak İnşa Etme Oyunu


İndir

Fallout Shelter iOS

iPhone ve iPad için Resmi Fallout 4 Sığınağı İnşa Etme Oyunu

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst