gittigidiyor

Oyun için hangi aksesuara ihtiyacınız var?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Oyun için hangi aksesuara ihtiyacınız var?

Daha iyi bir oyun deneyimi için oyun aksesuarları seçerken dikkat etmeniz gereken her şey...



2013060919295357885.jpg



Profesyonel oyuncular başta olmak üzere, bilgisayar başında geçirdiği saatleri daha çok oyuna ayıran tüm oyunseverler tarafından en fazla rağbet gören ürünler arasında, elbette oyun aksesuarları geliyor. Yolu bir şekilde oyunlarla kesişmiş olan her oyuncu, bilgisayar veya konsolunu zenginleştirmek ve dolayısıyla yeteneklerini geliştirmek için kendini aksesuar dünyasında buluyor ve alışverişe, aksesuar denince akla ilk gelen ürünlerden olan klavye, fare ve kulaklık setlerinden başlıyor. Her ne kadar ek masraf yaratmaları ve yüksek olabilen fiyatları nedeniyle bazı kullanıcılar tarafından tercih edilmeseler bile, oyuncular için geliştirilmiş olan özel aksesuarlar, performansa olumlu yönde katkıda bulundukları gibi, aynı zamanda oyun tatminine ulaşmada da fayda sağlıyor.
Oyuncuların, aksesuar satın alırken hangi platforma bağlı oldukları aslında pek önem taşımıyor. Elbette satın alacakları aksesuarın, kendi cihazlarıyla uyumluluğuna dikkat etmeleri gerekiyor, ancak benim söylemek istediğim, oyun aksesuarlarının; masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve oyun konsolu sahiplerini buluşturabilen bir dünya olduğu. Elbette her platform kendine özgü aksesuarlara da sahip, fakat oyunculara sunulan ürünlerin hemen hepsi, farklı platformlarda kullanılabilecek türde ürünlerden oluşuyor.
Evet, bundan bir süre önce hazırladığımız Oyun Notebook'u Rehberi'nin son adımında da bahsettiğimiz gibi, iyi bir oyuncu olduğunuzu düşünüyorsanız daha iyi bir oyun deneyimi için zenginleştirilmiş bir aksesuar takımı size iyi gelecektir. Şimdi dilerseniz hem tasarımları, hem kullanımları hem de sağladığı faydalarıyla oyunlarınıza direkt olarak atmosfer, performans ve eğlence kazandırabilen oyun aksesuarları nelermiş, bir göz atalım. Emin olun, bu dünyada klavye, fare ve kulaklıktan çok daha fazlası var.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Karakterinizle en önemli bağ

2013060919300270485.jpg

Bir oyuncu için kuşkusuz en önemli aksesuar faredir. Hatta oyuncu için fare bir aksesuar değil, onun elidir, koludur; öyle de olmalıdır. Zira faresi kötü olan oyuncunun çoklu oyunculu oyunlar şöyle dursun, oyunların senaryo bölümünde dahi başarı sağlaması pek mümkün olmayacaktır. Sizin de oyundaki karakterinizle olan en önemli bağınız fareniz olacağı için, o nedenle satın alacağınız farede en çok dikkat edeceğiniz özellik kesinlikle tasarım ve ergonomi olmalı. Seri hareketleri bilgisayara en iyi şekilde aktarabilen modeller olan kablolu farelerden yapacağınız seçimde, elinizin üzerinde rahat edebileceği geniş modelleri tercih etmeniz iyi olacaktır. Şekli, yapısı ve parmaklarınızın üzerindeki konforuyla beraber ağırlığı da fare seçiminde önemli yer tutuyor elbette. Piyasada değiştirilebilir ağırlıklı pek çok model bulunuyor, satın alma aşamasında onları da yakından incelemenizi öneririz.
Fare seçiminde elbette oyunculuğunuzun seviyesi ve oynadığınız oyun türlerinin de büyük önemi bulunuyor. Örneğin eğer MMO türü oyunlarla yakından ilgileniyorsanız bol programlanabilir tuşlu fareleri tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Yüzey teknolojileriyle ön plana çıkan modelleri de kriterleriniz arasında tutmanız gerektiği gibi, farelerde –özellikle programlanabilir özel tuş sahibi olan modellerde- bir diğer önemli konu da yazılım desteği. Yazılımın, fareyi özelleştirme aşamasında konfor sunmasına dikkat etmenizde yarar var.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Hız mı, yoksa kontrol mü?

201306091930131685.jpg

Yüzey teknolojisiyle seçim yapmanızı gerektiren diğer bir aksesuar ise elbette mousepad. Yalnızca iyi bir fare almanız yeterli olmayacak, onu iyi de bir pad ile tamamlamanız gerekecek. Mousepad seçimi yaparken kriterinizi, "hız mı, yoksa kontrol mü?" sorusuna yanıt vererek belirleyebileceğiniz gibi, ikisinin de olmasını isteyerek seçeneklerinizi zenginleştirebilirsiniz. Özellikle profesyonel mousepad'ler, yüzeyleri üzerinde fareye direnç uygulayacak gözenekler bulundurabiliyor ve böylece hızı düşürerek oyuncuya daha iyi bir kontrol imkanı sağlayabiliyorlar. Yine aynı şekilde tamamen bu gözeneklerden arındırılmış olan mousepad'ler de yok değil. Böylece oyuncuya daha fazla hız sunulması amaçlanıyor. Elbette her ikisini de üzerinde taşıyan modellere de yönelebilirsiniz. Bu tür mousepad'lerin bir yüzeyi pütürlü, diğer yüzeyi ise kaygan malzemeyle kaplanıyor; böylece her iki deneyimi de rahatlıkla yaşayabiliyorsunuz. Diğer yandan mousepad'in malzeme yapısını yumuşak, sert ve yarı yumuşak / yarı sert olarak belirleyebileceğiniz gibi, incelik ve genişlik de seçim aşamasında dikkat etmeniz gereken diğer unsurlar. Mousepad'i konumlandırdığınız zeminde kaymayacağından da emin olun.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Mahşerin dört atlısı: W – A – S - D

2013060919302493485.jpg

Yine farelerde olduğu gibi klavyelerde de dikkat etmeniz gereken ilk unsur elbette ergonomi olacak. Piyasada dış görünümü farklı oyun temalarına göre hazırlanmış pek çok klavye modeli bulunuyor. İsteğinize göre onlar arasından da seçim yapabilirsiniz elbette ama ne seçerseniz seçin ergonomik olmasına dikkat edin. Oyun klavyesi aldığınız için özellikle WASD tuşları ile yön tuşlarına klavye üzerinde ayrıcalık sağlanıp sağlanmadığını kontrol etmenizde fayda var. Eğer bu alanlar diğer tuşlardan ayrılmadıysa bile en azından tuşların tepki süresini ve dokusunu, yarattığı dokunma hissini test edin. Emin olun klavyenin tuşlarına bastığınızda çıkarttığı ses bile oyunun atmosferi için önemli bir yer tutuyor.
Oyun klavyeleri arasında pek çoğu üzerinde programlanabilir tuş takımına yer veriyor elbette, ancak oyun sırasında bunların bolluğundan ziyade kullanılabilirliği önem kazanıyor. Programlanabilir tuşların konumlarının istediğiniz nitelikte olduğunu kontrol etmeden geçmeyin. Ayrıca kısayol ve multimedya tuşları da işinize yarayacaktır.
Özellikle gece oyun oynamayı sevenlerden ve oyunun atmosferine tamamen adapte olabilmek için karanlıkta yol alanlardansanız, o halde arka aydınlatmalı tuşlu klavyeler tam size göre. Bu sayede tuşlarınız size karanlıkta da yol gösterecek ve karanlık dehlizlerde asla kaybolmayacaksınız. Bazı klavye modelleri tek renk seçeneği sunarken, isteğinize göre birden çok renk seçeneği sunan modellere de yönelebilirsiniz. Bu arada elbette uzun soluklu oyun seanslarında kollarınız ağrımasın diye palmrest bölgesi geniş olan modelleri seçmeniz iyi olacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Üzerinizde baskı kurmasına izin vermeyin

2013060919303987985.jpg

Oyun için kulaklık seçimi yaparken daha çok kulak üstü modeller tercih ediliyor. Kulak üstü modellerin hem konfor hem teknoloji desteği hem de özelleştirilmiş tasarımlarıyla dikkat çekmelerinin bunda önemli bir katkısı var tabii ki. Oyun kulaklığı seçimi yaparken de elbette pek çok kriteri bir arada değerlendirmeniz gerekiyor. Bunların arasında en önde konfor geliyor. Özellikle uzun soluklu oyun sürelerinde kulaklık ünitelerinin kulağınızın üzerinde herhangi bir baskı yapmaması çok önemli. Aksi halde bir süre sonra oyundan kopmanız olası. O sebeple üniteleriyle kulağınızın üzerinde çok baskı oluşturmayan ve üzerinde kullanılan malzemesiyle terletmeyen kulaklıkları tercih etmeniz iyi olacaktır. Diğer önemli bir kriter ise elbette ses performansı. Artık hemen hemen tüm iyi oyun kulaklıkları çevresel ses desteği sunuyor. Özellikle FPS gibi aksiyonun içine girdiğiniz oyun türlerinde yolunuzu bulmanız ve başarı sağlamanız için ses faktörünün büyük önem taşıdığını unutmayın. Çeşitli teknolojilerle zenginleştirilmiş ve çevresel ses sağlayan kulaklıklar tercih etmeniz daha iyi bir oyun performansı ve üst düzey bir eğlence için gerekli şartlar arasında. Elbette sadece içerideki değil, dışarıdaki sesler de önem arz ediyor. Her ne kadar muhteşem ses performansı sunsa da, satın alacağınız kulaklık eğer dış seslere karşı korumasızsa dikkatiniz kolaylıkla dağılabilir, atmosferden uzaklaşabilirsiniz. Sonuç olarak ses yalıtımına da dikkat etmeniz önemli.
Bahsettiklerimizin yanı sıra piyasada oyunlara özgü tasarımlara sahip olan pek çok kulaklık bulunuyor. Eğer tasarıma önem veriyor ve bir grubun parçası olmak hoşunuza gidiyorsa bu kulaklık türleriyle de yakınlaşabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Başka güçler de var

2013060919305430985.jpg

MMO türü oyunlar başta olmak üzere pek çok oyun türünde programlanabilir tuş takımlarına ve makrolara ihtiyaç duyuluyor. Bu makroların hepsini, eğer iyi bir oyun klavyeniz yoksa bir Gaming Keypad üzerinde toplayabilirsiniz. Hatta eğer halihazırda memnun olduğunuz normal bir klavyeniz var ve oynadığınız oyunlar için makrolara ihtiyaç duyuyorsanız, yeni bir klavye almak yerine bir Gaming Keypad satın alabilir ve böylece bu sorununuzu rahatlıkla ortadan kaldırabilirsiniz.
Sadece Gaming Keypad değil, elbette aksesuar dünyasında oyuncular için daha pek çok ürün bulunuyor. Özellikle konsol keyfini bilgisayara taşımak isteyen kullanıcılar için Gamepad ürünlerini tavsiye edebiliriz. Satın alacağınız kablosuz, titreşimli ve konforlu bir Gamepad ile oyun seanslarınızda masa başından kurtulabilir ve kendinizi koltuğunuzun konforuna bırakabilirsiniz.
PC oyuncuları için oyun türlerine göre de pek çok aksesuar bulunuyor. Motor sporlarıyla ilgileniyorsanız çeşitli direksiyon aksesuarlarıyla karşılaşabilir, eğer bu heyecanı yükseğe taşımak isterseniz o zaman da uçuş simülasyonları için geliştirilmiş özel ürünlere yönelebilirsiniz. Elbette bu noktada atmosferi tamamlamak için kendinize oyuncu koltuğu da satın almak isteyebilirsiniz. Emin olun, daha önce oynadığınız oyunları farklı aksesuarlarla birlikte yeniden oynadığınızda, adeta ilk kez oynuyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Konsola özel geniş seçenekler

2013060919310983185.jpg

Yalnızca bilgisayar kullanıcıları için değil, elbette oyun konsolu sahipleri de ihtiyaç duydukları aksesuarı rahatlıkla bulabilirler. Özellikle FPS türünden hoşlanıyorsanız kendinize oyun konsolunuzla uyumlu ürünler bulmakta kesinlikle sıkıntı yaşamıyorsunuz. Konsolunuzun kablosuz aparatını bir silah veya tüfeğe anında dönüştürebilir, hatta bunlara ek özellikler de getirebilirsiniz. Yine tenis, golf, okçuluk gibi pek çok spor türüne yatkınlığınız varsa paket halinde satılan aparatları tercih edebilirsiniz. Böylece oyun deneyiminizi farklı alanlara taşıyabilir, daha eğlenceli kılabilirsiniz. Özellikle konu spor olunca oyun konsolları için her çeşit aksesuarı bulmanız mümkün. Düşünün ki boks oyunları için piyasada boks kitleri bile bulunuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Takım ruhunu ateşleyin!

2013060919312160985.jpg

Aksesuarlar arasında yalnızca oyun deneyiminizi destekleyecek türde cihazlar bulunmuyor. Dizüstü bilgisayarınızı renklendirebileceğiniz kaplamalar da oyunculuk bağınızı kuvvetlendirebileceği gibi tişört, şapka ve çanta gibi ürünlerle de kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Hatta takım maçlarında bu tür ürünleri tercih ederek takım ruhunu ateşlemeniz de mümkün.
Hangi platformda oyuncu olursanız olun, hatta bırakın profesyonel oyunculuğu bir kenara, "casual" yani arada sırada oyun oynayanlardan olsanız dahi, farklı aksesuarlar kullanarak oyun deneyiminizi çok daha farklı kulvarlara taşıyabilir, oyun oynadığınız kısıtlı zamanınızı bile çok eğlenceli kılabilirsiniz. Oyunculuğa gönül vermiş olanlardan bahsetmiyorum bile...
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yeni desen ve aksesuarlar ile Steam araçlarınızı kişiselleştirin

Artık daha hoş görünen kontrol aygıtına sahip olabiliriz.


Valve, Steam Link ve Steam kontrol aygıtını biraz daha havalı gösterebilmeniz için yeni desenleri açıkladı. Bir çoğu Counter-Strike: Global Offensive temalı olduğu için size hitap etmiyorsa da, bu hoş görünen Aperture Laboratories temalı kontrol aygıtını satın alabilirsiniz. Henüz resmen satışa hazır olmasa da, Steam mağazasından takipte kalabilirsiniz. Desenlerin yanı sıra, alabileceğiniz birkaçaksesuar da mevcut. Kablosuz alıcı, kablosuz alıcınızı taşıyabilmek için Steam kontrol aygıtınızla birleştirebileceğiniz bir kapak ve tüm bunların dahilinde bir çift AA pilini taşıyacağınız çantayı da sipariş verebilirsiniz.


steam-controller-skin.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst