gittigidiyor

Pardus DNS Değiştirme 2017

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
pardus-yeni-surum-kurumsal-5-yayinlandi-b_640x360.jpg


İşletim sistemlerinden biri olan ve Linux tabanlılardan biri olan Pardus, bildiğiniz gibi TÜBİTAK – BİLGEM tarafından başlatılmış bir işletim sistemidir. Pardus kullanıcılarının birçoğu DNS değiştirme işlemlerinden şikayet etmektedir. Peki siz Pardus DNS değiştirme nasıl yapılır, biliyor musunuz? Eğer bu konu hakkında destek arıyorsanız ve bir türlü aradığınızı bulamıyorsanız, kesinlikle yazımızı sonuna kadar okumalısınız. Pardus DNS değiştirme işlemlerini son derece ayrıntılı bir şekilde anlatacağımız yazımızda iki farklı şekilde anlatım yapacağız. Bunlardan biri komut satırını kullanarak yapılacakken, bir diğer sıradan yöntemler ile anlatım olacaktır. İşte Pardus DNS değiştirme işlemi için yapılacaklar…

Pardus DNS Değiştirme Nasıl Yapılır?

Pardus işletim sistemine sahip bir bilgisayarınız bulunuyorsa, hemen bu yöntemleri deneyerek DNS adresinizi değiştirebilirsiniz. Öncelikli olarak KDE network ara birimine girmiş olmanız gerekmektedir. Bu noktadan sonra sağ köşede altta bulunan Ethernet kartını işaret eden simgeye basmalısınız. Daha sonra yapmanız gerekenler işlemler ise aşağıda yer almaktadır.

Ethernet kartının işaretçisi olan simgeye bastıktan sonra ‘Ağ Yönetim Ayarları’ bölümüne geçiş yapmalısınız. Hemen buradan ayarların bulunduğu yerde bulunan ‘Bağlantıları Yönet’ kısmına geçmeli ve ‘Ağ Bağlantıları’ düğmesine basmalısınız. Bu işlemin ardından ‘Düzenle’ butonuna tıklayarak DNS değiştirmek için gerekli olan ekrana gidebilirsiniz.
DNS değiştirmek için düzenle butonuna bastıktan sonra IPv4 Adresi yazan bölümde ‘Yöntem’ seçeneğini göreceksiniz. Burada bulunan seçenekleri genişletin ve ‘Sadece Otomatik (DHCP) adresler’ yazan ibareyi aktif edin. Bunu aktif etmek, DNS sunucuları bölümünü aktif edecektir. Bu noktadan sonra artık değiştirmek istediğiniz DNS adreslerini girebilirsiniz.
Pardus DNS değiştirmek için bir diğer yöntem komut satırını kullanmaktır. Bunun için ilk olarak:


  • ‘Konsole komut satırı’ bölümünü açın.
  • Açtığınız komut satırında ‘sudo nano /etc/resolv.conf’ yazın.
  • Yazdığınız komuttan sonra şifrenizi girin ve entere basın.
  • Enter dedikten sonra nameserver bölümüne dilediğiniz DNS adresini yazın ve dosyayı kaydederek bilgisayarınıza reset atın.

İki farklı yöntemler ile anlattığımız Pardus DNS değiştirme ayarları oldukça basit bir şekilde yapılabilmektedir. Hemen siz de bu yöntemler sayesinde oldukça basit bir şekilde Pardus DNS değiştirebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst