gittigidiyor

Paylaşımlı – paylaşımsız ekran kartı nedir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ekran-karti-paylasimsiz-paylasimli-3.jpg

Ekran kartları bilgisayarların en önemli donanım birimlerinden bir tanesi diyebiliriz. Sıkça tartışılan konulardan bir tanesi “paylaşımlı ekran kartı nedir? Paylaşımsız ekran kartı nedir?” başlıkları olmakta, bu konuya açıklık getirmek amacı ile kısa ve net bir şekilde konuyu anlatalım.

Paylaşımlı ekran kartı nedir?

Paylaşımlı ekran kartı, genel olarak anakart ile tümleşik ekran kartlarıdır, paylaşımlı ekran kartları RAM oranı düşük, veya RAM’siz ekran kartlarıdır diyebiliriz. Bu tarz ekran kartları, RAM ihtiyacını sistem RAM’inden karşılamaktadır, bu nedenle paylaşımlı ekran kartları önerilmemektedir. Sistem RAM’inin yetersiz kalmasına sebep olan paylaşımlı ekran kartları, bilgisayar veya donanım alırken dikkat etkeniz gereken noktalardan bir tanesi olmalı.



Paylaşımsız ekran kartı nedir?

Paylaşımsız ekran kartı ise, kendi RAM’ini kendisi karşılayan ekran kartıdır. Örneğin 2 GB’lık bir paylaşımsız ekran kartınız varsa, bu RAM’den daha fazla RAM’e ihtiyaç duysa da ekran kartı herhangi bir şekilde sistem için ayrılan RAM’i kullanamaz. Paylaşımsız ekran kartları, sistemin performansına etki etmediği için paylaşımlı ekran kartlarına göre daha çok tavsiye edilmektedir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst