gittigidiyor

[ PC ] USB Belleğinizi Taşınabilir PC'ye Dönüştürün!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
USB Belleğinizi Taşınabilir PC'ye Dönüştürün!

USB belleğinizi yanınızda çok rahat taşıyabileceğiniz bir PC'ye nasıl dönüştürebilirsiniz?



usb-belleginizi-tasinabilir-pcye-donusturun.jpg


Laptop'unuz ne kadar hafif olursa olsun, onu yanınızda taşımak bir noktadan sonra eziyete dönüşebiliyor. İşte bu noktada USB belleğinizde taşıyabildiğiniz uygulamalar devreye giriyor. Taşınabilir uygulamalar, bilgisayardan bilgisayara geçmeyi kolaylaştırdığı kadar, makinelerinizi temiz tutmanıza da yarımcı oluyor.

Taşınabilir Uygulamalar Nasıl Çalışıyor?

Taşınabilir uygulamalar, ayarlarını, yapılandırma dosyalarını ve program dosyalarını USB sürücüsüne kaydediyor, yani tamamen USB sürücüsünde yaşıyor ve PC'nizde hiçbir artık bırakmıyor. Taşınabilir uygulamalarda sistem entegrasyonu ve hız konusunda bazı küçük kayıplara uğruyorsunuz ancak tüm bilişim hayatınızı yanınızda taşıyabiliyor ve PC'lerinizi temiz tutabiliyorsunuz.
Birçok uygulamanın taşınabilir sürümü bulunuyor, ancak büyük ve karmaşık yazılımları taşınabilir olarak kullanmak, pek iyi bir seçenek olmayabilir.

Taşınabilir Uygulama Paketi Hazırlama

İnternette taşınabilir uygulamaları bulabileceğiniz birçok kaynak var. Bunların başında gelen The Portable Freeware Collection, kapsamlı ve iyi bir başlangıç noktası. Benzer şekilde PortableApps.com da USB uygulamalarını bulmak için iyi bir başlangıç noktası.
Örnek olarak Google Chrome'u ele alalım. Chrome'u Portable Apps üzerinden indirip çalıştırdığınızda, kurulumun nereye yapılacağını seçmenizi sağlayan bir ekranla karşılaşacaksınız. Konum olarak USB sürücünüzü seçmeniz gerekiyor, ancak sabit diskinizde dilediğiniz bir klasörü de seçebilirsiniz.



20170105161745972.jpg


Kurulum tamamlandıktan sonra tüm yapmanız gereken, .exe dosyasını çalıştırmak. Böylece taşınabilir uygulamayı çalıştırmış olacaksınız. Taşınabilir Chrome'u PC'nizdeki Chrome'la yan yana çalıştırdığınızda, yer işaretlerinizin ve oturum açma bilgilerinizin hazır olmadığını fark edeceksiniz (en azından oturum açana kadar). Bunun nedeni, USB'ye yüklediğiniz Chrome'un ayrı bir Chrome olması ve yer imlerini, geçmişi USB sürücüye kaydetmesi.

Taşınabilir bir uygulamayı Windows 10'da başlat menüsüne eklemek için, .exe dosyasına sağ tıklayın ve Kısayol Oluştur'a tıklayın. Oluşturulan kısayolu kesin ve %appdata%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs klasörüne giderek yapıştırın.

En İyi Taşınabilir Uygulamalar



usb-belleginizi-tasinabilir-pcye-donusturun.jpg


Google Chrome'un taşınabilir sürümünden az önce bahsetmiştik. Web tarayıcısı olarak Mozilla Firefox ve Opera'yı da kullanabilirsiniz.

Mesajlaşma için Skype, Telegram ve Pidgin'i kullanabilir, Twitter'ı web tarayıcınızın dışında çalıştırmak istiyorsanız TweetDeck'i deneyebilirsiniz.

Resim düzenleme ihtiyaçlarınız için GIMP'i kullanabilir, ses düzenleme için Audacity'yi, müzik yapmak için LMMS'yi, medyaları açmak için VLC Media Player'ı kullanabilirsiniz. Sıkıştırılmış arşivleri açmak için 7-Zip'ten faydalanabilirsiniz.
USB belleğe Microsoft Office'i yüklemeniz mümkün değil ancak LibreOffice, Scribus ve AbiWord'ü yükleyebilirsiniz. ClamWin ve Eraser ile USB çubuğunuzun güvenliğini sağlayabilir, solitaire, satranç ve 2048 oynayabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst