gittigidiyor

PCI Express 4.0 Portu Anakartlara Entegre Edilmeye Başlandı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
pcie-4-0.jpg


Bilgisayarımızın en önemli iç donanım birimleri arasında yer alan anakartlar üzerinde entegreli olarak gelen PCI portları artık yeni teknoloji ile donatılmaya başlandı. PCI Express 4.0 slotları yeni anakartlara entegre edilerek piyasada yerini almak için gün sayıyor.

PCI Express 4.0 Ne Zaman Çıkacak ?

2010 yılında kullanmaya başladığımız PCI Express 3.0 portları epeydir güncellenmediği gibi, yeni PCI 4.0 portları 2017 yılının başında piyasada bizlerle olacak. Yeni gelecek teknoloji ile birlikte artık anakartlarımızda göreceğimiz port, ekran kartlarımız için iki kat daha fazla performans ve bant genişliği sağlayacak.

Biliyorsunuz; artık günümüzde ekran kartları çok fazla hızlara ve performanslara ulaşabiliyorlar. Ayrıca çok yüksek HBM 2 yüksek bant genişlikleri artık limitleri zorlar oldu. Hal böyle olunca anakart firmaları da bu performansı kaldırabilmek ve darboğazın önüne geçebilmek için PCI 4.0 portu için harekete geçti.


AMD ve Nvidia Başta

PCI 4.0 slotu ile birlikte PCI 3.0'da bulunan 8 GT/s (gigatransfer) hızı 16 G/s'ye çıkacak. İki kat artış görülen bu hız ile birlikte AMD Navi ve Nvidia Volta mimarisine sahip tüm ekran kartlarının ihtiyaçları karşılanmış olacak. Ardından diğer firmalar da ihtiyaçlarını karşılayacak olan portlara en iyi şekilde sahip olacak.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst