gittigidiyor

PC'nizi Oyun Konsoluna Nasıl Dönüştürebilirsiniz?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
PC'nizi Oyun Konsoluna Nasıl Dönüştürebilirsiniz?

PC'nizi oturma odanızda kullanacağınız bir oyun konsoluna dönüştürmek, düşündüğünüz kadar zor bir iş değil!



pcnizi-oyun-konsoluna-nasil-donusturebilirsiniz.jpg


Bir oyun konsolunuz var ancak aslında oyunları PC'nizi televizyona bağlamak istiyorsunuz. Veya yeni bir PlayStation 4 Pro veya Xbox One S için para harcamak istemiyorsunuz; tüm istediğiniz sevdiğiniz oyunu evinizin salonuna taşımak.
PC'nizin kablosuz denetimleri, hareket algılaması ve HDMI bağlantısı olmadığından bunu yapamayacağını düşünüyorsunuz. Ancak yanılıyor olabilirsiniz.

Önce donanımınızın güncel olmasına dikkat edin

PC'nizi büyük bir ekrana bağlayacaksanız, ister laptop olsun, ister masaüstü, yeni donanımlara sahip olmanız gerekiyor. Eski bir işlemci, arızalı bir sabit disk, PC oyun konsolu deneyiminizi olumsuz etkileyebilir.

İşletim sistemi ve arayüz

2017011716175168172.jpg


Oyun merkezli, gamepad üzerinden kontrol edebileceğiniz bir arayüze ihtiyacınız var. Bunun için birkaç seçenek mevcut ancak muhtemelen en popüleri, en büyük oyun dağıtım platformu olan Steam. Steam'i Big Picture modunda çalıştırabilir veya Linux tabanlı SteamOS'u kullanabilirsiniz (ikincisinde oyun seçeneğiniz azalacak).

Kablosuz bir gamepad ve klavye bulun

Oyun denetimleri için USB her zaman iyi bir seçenek ancak Bluetooth ve Wi-Fi, daha rahat bir oyun deneyimi sunabilir. Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, PS4, Nintendo Wii ve Wii U denetimlerinin Windows ve Linux PC'lerle kullanılabildiğini söyleyelim.
Doom gibi shooter'ları oyun koluyla oynuyor olabilirsiniz ancak PC oyuncusu olduğunuza göre, özellikle Civilization VI gibi oyunlar da oynuyorsanız, bir klavyeye de ihtiyacınız olacak. Oyuna özel klavyelerden hafif Bluetooth klavyelere birçok farklı kablosuz klavye seçeneğiniz var
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst