gittigidiyor

Peygamberimizin hiç lânet etmediği söyleniyor. Lânete müstehak olana da mı lânet etme

kral41

Aktif Üye
Sual: Peygamberimizin hiç lânet etmediği söyleniyor. Lânete müstehak olana da mı lânet etmemiştir?

CEVAP

Diğer peygamberler, kavimlerine lânet ettikleri hâlde, Peygamber efendimiz lânet etmemiştir. Bir savaşta, kâfirlerin yok olması için duâ etmesini istediklerinde (Ben lânet etmek için, insanların azap çekmesi için gönderilmedim. Ben, herkese iyilik etmek için, insanların huzura kavuşması için gönderildim.) buyurdu. Nitekim, Kur'an-ı kerimde mealen, (Seni âlemlere rahmet, iyilik için gönderdik.) buyuruluyor. (Enbiya 107)

Lânete müstehak olanlara ise lânet etmiştir. Hadis-i şeriflerde (Allah lânet etsin!) denilen zümrelerden bazıları şunlardır:

(Rüşvet alıp verenlere...) [İ. Mace]

(Eshabıma söğenlere...) [Hakim]

(Zekât vermiyenlere...) [Nesâî]

(Ana-babasına lânet edene...) [Müslim]

(Lutilik yapanlara...) [Beyhekî]

(Erkek kılığına giren kadınlara, kadın kılığına giren erkeklere...) [Buharî]

(Zâlim âmirlere, açıktan günah işliyenlere, sünnetimi yıkan bid'atçılara.) [Deylemî]

Daha bunun gibilere lânet edildiğini bildiren hadis-i şerifler çoktur. Kur'an-ı kerimde de Allahü teâlâ, lânet ettiğini bildiren çok ayet-i kerime vardır. Mesela:

(Allahın lâneti kâfirlerin üzerine olsun!) [Bekara 89]

(Ayetlerimizi inkar edip kâfir olarak ölenler var ya, işte Allahın, meleklerin, insanların hepsinin lâneti onlaradır.) [Bekara 161]

Yahudiler lânetleniyor. [Maide 64]

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.