gittigidiyor

PHP Nasıl Öğrenilir? PHP'ye Giriş!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]PHP Nasıl Öğrenilir? PHP'ye Giriş![/h][h=2]PHP web programlama dillerinden bir tanesidir ve genellikle açık kaynak kodlu projelerin kullanımında kullanılır.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
php-nasil-ogrenilir-php-ye-giris.jpg
PHP öğrenme noktasında kişinin öncelikle HTML bilmesi önemlidir. PHP web programlama dillerinden bir tanesidir ve genellikle açık kaynak kodlu projelerin kullanımında kullanılır. Linux sunucu maliyetlerinin düşük olması sebebiyle daha ekonomik çözümlerde kullanılır. ASP'ye göre en önemli avantajı budur, ancak güvenlik konusunda biraz geride kalmaktadır.
Algoritmayı Öğrenmelisiniz!
PHP de dahil olmak üzere herhangi bir programlama dilini öğrenmek isteyen bir kişinin öncelikle bilgisayar gibi düşünebilmesine yardımcı olacak algoritma yapısını öğrenmesi gerekir. PHP nasıl öğrenilir aşamasına geçmek için mutlaka algoritma iyi anlaşılmalıdır. Bilgisayarlar bizim beynimiz gibi işlemez, algoritmaları incelediğiniz zaman aslında bizim düşünürken farkında olmadan beynimizin pek çok işlem yaptığının farkına varırsınız.
İlk Giriş
İlk zamanlar hazır fonksiyonları kullanmayın. Evet bu fonksiyonlar büyük oranda kolaylık sağlayacaktır ancak bu fonksiyonların mantığını keşfederseniz PHP ile yapamayacağınız hiçbir şey kalmaz. İlk bir ay değişken tipleri, döngü yapıları, koşullu yapılar, diziler üzerinde durulmalıdır. Her zaman aynı şeyleri yapıyormuş gibi hissedebilirsiniz ancak bu dönemde sabır göstermelisiniz. Bilgisayar ile yapılan her türlü şey, animasyonlardan grafik hesaplamalarına kadar bu 3 yapının üzerine kuruludur.
Veritabanı bağlantıları gözünüzü korkutmasın, bu uzun yapılar proje dahilinde bir kere kullanılır ve PHP nasıl öğrenilir aşamasında şevkinizi kırmasın. Bu kısımlar genellikle kopyala yapıştır yapılır. Projelerinizde mutlaka include yapısını kullanın ve her sayfada aynı şeyleri tekrar etmekten kaçının. Tüm bu noktalara dikkat ederseniz en kısa zamanda PHP'yi öğrenebilirsiniz.
Bu bakımdan PHP öğrenme noktasında doğru bir yol izlemek yeterli olacaktır. Böylece sonuca ulaşmak ve dili öğrenmek de kısa sürecektir.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst