gittigidiyor

PlayStation 4 Pro almamak için 6 neden

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
PlayStation 4 Pro almamak için 6 neden

Mutlaka kendinize göre bir neden bulacaksınız bu yazımızda.


10 Kasım 2016 tarihinde tüm dünya ile aynı anda çıkışını gerçekleştiren PlayStation 4 Pro, Türkiye pazarına 1700 TL fiyat etiketinden girmişti. Bazı oyuncular çok almak istersen bu konsolu; bazı oyuncular ise çekingen kalmıştı. Bizler de bu yüzden daha önce bu konsolu almak için nasıl nedenleriniz olabileceğini belirtmiştik. Bugün ise, almamak için bazı nedenleri yazacağız. Kim bilir, belki fikriniz değişir. Belki de kararınızı destekleyen görüşler bulursunuz. Belki de bu yazımız sizde ters tepki yapar ve gider PlayStation 4 Pro alırsınız. Her şey olabilir efendim. Bu yüzden biz hemen yazımıza geçelim.


the_witcher_3_by_afromane-d8yjpuf.jpg

Her oyunu desteklemiyor bu konsol.

Bir PlayStation 4 sahibi, neden PlayStation 4 Pro alır? Tabii ki yeni konsolun sunduğu ekstra güç için. Tabii aynı şey bazı yeni konsol oyuncuları için de geçerli olabilir. Fakat unutulmaması gereken bir nokta var, Sony’nin yeni konsolu ne yazık ki her oyunu desteklemiyor. Desteklemekten kastımız, yeni konsol tabii ki her PlayStation 4 oyununu açıyor fakat performans ve grafik olarak hiçbir ilerleme olmadan açıyor. Örnek verirsek, Knack gibi çok az kişi tarafından sevilen oyunlar, yeni konsola özel destek ile gelse de Until Dawn, The Witcher 3: Wild Hunt ve Bloodborne gibi oyunlar, konsolun ekstra gücünden yararlanamıyor. O yüzden, neden şimdi alalım ki bu konsolu? Desteklenen oyun sayısı bir hayli az.
Yeni bir televizyona ihtiyacınız olacaktır.

Eğer HDR destekli 4K televizyona sahipseniz, bu madde aslında sizi pek ilgilendirmiyor. Çünkü bunu, 1080p TV kullanan oyuncular için yazıyoruz. Evet, PlayStation 4 Pro; 4K TV olmadan da 1080p televizyonlara geliştirilmiş grafik ve performans sunuyor fakat konsolun pazarlama noktası 4K ve HDR desteklerinden geliyor. Siz bu destekleri standart 1080p TV veya monitörünüzde alamayacaksınız. Hemen olmasa da, bir süre sonra yeni TV alma ihtiyacı hissedeceksinizdir. Pazarlama stratejisi tabii.


gallery-1473282283-p1018222.jpg

Yeni Dualshock 4, o kadar da yeni değil.

Sony, PlayStation 4 Pro ile birlikte yeni Dualshock 4 modellerini de sürdü piyasaya. Peki, bu yeni modellerde nasıl değişiklikler var? Mesela, kontrolcünün ilk sürümündeki analogların derilerinin yırtılma sorunu düzeltilmiş mi? Şarjı daha mı uzun gidiyor? Yoksa öndeki ışığı kapatabiliyor muyuz? Tabii ki bunların hepsine cevabımız hayır. Sony sadece kontrolcünün önüne ışık eklemek istemiş. Ha, kontrolcüyü USB ile konsola bağladığınız zaman, tuşların gecikme oranı neredeyse sıfıra düşüyor fakat bu durum genelde Street Fighter tarzı oyunlarda önem taşıyor. Zaten gecikmeye önem veren Street Fighter oyuncuları da özel dövüş kontrolcüleri kullanıyor. Ne yapacağız biz şimdi? Yeni Dualshock 4 de sönük çıktı.
4K Blu-ray desteği yok.

PlayStation 3’ün en önemli satış noktalarından bir tanesi, konsolun verdiği Blu-ray desteği idi. Bunun haricinde, Xbox One S şu sıralar Blu-ray sistemlerine 4K desteği eklemeye hazırlanıyor. Peki, Sony’nin yeni nesil konsolunda ne oluyor? Hiçbir şey olduğu yok. Sony, sizlere filmleri 4K olarak Netflix’ten izleyin diyor. Blu-ray disklerinin Sony cephesinden geldiğini göz önünde bulundurursak, Sony neden böyle bir yol izliyor pek çözemiyoruz. Fakat interneti kötü olup da, film sever kullanıcılar için PlayStation 4 Pro kötü bir seçim olacaktır.
PS4-Hard-drive-system-storage-600x400.jpg

Konsolun önemli özellikleri, PlayStation 4’de de var.

PlayStation 4 Pro’nun en önemli iki özelliği, 1 TB değerindeki boş alan ve HDR özelliği. Fakat kabul edelim ki, standart PlayStation 4’lerde de 1 TB boş alana sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca, aynı şekilde eğer televizyon veya monitörünüz HDR destekliyorsa, PlayStation 4 de HDR teknolojisini aktif hale getiriyor. 4K oyunlara gelecek olursak, bence bu durum çok da büyük bir mevzu değil. Sonuçta bu özellik için 4K televizyona ihtiyacınız var. Buna rağmen oyunların neredeyse hepsi, bu çözünürlüğü “upscale” yöntemi ile sağlıyor. Doğal 4K çözünürlüğe sahip oyun sayısı oldukça az.
Türkiye fiyatı.

399 dolar fiyat etiketi ile piyasaya sürülen PlayStation 4 Pro, ülkemize 1699 TL önerilen fiyat etiketi ile geldi. PlayStation 4’ün tam bir üst modeli bile olmayan bu konsol için, 1700 TL vermeye değer mi peki? Özellikle HDR ve 4K destekleyen televizyonunuz yoksa. Bu yüzden halihazırda PlayStation 4 sahibi olan kullanıcılar için 2-3 sene sonra tekrar 1700 TL ödemek biraz zor olacaktır. Ayrıca ülkemizde, yurt dışında olduğu gibi takas programları da bulunmuyor ki; gidelim PlayStation 4’ümüzü verelim, üstüne az bir miktar para ile PlayStation 4 Pro alalım. Bana soracak olursanız, konsolun fiyatı şu an çok fazla. Özellikle PlayStation 4 sahipleri için.
PlayStation 4 Pro
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst