gittigidiyor

PlayStation 4 Pro’yu HDR hazır hale getirmek için yapmanız gerekenler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
PlayStation 4 Pro’yu HDR hazır hale getirmek için yapmanız gerekenler

Sony kurulumu oldukça basit tasarlamış.


Hemen hemen tüm oyun dünyasının merakla beklediği Sony’nin yeni konsolu PlayStation 4 Pro, resmi çıkışını bugün gerçekleştirdi. Sony, cihazın desteklediği High Dynamic Range (HDR) teknolojisinin konsolda nasıl aktif hale getirileceğiyle ilgili bir kurulum videosu paylaştı. Görselliği gerçek hayata daha da yaklaştırmayı vaat eden bu teknolojiyi konsolunuzda kullanmaya hazır hale getirmek için neler yapmanız gerekiyor gelin bir bakalım.


maxresdefault-1-2.jpg

Sony, cihazın HDR özelliğini aktif hale getirmeniz için ilk olarak televizyonunuzun yeteneklerini iyi bilmeniz gerektiğini söylüyor. PlayStation 4 Pro’nun televizyon özellikleri tanıma yeteneği varmış ancak eğer HDR teknolojisini daha farklı bir şekilde çalıştırmak istiyorsanız bunu bilmenizde yarar var. Bunun yanı sıra konsolun kutusundan çıkan HDMI kablosunu da kullanmayı firma bizzat öneriyor.
Televizyonunuzun ne gibi özelliklere sahip olduğunu öğrenip cihazı kurup çalıştırdığımıza göre, HDR’ı aktif hale getirmek için menüden neler yapmamız gerektiğine bir göz atalım. HDR ayarlarına giriş yapmak için Video Çıkış Ayarları’na girmeniz gerekiyor. Ardından bu kısımdaki Çözünürlük, HDR ve Derin Renk Çıkışı ayarlarının otomatik seçeneğinde olması gerektiği belirtiliyor. Eğer HDR teknolojisini destekleyen bir televizyonunuz var ise bu kısımdan itibaren zaten doğru bir şekilde çalışmaya başlayacakmış.
HDR uygulamasını ilk çalıştırdığınızda, televizyonunuzun HDR yeteneğinin konsol üzerinde hangi çözünürlükte ve ayarlarda çalışacağını belirten bir bilgilendirme ekranı çıkacak. Eğer PlayStation 4 Pro’nun HDR özelliğinin farklı bir şekilde çalışmasını istiyorsanız, televizyon ayarlarınızı değiştirerek bu kısmı kendinize göre uygun şekilde değiştirmeniz de mümkün. Yani işin özü, konsola sahip olan kullanıcılar için Sony her şeyi düşünmüş.Ancak farklı ayarlar istiyorsanız bunu da yapabilme yeteneğini kullanıcılara sunmuş. PlayStation 4 Pro, ülkemizde 1699 TL’lik fiyat etiketiyle birlikte an itibariyle satışta.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst