gittigidiyor

PlayStation 5 hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yeni nesil konsolların geleceği ile ilgili ilk detaylar gelmeye başladı.
ps5_.jpg
Oyun dünyasındaki çekişme sadece yapımlar arasında değil konsol alanında da gerçekleşmekte. Gelişen teknoloji ile birlikte üstün donanım özelliklerine sahip oyun konsolları, oyun dünyasında sunulan yapımlarında kalitesini yükseltiyor.
playstation-5-ne-zaman-geliyor.jpg

Oyuncuların daha kaliteli yapımları istediği bu günlerde en büyük rekabet Xbox ile PlayStation oyun konsolları arasında yaşanıyor. İki platformunda en son sundukları Xbox One ve PlayStation 4 oyun konsolları arasındaki rekabet kıyasıya sürerken. Sony’nin yeni oyun konsolu hakkında ilk bilgiler gelmeye başladı bile. PS 4 çıkalı daha 2 yıl olmasına rağmen Sony’nin yeni oyun konsolu hakkında ilk detaylar ortaya çıktı. Xbox One karşısında bir adım önde giden Sony, yeni oyun konsolu hakkında bir bilgi paylaşımında bulunmasa da oyun yapımcıları bu konuda bazı ipuçları veriyor.
ps5.jpg

Electronic Arts’ın yetkili ismi Blake Jorgensen ileride sunulacak yeni nesil konsollarla ilgili bir takım ipuçları verdi. Blake Jorgensen, gelecekte PS 5 ve Xbox oyun konsolunda sanal gerçekliğin ön plana çıkacağını ama her şeye rağmen de hardcore tarzının da eksik olmayacağını vurguladı. Ayrıca ilerleyen dönemde bu savaşa Apple ve Google’ında katılımının beklediğini ve hatta Apple’ın Apple TV modeli ile oyun pazarına bir göz kırptığını belirtti. Blake Jorgensen ayrıca, PS5’in özünü koruyacağını, sanal gerçeklik gözlükleri ve diğer geliştirilen araçların hiçbirinin Dualshock Gamepad deneyiminin yansıtamayacağını belirtti.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
playstation-5-hakkindaki-ilk-bilgiler-geldi-705x290.jpg
PS4’ün piyasaya sürülmesinden 2 yıl sonra Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 hakkında ilk bilgiler geldi.
Electronic Arts’ın yetkili isimlerinden olan BlakJorgensen, PS5 ve Xbox ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Sony’nin ve Microsoft’un gelecek nesil konsollarında sanal gerçekliğe adım atacağını belirten Jorgensen, çok fazla köklü değişikliklerin yaşanmayacağını fakat bazı yeniliklerin gelebileceğini belirtti.

Bu sektöre yavaş yavaş Apple’ın ve Google’ın da adım atacağını söyleyen Jorgensen, Apple TV ile Apple’ın bu konuda çaktırmadan ilk hamleyi attığını iddia etti.

Hatırlayacağınız üzere Sony, bu yılın başlarında PlayStation 5’le ilgili ilk adımları atmıştı. Japon şirketin gizli bir proje ile PS5 için oyun geliştiricisi aradıkları ortaya çıkmış, yeni konsoldan beklentiler giderek artmıştı. PlayStation Dergisi’nin resmi editörü olan Ben Wilson, şimdiki trendin indirilebilir oyunlar olduğunu belirterek PS5 için özel bir ‘indirme servisi’nin açılabileceğini söyledi. Şu an için hala oyun CD’lerinin popüler olduğunu söyleyen Wilson, her ne kadar Steam’in son yıllarda büyük yükselişi olsa da cihazların ‘indirilebilir oyun’ sistemine geçme aşamasının uzun bir süre alacağını belirtti.

playstation-5.png


Oyun konsollarının ortalama 5 yıllık ömrü olduğunu söyleyen Wilson, yükselişte olan sanal gerçeklik platformunun PS5 ve Xbox’a entegre edilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst