gittigidiyor

PlayStation web sitesinde PC için sayfa açıldı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Sony'nin son yıllarda geliştirdiği PC'ye oyun çıkartma stratejisinde işler iyice ciddiye binmiş durumda. Tabi bunu anlamak için PlayStaion'un web sitesinde "PlayStation PC oyunları" adında bir sayfa açılmasına dahi gerek yoktu. Ancak şimdi açılan sayfa şirketin geleceğe yönelik planlarına ve bazı varsayımlara ulaşmamız açısından oldukça önemli.

PlayStation'un Türkiye'de yayında olan web sitesinde de görebildiğimiz bu yeni sayfa, önümüzdeki dönemde PC'ye gelecek ve daha önce gelmiş oyunları içeriyor. Bununla birlikte SSS (sık sorulan sorular) sayfası da açılmış ve buradan bazı ipuçları çıkartmak mümkün. Hali hazırda rakibi Xbox'ın stratejilerine de bakarak ilerleyen dönemde PC'deki PlayStation oyunları için PSN hesabı olacak mı? Sorusuna kesin olmayan bir yanıt bulmak mümkün.


İşler ciddileşti, PlayStation web sitesinde PC için sayfa açıldı



SSS sayfasındaki "PC'deki PlayStation oyunlarını oynamak üzere PSN için bir hesaba ihtiyacım var mı?" sorusuna "Hayır, PC'de PlayStation Studios oyunlarının keyfini çıkarmak için şu anda PSN için bir hesaba ihtiyacınız yok" yanıtının verildiğini görüyoruz. Yanıtta belirtilen "şu anda" ifadesi önümüzdeki dönemde değişiklik gösterebilir.

Öte yandan Xbox Game Studios'un geliştirdiği bazı oyunlar için Xbox Live hesabınızın olması gerekiyor. Forza Horizon 5, Sea of Thieves, Halo: The Master Chief Collection, As Dusk Falls, Microsoft Flight Simulator gibi bazı yapımlarda bu durum geçerliliğini koruyor. Xbox Live hesabı sayesinde oyuncular başarımlarını, kayıt dosyalarını ve oyuna dair taşınabilir verilerini saklayabilme avantajına sahip oluyor. İleride PC'deki PlayStation oyunları için PSN hesabı şartı gelirse, muhtemelen bu tür özelliklerin kullanılabilirliği için avantajlı olacaktır.

Jim Ryan'ın söylediği üzere PlayStation önümüzdeki dönemde daha fazla PS oyununu PC platformuna getireceğinden, ilerleyen dönemde böyle bir strateji izleyebileceklerini de söyleyebiliriz. Tabi konu ile alakalı henüz resmi bir açıklama ya da yorum yapılmış değil.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst