gittigidiyor

PLi Image - CIFS olarak mount ederek pc harddiskine video kayıt(Dreambox 500s recordi

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: hedesel

Öncelikle pcniz üzerinde bir klasör açınız bu noktada kritik olarak daha sonra paylaşıma açacağınız bu klasörün içerisinde daha sonra Dreambox cihazınız videolarını kayıt edeceğiniz 'movie' klasörünün olmasıdır, cihazımız movie klasörünü görerek kayıt yapabilmektedir.Ben dreambox isimli bir klasör oluşturdum ve içerisine movie, music ve photo olarak ayrı klasörler oluşturdum, daha sonra bu dreambox isimli klasöre yazma yetkisi vererek paylaşıma açtım.



paylasimgf0.jpg




dreamboxpaylasimpcls2.jpg


Daha sonra bilgisayarımda TR isimli bir kullanıcı oluşturdum ve bu kullanıcıya TRTRTRTR şeklinde şifre tanımladım, bu kullanıcı ve şifre dreambox üzerinde CIFS olarak tanımlanacak erişimde (mount etme aşamasında) kullanılmakta.


hddtd1.png


Cihazımda Settings menüsünün altında yer alan - External mounts settingste Host/IP olarak harddiskine yazacağım pcmin ipsi olan 192.168.2.2yi yazdım, dir:bilgisinin karşısına pc üzerinde paylaştırdığım dreambox klasörünü ismini Localdir: /media (Bu dreambox cihazı üzerindeki klasörün ismi /media olması önemlidir.) Options:rw (readwrite- videoyu yazabilmek için gerekli) User:TR (pc üzerinde daha önce tanımladığım kullanıcı ismi) Pass:TRTRTRTR pc üzerindeki kullanıcımın şifresi.)


recordayarhx9.png


PLi® Iolite yüklü Dreambox 500s cihazımdaki Settings altında bulunan Recording and playing settings menüsünde de dreambox on 192.168.2.2 yi seçerek Dreamboxıma hardisk tanımlamayı sorunsuzca tamamladım.


Dreambox cihaz üzerinden kayda başlamayı malesefe inceleyecek vaktim olmadı, bu bilgiye sahip olan arkadaşlar paylaşırsa bu başlığımız daha verimli olacaktır, ama enigme web konsoldan kayıda başlamak ve bitirmek aşağıdaki gibi oluyor.


enigmakayitti6.jpg


Ayrıca ileri tarihli/zamanlı kayıt ise webden dreamboxa eriştikten sonra 'Box Control' altındaki 'timer edit' başlığından yapılabilmektedir.('Add' butonuna bastıktan sonra aşağıdaki ekrandan ileri zamanlı tanımlama yapılabilmekte.)


Bu menüde bir çok seçenekte mevcut örneğin 'After event do:' bölümünden kayıt sonrası cihazı uyku moduna almanız bile mümkün.




sckayitan9.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst