gittigidiyor

Popüler video sitesi kapatıldı!

iseso

Aktif Üye
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
1,348
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Gölcük/Değirmendere
x8EJQA.jpg


Dünyanın en büyük video paylaşım portallarından Vimeo mahkeme kararıyla dün kapatıldı.

Vimeo'ya Türkiye'den erişim engellendi. Siteye dün akşam saatleri itibariyle girmeye çalışanlar tarayıcılarında uyarı masajıyla karşılaştı ve popüler video paylaşım sitesine erişemedi.

Popüler video paylaşım sitesi Vimeo'ya girmek isteyen kullanıcılar, siteye girmek istediklerinde ‘Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 08.01.2014 tarihli 2014/23 D. İş ve / sayılı kararı ile erişime engellenmiştir’ mesajıyla karşılaşıyor. Ancak DNS ayarlarını değiştiren veya VPN gibi (Sanal Özel Ağ) yöntemleri kullanan kullanıcılar siteye girmekte herhangi bir sıkıntı yaşamıyor.
2004 yılında Jake Lodwick ve Zach Klein tarafından ABD’de kurulan ve kullanıcıların videolarını paylaşabilmelerini ve görüntüleyebilmelerini sağlayan Vimeo dünyanın en çok tıklanan 100 sitesi içinde yer alıyor.
YASAK AK PARTİ VE CHP'NİN İNTERNET SAYFALARINI DA ETKİLEDİ
Vimeo'nun yasaklanmasıyla beraber Vimeo'daki videoları kullanan web siteleri de yasak kararından olumsuz etkilendi. AK Parti ve CHP'nin resmi internet sitelerinde yer alan videolar Vimeo'da yüklü olduğundan artık bu videolara da erişilemiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst