gittigidiyor

QR Kod nedir? Ne İşe Yarar? Nerelerde Kullanılır? Nasıl Taranır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
qr-kod-nedir-ne-ise-yarar-nerelerde-kullanilir-nasil-taranir-705x290.jpg
Bankalararası Kart Merkezi'nin sağladığı yeni sistem sayesinde cep telefonları banka ve kredi kartı olarak kullanılabilecek. Artık cüzdan taşımaya gerek kalmayacak. QR Kodları sayesinde bütün ödemeleri gerçekleştireceğiz.
Hayatımıza bir anda dahil olan QR kodun en temel özelliği bilginin akışını hızlandırmasıdır. Bir gazete ilanında, bir alışveriş merkezinde, bir mağazada ya da yolda yürürken dikkatinizi çeken bir ilan, bilgilendirme yazısı, web sitesi linki veya iletişim bilgisini not etmek veya aklınızda tutmak yerine akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz basit bir uygulama ve kamerası sayesinde bu bilgiye hemen ulaşabilir, kayıt altına alabilir ve dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında QR kod dijital dünyadaki bilgi paylaşımını hızlandırmanın en etkin görsel unsurlarından biri olarak kabul edilebilir.

728(31).jpg


QR Code, Japonya’da faaliyet gösteren ve Toyota’nın bir yan kuruluşu olan Denso Wave firması tarafından geliştirilen 2 boyutlu bir barkod sistemidir. Adını ingilizcede Çabuk Tepki anlamına gelenQuick Response kelimelerinin baş harflerinden alır. İçeriği bir metin, web sitesi adresi, video link dahil herhangi bir veri olabilir. QR Code okuyucu bir yazılım vasıtasıyla bir cep telefonu rahatlıkla QR Code okuyabilir ve ilgili ürün veya servis sayfasını açabilir.

Kullanımı oldukça basittir. Kameraya sahip akıllı bir cep telefonu ve barkod okumaya yardımcı bir uygulama ile bütün QR kodları okuyabilirsiniz. Üstelik bunun için her hangi bir ücrette ödemezsiniz.

728(32).jpg


QR Code sınırsızdır. QR kod ile sınırlı alanlarda sınırsız bilgi, mesaj, video, ve her türlü içerik aktarımı sağlayabilinir. Bir dergi reklamında, bilboard üzerinde, mağaza içinde veya TV’de ürününün tanıtım videosundan, kullanıcı el kitabına kadar ürün hakkında her türlü detaya sadece okutma sayesinde ulaşım sağlayabilirsiniz. QR Code merak uyandırır. O Kare kod’da ne olduğu, doğal insan yapısına uygun olarak merak edilir. Gerilla tarzı reklam kampanyaları için vaz geçilmez unsur olur. Doğru kurgulamayla merak seviyesini arttırıp geri dönüşleri çoğaltmak mümkündür.

728(33).jpg


Akıllı telefonunuz ile dışarıya çıktığınızda cüzdanınız olmadan QR Code sayesinde tüm ödemelerinizi yapabilirsiniz. QR Code Reader, hızlı ve kullanımı basit karekod tarama uygulamasıdır. Androidtelefon veya tabletinizde ücretsiz olarak kullanabileceğiniz en başarılı karekod uygulaması olan QR Code Reader, okunması zor bulanık karekodları bile rahatlıkla okuyabilmektedir.

728(34).jpg


Hızlı, reklamsız, sade tasarımlı ve kolay kullanılabilir başarılı bir karekod okuma uygulaması olan QR Code Reader ile dilediğiniz bir karekodu okutmak oldukça basit. Tek yapmanız gerek telefon veya tabletinizin kamerasını koda doğru tutmak. QR Code Reader, otomatik olarak karekodunu tanıyacaktır. Eğer karekod bir web sitesini içeriyorsa ilgili adrese otomatik olarak yönlendiriliyorsunuz. Metin içeriyorsa anında görebiliyorsunuz.

728(35).jpg


Mobil platformda en çok kullanılan karekod ve barkod okuyucunun yaratıcısı Scan Inc. tarafından sunulan QR Code Reader, tarattığınız tüm karekodlara anında ulaşabileceğiniz geçmiş listesi de sunmaktadır. Ayrıca ışığın az olduğu ortamda cihazın ışığını açarak karekodları rahatlıkla okuyabilmektedir.
QR Code Reader



 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst