gittigidiyor

RAM Nasıl Takılır? (Resimli Anlatım)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bilgisayarın en önemli bileşenlerinden birisi olan ve bilgisayarın hızlı çalışmasını sağlayan RAM kapasitenizi artırmak istiyorsanız, RAM’in nasıl takıldığını öğrenin.@Mehmetkarahanlı @




RAM Neden Önemlidir?

Elbette bilgisayarlarda her parçanın ayrı ayrı görevleri ve önemli bulunmaktadır. Ancak bir bilgisayarda hız ve veri işlem sayısını doğrudan etkileyen en önemli bileşen olan RAM, büyüklüğü ve hızı bakımından bilgisayar hızı üzerinde doğrudan etkilidir.
Genellikle yeni bir RAM alındığında ya da RAM kapasitesi artırıldığında bilgisayarcılara başvuruyor olsak da aslında basit birkaç adımda bu işlemi sizlerde yapabilirsiniz.


RAM Nasıl Takılır?

Sistemin genel performansı üzerinde doğrudan etkisi bulunan RAM’ler, özellikle birden fazla programın çalıştırılmasını ve yüksek performans alınmasını sağlamaktadır. Bilgisayarınızda takılı olan RAM’i değiştirmek istediğinizde ilk olarak Anakart üzerinde yer alan RAM slotlarını belirlemeniz ya da bilmeniz gerekir.

Anakart’a göz attığınızda hemen, hemen standart olarak tüm Anakart’larda dört ayrı slot olduğunu görebilirsiniz. Bu sayı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda ve modellere göre değişiklik gösterse de ortalama sayının bu olduğunu söyleyebiliriz.

Bir slota RAM takmadan önce ilk olarak slotun her iki kenarında bulunan mandallara dikkat etmeniz gerekir. Bu mandallar RAM’lerin, slotlarda takılı kalmasını sağlayan en önemli bileşenlerdir.

İkinci adıma geldiğinizde ise RAM’i slota doğru olarak takmanız gerekecektir. Ters takmaya çalıştığınız RAM’ler, yuvanın ya da RAM’in hasar görmesine neden olabilir ve bilgisayarınızın başlangıçta hata vermesiyle sonuçlanabilir.

RAM tip ve modele göre slota doğru şekilde oturttuğunuzda mandalların otomatik olarak tik sesiyle birlikte kilitlenmesi gerekir. Tüm bu aşamaları tamamladığınızda bilgisayarınızı sorunsuz bir şekilde açabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
RAM (Bellek)

RAM
, rastgele erişilebilir hafıza ya da ana
bellek
, bilgisayarınızda işlenmekte olan verilerin ve çalışan programların geçici olarak saklandığı hafıza birimi olarak açıklanabilir. RAM sayesinde bilgisayarınızda çalışmakta olan program verileri, hızlı erişimin artırılabilmesi için bilgisayar sisteminin hafızasında tutulur. Elbette bir bilgisayarda “
hafıza
” kelimesi ile farklı birçok şeyden söz edebiliriz. Örneğin sabit diskiniz bir hafıza birimi olsa da RAM’in aksine verilerin kalıcı olarak tutulduğu yerdir.
RAM Ne İşe Yarar?

Hiç kuşkusuz
RAM ve Sabit Disk
karşılaştırıldığında RAM’in çok daha hızlı olduğundan söz edebiliriz. Öyle ki en önemli görevi olarak yalnızca verileri geçici şekilde hafızasında tutan RAM’in hız ve büyüklüğünü, bilgisayar hızıyla ilişkilendirebiliriz.

Bilgisayarınızda takılı olan RAM kapasitesi ne kadar yüksek ise bilgisayarınızda işlem yapma kapasitenizde o kadar yüksek olacaktır. Yine bir örnek ile açıklamak gerekirse; güçlü bir RAM’e sahip olan bilgisayarda aynı anda birkaç program ile işlem yapabilirken, daha düşük bilgisayarlarda bu sayı azalacak, artması durumunda bilgisayarın yavaşlamasına neden olacaktır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst