gittigidiyor

Raspberry Pi 3 Tanıtıldı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Raspberry Pi 3 resmi olarak lanse edildi. Nihayet Wi-Fi modülünün eklendiği yeni mini PC, buna rağmen hâlâ 35 dolar fiyatla satılacak!


raspberry-pi.jpg
The Raspberry Pi Foundation, PC sektörü için bir mihenk taşı niteliğinde olan bilgisayarının dördüncü yılını önemli gelişmelerle kutluyor. Bugün yeni Raspberry Pi modeli olan Raspberry Pi 3'ü duyuran kurum, yeni modele Wi-Five Bluetooth eklemesine karşın 35 dolarlık fiyatta herhangi bir değişiklik yapmadı.
Raspberry Pi 3 Özellikleri ve Fiyatı

Özellikle eğitim alanı için çok anlamlı bir PC olan Raspberry Pi, bugüne kadar internet bağlantısı için mutlaka ethernet bağlantısına ihtiyaç duyuyordu. Ancak yeni model ile birlikte sadece Wi-Fi bağlantısının olması yeterli olacak. Ayrıca fiyatın değişmemesi de yine eğitim odaklı bir ürün için oldukça önemli.
raspberry-pi-3.jpg

Rasperry Pi 3'ün bir diğer önemli geliştirmesi ise Bluetooth çipinin eklenmesi. Böylece hem kablosuz klavye ve mouse kullanmak mümkün hâle gelirken hem de sensörlerden alınan verilerin kabloyla bağlantıya ihtiyaç duymadan alınabilmesi fark yaratacak.
Son olarak işlemci tarafında da bir iyileştirme olduğunu belirtelim. 64-bitdestekli, dört çekirdekli ve 1.2 GHz Cortex A53 tabanlı yeni işlemcinin yanı sıra RAMkapasitesi ise aynı kaldı ve 1 GB olarak karşımıza çıkıyor.



pi_mobil.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst