gittigidiyor

Razer Mamba (Mause Fare)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
IMG_7005-693x510.jpg

Razer Mamba

Razer, oyun akseauarları tarafında dünya standartlarını belirleyen firmalardan biri. Firma ilk olarak fare modelleri ile başladığı üretim yolculuğuna sonradan klavye, kulaklık, hoparlör ve fare yüzeyi gibi daha birçok ürünü eklemiş olsa da fareler hiç şüphesiz halen en büyük öneme sahip. Firmanın sitesinde şu anda çeşitli oyunlara yönelik geliştirilen ve hatta tematik tasarımlara sahip 22 farklı fare modeli kullanıcılara sunuluyor. Razer Mamba ise 16.000 dpi hassasiyetteki algılayıcısı ile bir farenin günümüzde gelebileceği en üst noktayı temsil ediyor.

Razer Mamba’nın karton kutusunu çıkarttıktan sonra karşınıza lükslüğü sembolleyen siyah renkte bir metal kutu geliyor. Sunuş tarzı gerçekten çok başarılı ve size özel olduğunuzu hissettiriyor. Kutuyu açınca sizi fareden önce CEO’nun teşekkür mektubu karşılıyor. Fare ve aksesuarları süngerlerin içine son derece korunaklı şekilde yerleştirilmiş durumda. Razer Mamba kablolu veya kablosuz olarak kullanabileceğiniz bir fare. Detaylara inmeye başlayalım.

Kutudan fare dışında şarj için kullanabileceğini bir stant, standı bilgisayara bağlamak için USB kablosu -bu kablo aynı zamanda fareyi doğrudan kablolu bir fare gibi kullanabilmenizi de sağlıyor- ve tıklama hassasiyet ayarı için bir mini tornavida geliyor. Tıklama hassasiyet ayarının ilk kez karşınıza çıktığına eminiz. Evet, Razer Mamba kişiselleştirilebilirliği donanımsal boyutta da ileriye taşıyarak tıklama hissinin sertliğini veya yumuşaklığını belirlemenize olanak sağlıyor. Bunun için farenin altında iki adet vida yer alıyor. Hem sağ, hem de sol tuşun hissi değiştirilebiliyor.

Tasarımsal detaylara inmeden önce teknik özelliklerden bahsetmekte fayda var. Razer Mamba’da 16.000 dpi çözünürlükte 5G lazer algılayıcı bulunuyor ve bu algılayıcı hassasiyet açısından günümüzün en üst seviyesini temsil ediyor. 50G hızlanma desteği ile saniyedeki 210 inç’lik hareketi bile algılayabilen Razer Mamba’da tıklama hassasiyeti ayarı “Click Force Technology” olarak geçiyor. Farenin kablolu ve kablosuz olarak kullanılabileceğini biraz önce söylemiiştik. 1 ms’lik yanıt süresi ve 1.000 Hz’lik raporlama süreleri oyuncular için önemli detaylardan.

Bir diğer önemli detay ise çözünürlüğün kolaylıkla değiştirilebilmesi. Kaydırma tekerleği altında bulunan çift tuş ile çözünürlük azaltma ve artırma işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca oyuncular için önem taşıyan bir diğer nokta ise sağ ele uygun olarak tasarlanan tasarım ve tutma yerlerinin ekstra olarak pürüzlü bir malzemeden tercih edilmiş olması. Üstteki fotoğrafta sol yüzeyde bulunan malzemeyi görüyorsunuz. Malzeme terlemeyi engellediği gibi farenin heyecanlı sahnelerde elden kaymasının da önüne geçiyor.

Razer’ın yeni nesil birçok ürününde karşımıza çıkan Chroma teknolojisi Razer Mamba’da da yer alıyor. Bu teknoloji ile farenin logosunu, kaydırma tekerleği çevresini ve kenar aydınlatmasını 16.8 milyon renkten biri olarak seçebilmek mümkün. Öte yandan yer verilen dokuz adet tuşun tümü ayrı ayrı olacak şekilde programlanabiliyor. Çift seviyeli kaydırma tekerleği altı tuşu da önemli bir detay. Farenin altı kısmına bakınca “Click Force Technology” kapsamındaki ayar vidalarını görüyoruz. Kutudan gelen mini tornavida ile hassasiyetleri değiştirmek mümkün. Farenin altında ayrıca güç anahtarı ve şarj standı için gerekli olan iki adet iletişim noktası mevcut.

Razer Mamba, sağ elini kullanan oyuncular için geliştirilmiş bir fare seçeneği. Eğer sol elinizi kullanıyorsanız alışmanız mümkün olmayacaktır çünkü dikey olarak asimetrik bir tasarıma sahip. Farenin özellikle Chroma özelliği ile istenilen düzeyde ayarlanabilen renkleri son derece ilgi çekici bir görüntü ortaya çıkartıyor. Ergonomiklik ve kullanım rahatlığı olarak da Razer Mamba daha fazlasını aratmıyor.

Razer Mamba’nın kutusundan gelen kablo 2.1 metre uzunluğunda. Kablo hem şarj standı hem de kablolu kullanım için yeterli uzunluğa fazlasıyla sahip. Ayrıca kablo mikro fiber kaplı olduğu için karışmıyor ve takılma gibi sorunlar yaşatmıyor. Ayrıca olası kazalara karşı da direnç gösteriyor. 128 x 70 x 42.5 mm ölçülere sahip olan Razer Mamba’nın pili ile tam dolu iken 20 saatlik bir kesintisiz kullanım sağlıyor. Ayrıca kablolu kullanım sırasında pili şarj edebilmek de mümkün olabiliyor.

Razer Mamba’nın şarj standı hem pratiklik hem de şık bir sergileme olanağı sağlıyor. Farenin altında bulunan yuva, şarj standına rahat bir şekilde oturuyor. Standın ve farenin aydınlatması son derece başarılı. Şarj işlemini farenin sağ ve sol kısmında bulunan animasyon aydınlatmalarla izleyebilmek mümkün.

Razer Mamba hiç şüphesiz günümüzün en iyi faresi. Hassasiyet ve özellikler konusunda ciddi avantajlar sunuyor. Ayrıca rakipleri karşısında “Click Force Technology” ve kablolu / kablosuz kullanım gibi avantajları da söz konusu. Yaklaşık 399 TL’lik fiyatı yüksek bulanlar olacaktır ancak Razer Mamba’nın size uzun yıllar boyunca eşlik edecek kalitede olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Oyuncuların dışında Razer Mamba günlük hayatta da rahatlık isteyen kullanıcılar için çok uygun bir seçenek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst