gittigidiyor

Razer Viper V2 Pro Oyuncu Mouse

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Razer-Viper-V2-Pro-5-1320x990.jpg




Razer, espor dünyasında oyunculara çeşitli avantajlar sunan çok iddialı mouse modelleri üretiyor. Markanın bu kategoride kendisini gösterdiği en iddialı seri ise Viper serisi mouse modelleri. Hem teknik açıdan hem de tasarımsal açıdan iddialı olan Viper serisi, zaman zaman yeni modellerle güncelleniyor. İnceleme masamıza konuk aldığımız Razer Viper V2 Pro modeli de serinin geldiği son noktayı göstermekte.

Daha hafif, teknik özellikler açısından daha iddialı ve pil süreleri açısından da rekorları zorlayan bir oyuncu mouse modeliyle karşı karşıyayız

Razer modellerinde, kutu tasarımlarına da önem verenlerdenim. Bunun için önce kutu tasarımı ve kutu içeriğinden söz etmek istiyorum. Sonrasında farenin tasarımını detaylı bir şekilde ele alırız.

Razer Viper V2 Pro oyuncu mouse kutusunda, Razer’ın standart tasarım çizgilerine yer verildiğini görüyoruz. Siyah ve yeşil renklerin ağırlıkta olduğu sert karton dış kutu, ön kısımda mouse için bir görsel, markanın logosunu ve belli başlı özellikler için kısa detayları yansıtıyor.

Razer Viper V2 Pro

Arka kısımda ise yine teknik bilgiler ve diğer detay bilgilere yer verilmiş durumda. Kutuyu açtığınız zaman ise plastik bir kalıp içerisinde mouse ile karşılaşıyorsunuz. Kısacası mouse, şık bir kutu ile beraber geliyor diyebilirim. Peki kutunun içerisinden neler çıkıyor?

Kutunun İçeriği

  • Razer Viper V2 Pro oyuncu mouse
  • USB dongle adaptörü ve kablosuz USB dongle
  • Ek olarak kullanılabilecek Razer tutma bantları
  • 1.8 m Type A – Type C Speedflex kablo
  • Ürün için ek kılavuzlar ve belgeler

Mouse yanlardan içe doğru kavisli bir yapıya sahip. İçe doğru biraz daha kavisli olan yan kısımlar, tutuşu rahatlaştırıyor. Ergonomik bir tasarım artısı kazandırıyor.
Razer Viper V2 Pro

Arka bölümde, avuç içine doğru gelen kısımda Razer logosunun yer aldığını görüyorsunuz. Ön kısma doğru geldiğiniz zaman, ana tuşların kasaya olan bağlantı kısımları dikkat çekiyor. Bu görünüm, kasayı tamamen sade, düz bir model olmaktan uzaklaştırıyor. Ana tuşların kasaya birleştiği kısımlar, bu açıdan bakıldığı zaman güzel bir detay.
Üst kısımda dikkat çeken diğer bir bölüm ise kaydırma tekerleği. Kauçuk bir malzemesi olan tekerlek, yüksek kaliteyle üretilmiş ve güzel bir dokunma hissi bırakıyor.

Razer Viper V2 Pro

Kablo girişini tekerleğin hemen altına ön kısma gizleyen Razer, burada da güzel bir tasarım yapısına yer vermiş diyebiliriz. Fakat üst kısımda herhangi bir DPI tuşu ya da ek bir tuş yer almıyor.
Razer Viper V2 Pro oyuncu mouse için alt yüzey tasarımına geçtiğimiz zaman ise tam merkezde sensörü ve onun hemen yanında güç tuşu ile DPI değiştirme tuşunu görüyoruz. Burada tek tuşta iki farklı işleve yer verilmiş.

Razer Viper V2 Pro


Razer Viper V2 Pro

Mouse Olabildiğince Hafifletilmiş
Gelelim şu hafiflik konusuna. Genel tasarım yapısı aynı olsa da mouse, diğer Viper modellerine göre daha hafif. 58 gram gibi bir ağırlık var. Bunu sağlamak için Razer bazı noktalarda değişikliğe gitmiş.
Resmi sitede bu konuda güzel bir şema sunulduğunu görüyoruz. Şemadaki detaylara göre bir değerlendirme yapalım.

Razer Viper V2 Pro

Sonuç olarak seri 58 gram gibi iddialı bir ağırlık değeri ile karşımıza çıkıyor. Sektörün en hafif mouse modellerinden biri. Bu da Razer Viper V2 Pro oyuncu mouse modelini espor oyuncuları için ideal hale getiriyor.
Razer Viper V2 Pro için Hangi Renkler Var?
Mouse için güzel kısımlardan birisi de burası. Modelde iki ayrı renk seçeneği kullanılıyor. Bunlardan biri, bize de gelen beyaz model. Diğeri standart siyah modeli. Özellikle beyaz modeline ayrı bir parantez açmak gerekiyor.
Parmak izi bırakma gibi sorunları da olmayan beyaz model, beyaz ağırlıklı sistem toplayan kullanıcılar için de güzel bir alternatif olabilir. Evet sektörde genelde siyah tonları hakim ama yavaş yavaş beyaz renk temalı sistemler ve çevre birimleri de öne çıkmaya başladı.
Razer-Viper-V2-Pro-mouse-2-1024x683.jpg

Beyaz renk seçeneğinden bir görüntü
Razer Viper V2 Pro

Siyah renk seçeneğinden bir görüntü
RGB Aydınlatma Konusu
Razer Viper V2 Pro oyuncu mouse,
herhangi bir RGB aydınlatmaya sahip değil. Bunun nedeni ağırlığı biraz daha düşürmek. Yani biraz daha performans odaklı bir kullanım sunmak.
Tabii ki RGB olmalı mı olmamalı mı sizin seçiminiz. Ama bana soracak olursanız, her ne kadar ağırlığı düşürmek adına mantıklı bir adım olsa da bir küçük RGB aydınlatma görmek isterdim. Oyunculara hitap eden ürünler de aydınlatmanın yeri ayrı. Tabii ki bu benim görüşüm. 🙂
  • Ölçüler: 126,5 mm X 66,2 mm X 37,8 mm
  • Ağırlık: 58 gr
  • El Uyumu: Sağ el için simetrik
  • RGB Aydınlatma: Yok
  • Düğme Sayısı: 5 adet programlanabilir tuş
  • Renkler: Beyaz ve siyah

Razer Viper V2 Pro Oyuncu Mouse Teknik Özellikleri

Tasarım bölümü ile güzel bir giriş yapmış olduk. Şimdi bu minik canavara bir de teknik açıdan bakalım istiyorum. Razer, teknik özellikler açısından çok iddialı. İddiayı hem kullanılan anahtarlarda hem kullanılan sensörde görebiliyoruz. Önce kullanılan sensörden başlayalım.
Razer Focus Pro 30K Optik Sensör
Razer sensör konusunda güzel bir ortaklık kurmuş. Marka, sektörün en iyilerinden biri olan Pixart ile beraber çalışıyor. Zaten Focus serisi optikleri daha önce de görmüştük. En son Focus+ kullanılmıştı.
Razer Focus Pro 30K ise Focus+ optik sensörünün bir seviye üstü diyebiliriz. %99.8 çözünürlük doğruluğu sunan yeni sensör, akıllı ek özelliklerle geliştirilmiş.
Akıllı takip ile farklı yüzeylerde bile tutarlı bir kalkış mesafesi ile daha yüksek doğruluk,
26 ayrıntılı seviye ile ince ayarlı bir kalkış iniş mesafe ayarı sunan asimetrik takip sistemi,
Motion Sync (Hareket eşleştirme) sayesinde daha tutarlı izleme ve daha tutarlı tepki,

Tüm bu artılarla beraber yeni sensör çok daha yetenekli diyebiliriz. Denediğiniz zaman farkı hissedebilirsiniz.
Razer Focus Pro 30K Optik Sensör Teknik Detaylar
  • Hassasiyet: 30.000 DPI
  • Maksimum Hız: 750 IPS
  • Maksimum Hızlanma: 70 G
  • Cam Yüzey Desteği: en az 4 mm
  • Çözünürlük Doğruluğu: %99.8
  • Fare Üzerinde DPI Ayarı: 5 DPI seviyesi için ayarlama yapılabiliyor.
Razer Optik Gen 3 Anahtarlar
Razer Viper V2 Pro oyuncu mouse
modelinde, anahtarlar için de yeni nesle geçiş yapılıyor. Gen 2 anahtarlara göre biraz daha dayanıklı ve biraz daha yetenekli bir anahtar ile karşı karşıyayız. Elektrik sinyallerini iletmek adına herhangi bir ek fiziksel temasa gerek duymayan Razer Gen 3 anahtarlar, geleneksel anahtarlara göre gecikme sürelerini ortadan kaldırıyor.
Razer Viper V2 Pro

0,2 ms gibi bir yanıt süresine sahip olan yeni nesil anahtarlar, dayanıklılık konusunda da iddialı. 90 milyon tıklamaya kadar dayanım sunuluyor. Bir önceki nesilde 70 milyon tıklamaya kadar dayanım sunuluyordu. Bu açıdan Razer Viper V2 Pro oyuncu mouse, marka için de önemli modellerden biri.
Razer HyperSpeed Wireless ve Razer HyperPolling Dongle Desteği
Razer Viper V2 Pro oyuncu mouse
, baştan beri söylediğimiz gibi espor oyuncularını odağa almış durumda. Haliyle kablosuz mouse modellerinde gördüğümüz gecikme sürelerinin ortadan kaldırılması gerekiyor.
Razer bunun için de mouse modeline kendi teknolojisi olan HyperSpeed Wireless desteğini eklemiş. Gecikme sürelerini en aza indiren teknoloji, verimliliği de arttırıyor ve daha iyi bir batarya süresi elde edilmesini sağlıyor.

Diğer taraftan daha iyi performans için bir tamamlayıcı olarak Razer HyperPolling dongle desteği de sunulmakta. Razer HyperPolling dongle sayesinde, tam anlamıyla 4000 Hz’de sabit hareket elde edilebiliyor. Tabii ki performans artıyor olsa da Razer HyperPolling dongle ile pil süresi düşüyor.
Razer Viper V2 Pro

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst