gittigidiyor

Reset Atan XP CHKDSK Çözüm

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Vip Üye
Elektronik Teknisyeni
Aktif Üye
Yasaklı Kullanıcı
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
6,768
Tepkime puanı
1,291
Puanları
113
Konum
Emirdağ
Web sitesi
www.kahramanelektronik.com
Bahsettiğim Yöntem yeni kurulmuş, ve parçaları test edilmemiş pc ler için geçerli değildir!!!!

Servise reset atıyor, mavi ekranda kalıyor, tam amsaüstü gelicekken yeniden başlıyor, şikayetleriyle gelen cihazlara birçok pc servisi format öneriyor şahit olduklarım kadarıyla arkadaşlar aşağıda fotolarda da gödüğünüz üzere uzun süre kullanılan sürekli resetlenen çalışırken fişi çekilen disk üzerinde yapılan yüklemeler kaldırmalar diskin yapınısının bozulmasına neden olur, bu sorunu ChackDisk ile %80 çözebiliriz, böylece müşterinin verilerini de korumuş oluruz. Pc açılır duruma geldiğindede gerekli bakımları yamaları güncellemeleri tamalanıp teslim edilir. Küçük bi ayrıntıda olsa birçok kişi yeniden kurulumu daha basit görüyor.

chkdsk c: /r komutunu çalıştırdığımızda ( /r bozuk kesimlerin kayıp dosyaların onarılması için hayati önem taşır bu işlemde) c bölümünü yada sizin işletiminiz hangi sürücüdü ise genelde C kullanılır diski denetler ve sorunlu kesimleri onarır bittiğinde de windows eskisi gibi açılır.




 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst