gittigidiyor

Riskli gruplara aşı uyarısı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Kış aylarının gelişiyle gribal enfeksiyonların artması sağlığı ve özellikle riskli grupları tehdit etmeye başladı. Uzmanlar risk altındaki kişilere gribal enfeksiyonlara karşı direncin önemini hatırlatarak aşı uyarısında bulundu. Dr. Öğretim Üyesi Dilek Yekenkurul yaptığı yazılı açıklamada, gribi, influenza virüsünün neden olduğu bir solunum yolu enfeksiyonu olarak tanımlayarak, bunun boğaz, burun ve bazen akciğerlere yerleşip enfeksiyona neden olabildiğine dikkati çekti.

Son günlerde grip enfeksiyonunun yaygın olarak görüldüğüne işaret eden Yekenkurul, "Kış mevsiminde; açık alanların tercih edilmemesi, soğuk havada burun epitelinde virüslerin hızlı çoğalması, kapalı ve kalabalık ortamlarda sık bulunma, güneş ışınlarının azalması, odaların sık sık havalandırılmaması gibi nedenlerle sıklıkla RSV (Respiratuar Sinsityal Virus) ve influenza gibi solunum sistemini etkileyen virüsleri görüyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Milleti aşılaya aşılaya kevgire çevirdiniz ne oldu durdu mu salgın..? Daha da azdı,bitmeyen öksürükler çıktı,durmayan akıntılı burunlara sahip olduk,biraz gerçekçi düşünün ya herşey aşı değil antibiyotik değil,Salı günü öksürüyorum diye hanım zorla doktora götürdü tahlili sonrası illa Antibiyotik yazıyorum dedi,dedim af buyrun ama o antibiyotiği almyacağım dedim...ayda 4 adet antibiyotik yazmışlar ne oldu hiç bir şey...Hayatımda ilk defa antibiyotiğin çaresiz kaldığını görüyorum...Hepimiz bağışıklık kazandık antibiyotiklere,kendimizi kandırmayalım etki bile etmiyor artık.....
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,169
Tepkime puanı
492
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
İlaç holdingleri nasıl para kazanacak? Benim eczacım söyledi, ilaçlar eskisi gibi etkin değil; o yüzden yarar sağlamıyor.
Üstelik ne zaman doktora gitsem en ufak şeyde ağrı kesici yazıyorlar, ağrının sözü bile geçmemişken. Sanırım doktorların da yazdıkları ilaçtan payları var.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst