gittigidiyor

[ROM] Android 6.0.1 Marshmallow CyanogenMod (Galaxy S4)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Root-Android.jpg


Samsung Galaxy S4 (GT-I9500) modeli cihazınızda Android’in en son sürümü olan Android 6.0.1 Marshmallow deneyimi yaşamak ister misiniz?

Samsung Galaxy S4 (GT-I9500) telefonunuz da Android 6.0.1 Marshmallow ve CyanogenMod 13 tabanlı GearCM13 romunu kurarak Android 6.0.1 Marshmallow kullanabilirsiniz.
Ülkemizde satılan Galaxy S4 (GT-I9500) modeli için CyanogenMod 12.1 resmi olarak yayınlanmıştı fakat Android 6.0.1 Marshmallow tabanlı CyanogenMod 13 diğer Galaxy S4 modelleri için yayınlanmasına rağmen (GT-I9500) modeli için resmi olarak henüz yayınlanmadı.

CyanogenMod 13 resmi olarak yayınlanmasada GearCM13 isimli romu kurarak Android 6.0.1 Marshmallow deneyimi yaşayabilirsiniz.
Bu romun CyanogenMod ekibi tarafından geliştirilmediğini hatırlatalım.

HATALAR:


  • Kamera bazen hata veriyor ve kalitesiz fotoğraflar çekiyor (Aşağıda anlatacağımız çözüm ile kamera sorununu tamamen çözebilirsiniz.
  • Mikrofon sesi kısık ve HDMI ses kararsızlıktan
  • Android 6.0.1 Marshmallow SD kart destekli harici depolama özelliği düzgün çalışmıyor

HATA ÇÖZÜMLERİ:
Kamera hatası: Kamera hatasını çözmek için öncelikle rom içinde gelen “kamera” uygulamasını “Link2SD” uygulamasını Google Play Store dan indirerek “kamera” uygulamasını dondurun ve Google Play Store dan “B612” uygulamasını indirerek telefonunuzu her yeniden başlattığınızda veya kapatıp açtığınız da 1 seferliğine arka kamerayı açmanız gerekiyor. Sonra aşağıda indirme bağlantılarını vereceğimiz “CameraMX” ve “Google Kamera” uygulamalarını Google Play Store üzerinden indirip kullanabilirsiniz. Video çekimlerinde eğer sorun yaşıyorsanız video çözünürlüğünüzü 720p veya 480p olarak ayarlamanızı öneriyoruz.

ROM KURULUMU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:


CyanogenMod ve CyanogenMod tabanlı romlar da Google uygulamaları mevcut değildir. Google servislerini kullanmanız için GAPPS paketini de kurmanız gerekmektedir

Root-Android.jpg

ROM BİLGİLERİ:


  • Rom Android sürümü: 6.0.1 Marshmallow
  • Rom Android güvenlik yaması düzeyi: 1 Temmuz 2016
  • Rom geliştiricisi: Alberto96
  • Rom durumu: Kararlı
  • Rom boyutu: .331.3 MB
  • Rom çıkışı: 01.01.2016
  • Rom güncelleme: 11.07.2016

İNDİRME BAĞLANTILARI:
Gerekli olan tüm indirneleleri aşağıdaki bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz.




Uygulamalar:
Google Kamera uygulamasını Google Play Store üzerinden indirmek için tıklayın

CameraMX uygulamasını Google Play Store üzerinden indirmek için buraya tıklayın

Link2SD uygulamasını Google Play Store üzerinden indirmek için buraya tıklayın

B612 uygulamasını Google Play Store üzerinden indirmek için buraya tıklayın

ROM VE GAPPS KURULUMU:

Kurulum yapmak için aşağıdaki adımları takip edin. Burda dikkat etmeniz gereken yükleme işleminde ilk rom dosyası yüklenmelidir sonra GAPPS paketini yükleyebilirsiniz.


  1. Cihazınızı recovery mode’a alıp “Wipe” işlemlerini yapın.
  2. “Install“ seçeneği ile cihaz hafızasına veya hafıza kartınıza atmış olduğunuz önce rom dosyasını yükleyin sonra da GAPPS paketini yükleyin.
  3. Yükleme işlemi tamamlanınca “Reboot” seçeneği ile cihazınızı yeniden başlatın.

Root-Android.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst