gittigidiyor

[ROM] OmniRom 6.0.1 Marshmallow (Samsung Wave)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

root1.jpg

Samsung Wave cihazınızda OmniRom ile Android 6.0.1 Marshmallow deneyimi yaşamak ister misiniz? Cevabınız evet ise sizi bu konumuza alalım.Buradaki işlemleri uygulamadan önce bilmeniz gereken birkaç bilgi bulunuyor.
root1.jpg

Şimdilik Çalışmayanlar:


  • 2G modunun çalışması düzensiz (Bazı SIM kartlarında sorun olabiliyor). 3G olarak hiç sorun bulunmuyor. Ayarlar -> Daha Fazla -> Kablosuz & Ağ -> Mobil Ağ -> Tercih Edilen Ağ Türü -> Sadece 3G seçmeniz gerekmektedir.
  • Konferans aramaları
  • Ses kodek ayarında bazı sorunlar mevcut.
  • Recovery modundan sonra pil yüzdesi yanlış olabiliyor.
  • Selinux devre dışı
  • Kamera tuşu kamerayı başlatmıyor.
  • TV çıkışı şimdilik çalışmadığı için kaldırıldı.

İlk Kurulum
1-) İlk kurulum için Bada 2.0 gerekmektedir ve bu işlem Bada’yı tamamen silecektir. Cihazınıza uygun dosyaları indirip cihazınızı Download Mode’a alarak Multiloader programı ile tüm dosyaları aynı anda yükleyin. *Download Mode’a almak için Ses Kısma + Güç + Kilit tuşlarına aynı anda basmanız yeterlidir.


root1.jpg
Multiloader: https://yadi.sk/d/vU6jR7IgeNNFL
8500:
BOOTFILES: https://yadi.sk/d/KhxqKyg4bP2nu
“start” kernel: Google Drive
FOTA: https://yadi.sk/d/OtpVoaXpfNggE

8530:
BOOTFILES: https://yadi.sk/d/cBPD41VEbP2od
“start” kernel: Google Drive
FOTA: https://yadi.sk/d/-WnbHbFHfNgZK

Multiloader yükleme işleminde dosyaları seçtikten sonra önce “LSI” seçeneğini seçin, sonra “Port Search” butonuna tıklayın, cihazınıza ait USB bağlantısı algılanınca “Download” butonuna tıklayın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.

2-) Yükleme işleminden sonra Recovery açılacaktır. Aşağıdaki yolu izleyin:
Advanced -> Terminal Command -> Select -> sh partition.sh yazın ve ekranda “Partitions had been prepared” yazısını görene kadar bekleyin ve bu yazı gelince bir sonraki adıma geçin.

3-) Rom dosyası: Android File Host
Hafıza kartınız varsa:
Recovery ekranında ana ekrana dönün ve Mount -> Mount USB storage dedikten sonra bilgisayarınızda hafıza kartı bölümünü göreceksiniz. Rom dosyasını buraya kopyalayın -> Unmount dedikten sonra geri gidin -> Install -> choose zip with ROM(mount point /external_sd) -> Swipe to Confirm Flash -> Romun yüklenmesini bekleyin -> Tamamlanınca sistemi yeniden başlatın.
1hwd9f.png

Hafıza kartınız yoksa:
Recovery ekranında ana ekrana dönün -> Reboot -> Recovery -> Swipe to Reboot -> Mount -> Enable MTP (Disable MTP seçeneğini görüyorsanız zaten etkinleştirilmiş durumdadır.) -> Rom dosyasını cihaz hafızasına kopyalayın -> Disable MTP dedikten sonra geri gidin -> Install -> choose zip with rom(mount point /sdcard) -> Swipe to Confirm Flash -> Romun yüklenmesini bekleyin -> Tamamlanınca sistemi yeniden başlatın.

İlk başlangıç 10-15 dakika sürecektir, sabırlı olun.
Ek Bilgi: Yüklerken bir hata ile karşılaşıyorsanız aşağıdaki yöntemi deneyin, büyük bir ihtimalle sorununuz çözülecektir:
Wipe -> Advanced Wipe bölümünden sadece “System” seçeneğini işaretledikten sonra “Repair or Change File System” seçeneğine tıkladıktan sonra Change File System seçeneğine tıklayın ve “ext4″ seçin, “Swipe to Change” ile oku sağ tarafa doğru kaydırın sonra geri giderek romu yeniden yükleyin.

TWRP Recovery Mode‘unu “Ses Açma + Konuşmayı Bitirme” tuşlarına basarak açabilirsiniz.
Google Uygulamaları (GApps) paketini yüklemek istiyorsanız bu bağlantıdanindireceğiniz .zip dosyasını cihazınıza kopyalayıp Recovery Mode ile yükleyebilirsiniz. Ancak Google uygulamaları sürekli olarak RAM’i kullanacağından bu paketi yüklemenizi önermiyoruz. Yükleyip yüklememek size kalmış.

1hwd9f.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst