gittigidiyor

[ROM] Samsung Galaxy Note 8 için CyanogenMod 12.1 – Android Lollipop 5.1.1

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-ic-sayfa.jpg





Samsung Galaxy Note 8 Tablet kullanıyorsanız, cihazınızda Android 5.1.1 Lollipop deneyimini yaşamak için CyanogenMod 12.1’i deneyebilirsiniz

android-ic-sayfa.jpg


CyanogenMod Nedir?


CyanogenMod, açık kaynak kodlu olarak Google'ın yayınladığı Android kodları üzerine geliştirilen alternatif bir işletim sistemidir. CyanogenMod ile Nexus ve Android One cihazlarda bulunan temel Android sürümünü deneyimleyebilirsiniz. Hatta CyanogenMod, temel Android sürümü üzerine ufak da olsa yeni özellikler eklemektedir.

Neden CyanogenMod Yüklemeliyim?

CyanogenMod'u yüklemek için bir kaç sebebiniz olabilir:


  • Daha güncel Android sürümünü kullanmak
  • Açık kaynak kodlu bir işletim sistemi kullanmak
  • Çok kısa sürede gelen güvenlik güncellemeleri
  • Gereksiz yazılımlarından arınmış, sade arayüz

Ne yazık ki her cihaz CyanogenMod'u ya da CyanogenMod'un en son sürümünü desteklememektedir. Üreticiler cihazların kaynak kodlarını her zaman açmadıkları için cihazın bazı özellikleri CyanogenMod ile çalışmayabilir.
Uyarı

CyanogenMod kurulumu cihazın işletim sistemini değiştireceğinden, öncelikle cihazınızda bulunan resim, video, müzik, rehber, mesajlar, uygulamalar ve uygulama verileri gibi sizin için önemli olabilecek her şeyi yedekleyin.
Farklı bir işletim sistemi kullanmak cihazınızın garanti dışı kalmasına sebep olabilir. (Bu teknik servise ya da cihaz üreticisine göre değişmektedir.)
Her zaman uyumlu sürümü yüklediğinizden emin olun.
android-ic-sayfa.jpg


CyanogenMod Nasıl Yüklenir?

CyanogenMod zip'ini ve Google uygulamaları zip'ini (ZIP'ten çıkarmadan .zip uzantılı şekliyle) cihaz hafızasına ya da varsa hafıza kartına atmalısınız.
Ardından cihazınıza TWRP recovery yüklemelisiniz. TWRP recovery sayesinde cihazınızı root yapabilir, farklı ROM'lar, kerneller ya da modifikasyonlar yükleyebilirsiniz. Cihazınız için TWRP kurulum anlatımına ve indirme bağlantısına yazının devamından ulaşabilirsiniz.
TWRP kurulumundan sonra mevcut sisteminizin yedeğini alabilirsiniz.
Yedek aldıktan sonra kurulumdan önce temizlik yapmanız gerekmekte. TWRP recovery'i başlatıp Temizlik -> Gelişmiş Temizlik altından Sistem, Veri, Önbellek ve ART/Dalvik Önbelleğini temizlemelisiniz.
Daha sonra TWRP üzerinden Yükle menüsünü seçerek önce CyanogenMod zip'ini sonra da Google Uygulamalarını zip'ini kurabilirsiniz.
Yukarıda anlatılanlar sizin için karmaşıksa, aşağıdaki bağlantılardan TWRP kurulumu ve kullanımı hakkında detaylı bilgi edinebilirseniz. Bir kez yaptıktan sonra ne kadar kolay olduğunu görecekseniz.
Samsung Galaxy Note 8 TWRP Kurulumu:

Samsung Galaxy Note 8 cihazlar için TWRP dosyalarını indirebilir ve nasıl kurulduğunu öğrenebilirsiniz.

android-ic-sayfa.jpg


TWRP 3 Nasıl Kullanılır?

Aşağıdaki yazıları okuyarak TWRP kullanımı hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Genel Bilgiler, TWRP 3’ün Kurulumu ve Türkçe Yapılması
TWRP 3 ile ROM, Kernel, Root ve Modifikasyon ZIP Dosyası Kurulum İşlemleri
TWRP 3 ile Wipe İşlemleri – Temizlik, Fabrika Ayarları ve Formatlama
TWRP 3 ile Yedek Alma ve Geri Yükleme İşlemleri

android-ic-sayfa.jpg


Cihaza Özgü Sorunlar



  • Kurulumdan sonra aşağıda anlatıldığı şekilde modem kurulumunu yapan 3G model sahipleri telefon özelliğini kullanabilirler.
  • CyanogenMod S-Pen desteklemektedir ancak S Note uygulaması bulunmamaktadır. Google Play Store’dan Squid ya da Evernote uygulamalarıyla not alabilirsiniz.
  • CyanogenMod 12.1’de kızıl ötesi ve cihazın uzaktan kumanda özelliği çalışmamaktadır.
  • N5100 ile N5105 modelleri donanımsal olarak aynı olduklarından N5105 modeli N5100 CyanogenMod sürümünü çalıştırabilir cihaz hakkında bölümünde model bilgisinin ne görüldüğünün önemli değildir.
  • CM12.1 sürümünde video kaydı ve SnapChat’te sorunlar olabilmektedir. Play Store’dan indirebileceğiniz Open Camera uygulamasıyla video kayıd yapabilirsiniz.

android-ic-sayfa.jpg



Samsung Galaxy Note 8 CyanogenMod 12.1 Kurulumu İndirme Bağlantıları

Note 8 CyanogenMod 12.1 İndir
Android Sürümü: 5.1.1 Lollipop
GT-N5100 ve GT-N5105 3G Bağlantılı Galaxy Note 8 Modelleri İndirme Bağlantısı:

İndir

GT-N5110 Sadece WiFi bağlantılı Galaxy Note 8 Modelleri:

İndir

Google Uygulamaları Paketi (CM12.1 için)
İndir

Google uygulamaları (gapps) paketi indirmesi linke tıklayıp sayfa açıldıktan kısa süre sonra otomatik olarak başlayacaktır.
(Sitemizdeki yazı ve bağlantılar izinsiz olarak kopyalandığı için yalnızca sosyal ağlarda bizi takip eden kullanıcılarımız sitemizden dosya indirebilmektedir, anlayışınız için teşekkürler)
Kurulumdan Sonra

Cihazınızın telefon özelliğini kullanmak istiyorsanız, aşağıdaki dosyayı da TWRP ile kurabilirsiniz.
GT-N5100 ve GT-N5105 için telefon özelliği aktif modem yazılımı:
İndir

Kurulum işlemi bittikten sonra son uygulamalara erişebilmek için bu özelliği ana ekran tuşuna atamanız gerekiyor.
Ayarlar -> Tuşlar -> Ana Ekran -> Uzun Basıldığında İşlev’e dokunarak Son Uygulamaları seçmeniz yeterli.
Ekran görüntüsü almayı güç menüsü üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için Ayarlar -> Tuşlar -> Güç Menüsü altından Ekran Görüntünü aktifleştirebilirsiniz.

android-ic-sayfa.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst