gittigidiyor

Rusya online küfürü yasaklamayı planıyor

aferin

Aktif Üye
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
2,068
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
ist
020820131100273351829.jpg


Rusya sosyal ağlarda, forum ve web sitelerinde küfürü yasaklamayı planlıyor

Rusya son yıllarda aklına gelen her şeyi yasaklamasıyla gündeme geliyor. Geçtiğimiz salı günü, Spor Bakanı Vitaly Milonov önümüzdeki yıl Sochi şehrinde gerçekleştirilecek olan Olimpiyat oyunlarına gelen eşcinsel atlet ve turistlerin ‘cinsel tercihlerini propaganda yaparcasına’ göstermeleri durumunda tutuklanacaklarını veya para cezası alacaklarını açıklamıştı.

Rusya şimdi de online ortamlarda küfürü yasaklamayı planlıyor. Rusya’nın ‘Çocukları Koruma’ yasası hali hazırda bazı kısıtlamalar yapıyor. Ancak TechDirt‘ün haberine göre, yasama meclisinden Yelena Mizulina online ortamlarda küfürü yasaklayan bir önergeyi meclise sunmaya hazırlanıyor.

Önergede, ‘küfürlü içeriklerin bulunduğu sayfalar 24 saat içerisinde kilitlenecek, eğer zarar verici bir bilgi varsa da direkt silinecek’ deniliyor. Şayet önerge kabul edilirse sosyal ağlarda, web sitelerinde ve forum sitelerinde uygulanacak.

Kaynak: aksam.com.tr
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst