gittigidiyor

Rusya’nın 1 Haziran kararı için nefesler tutuldu...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Rusya’nın 15 Nisan’da durdurduğu Türkiye charter uçuşları ile ilgili süre 1 Haziran’da (Yarın) doluyor.

Moskova’nın uçuşların açılıp açılmayacağı konusunda açıklayacağı karar öncesinde Türkiye ve Rusya’da sektörde nefesler tutuldu.

Yapılacak açıklamayı Rus tatilciler de merakla bekliyor.

Uçuşların açılıp açılmayacağı, açılmazsa sürenin ne kadar uzatılacağına ilişkin karara görünürde gerekçe olarak o günlerde günlük 60 binleri aşan vaka sayısının şimdi 10 binlerin altına düşmesine bakılacağı söylense de durdurma kararının alnmasında Türkiye’nin Ukrayna ile ilişkilerinden Rusya’nın duyduğu rahatsızlığın etkili olacağı belirtiliyor.

Karar öncesinde üç senaryo konuşuluyor.

Rusya’daki turizm portallarından Tourdom.ru, sektör mensup ve temsilileriyle yaptığı göüşmelerden yola çıkarak hazırlanan “olası senaryoları” şöyle:

1. senaryo: Açıklama yapılamayarak uçuşlar başlayacak

Hükümetin Kovid-10 kapsamında kararları veren organı Operasyon Merkezi, 1 Haziran da dahil olmak üzere, Türkiye ile ilgili yeni bir karar açıklamayacak. Bu fiili bir durum yaratacak ve yasal olarak bu, 2 Haziran'dan itibaren kısıtlamaların kaldırılacağı, havayollarının ve tur operatörlerinin Türkiye’ye normal sefer ve tur satışlarına döneceği anlamı çıkarılacak.

2. senaryo: Son dakikaya kadar baklenip öyle açıklama yapılacak

1 Haziran’da kadar, son dakikada da olsa yasak ve kısıtlamaların kaldırıldığı duyurulacak.

3. senaryo: Uçuş yasağı sürecek

Türkiye yasağı 1 Haziran’dan sonra da devam ederse, tur operatörlerinin pandemi nedeniyle seyahatleri gerçekleşmeyen müşterilere iade edecek paraları olmayacak. Rusya’da sektörde iflaslar patlak verir.

Turizm Gazetesi..
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst