gittigidiyor

Sahibinden.com'a, Rekabet Kurumu soruşturma başlattı!

KNIGHT RIDER

Aktif Üye
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
1,961
Tepkime puanı
13
Puanları
38
Yaş
40
Konum
KİLİS
[h=1]Sahibinden.com'a, Rekabet Kurumu soruşturma başlattı![/h]Türkiye'nin önemli internet platformlarından biri olan dev siteye rekabet kurumu tarafından soruşturma açıldı.
05 Haziran 2017 16:06 Genel
22329-650x315.jpg

Rekabet Kurumu, geçtiğimiz saatlerde Sahibinden.com hakkında soruşturma açtığını duyurdu. Bununla birlikte soruşturmaya gerekçe olarak 'hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı' iddia etti. İnternette önemli platformlardan biri olan sahibinden.com, Rekabet Kurumu tarafından başlatılan soruşturmanın şokunu yaşıyor. Rekabet Kurumu, Sahibinden.com hakkında, "Piyasaya hakim olma durumunu, aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullanmak" iddiası ile soruşturma başlattı. Bununla birlikte yapılan açıklamada ön araştırmada elde edilen bilgi ve belgeler delil olarak kullanılacak. Rekabet Kurulu'nun bulguları ciddi ve yeterli bulunup bulunmadığıyla kanunları ihlal edip etmediğine yönelik soruşturma açıldı.
Yapılan açıklama şu şekilde: "Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş.'nin hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri 04.05.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17-15/175-M sayı ile karar verdi."
Söz konusu soruşturmanın sonucuna göre Sahibinden.com hakkında nihai karar verilecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst