gittigidiyor

Samsung Cinema Screen Tanıtıldı. HDR LED Sinema Dönemi Başlıyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung-Cinema-Screen-3.jpg


Samsung akıllı telefonlara verdiği önem kadar ekran ve televizyon teknolojilerine de önem veriyor. İlk Curved TV modellerini yayınlayan markalardan biri olan Samsung, tıpkı akıllı telefonlarında olduğu gibi her geçen sene görüntü teknolojilerinde de bir adım daha öne çıkmaya başladı. Herkes Samsung yeni bir televizyon ya da ekran üzerinde çalışıyor derken markanın son sürprizi ise yeni sinema sistemleri oldu. Dün itibariyle yeni bir sinema teknolojisi olacak olan Samsung Cinema Screen sistemi tanıtıldı.
Samsung Cinema Screen Nasıl Özelliklere Sahip?

Samsung Cinema Screen teknolojisi sinema salonlarının da değişeceğinin ilk örneğini ortaya koyuyor. Aslında perde boyutu standart sinema perdesinin boyutlarını geçmemekte. 10 metre ekranlar boyut olarak çok farklı olmasa da teknoloji olarak bir hayli farklı. Dünyada ilk HDR sinema ekranları olacak olan Samsung Cinema Screen teknolojisi ile beraber standart perde yapısı yerine LED paneller kullanılıyor.




Samsung-Cinema-Screen.jpg

Hem LED ekranların kullanılıyor olması hem de HDR ekran özelliği ile beraber gelmesi sayesinde Samsung Cinema Screen ekranlarının standart sinema perdelerine göre 10 kat daha parlak olacağı belirtiliyor. Ayrıca 4K çözünürlük desteği de sunulmuş olacak. Sinema salonlarının boyutunu bile değiştirebilecek olan detayla beraber görüntü kalitesinde de ciddi bir iyileştirme söz konusu olacak.
3 Boyutlu Ekranlarda Kullanılacak Mı?

Şu an için sadece 2 boyutlu filmlerin gösteriminde kullanılabilecek olan Samsung Cinema Screen ekranlarının bir sonraki versiyonlarında ise 3 boyutlu filmler içinde özel bir destek sunulacağı düşünülüyor. Hatta ilk seriler başarı elde edecek olursa VR görüntü için yeni çözümlerde ortaya çıkabilir. Özellikle ekranların LED panele sahip olması böyle bir sistemin kullanılmasına izin veriyor.



Samsung-Cinema-Screen-1.jpg

Ses Sistemine Sahip Değil

Standart sinema teknolojilerine göre çok daha parlak ve çok daha net görüntü sunan yeni ekran teknolojilerinin beraberinde oldukça başarılı ses sistemlerinin geleceği düşünülüyordu. Ses sistemleri ile beraber tam birtakım olarak kullanılması beklenirsek Samsung yeni ekranlarının tanıtımı sonrasında bu beklenti boşa çıktı.



Samsung-Cinema-Screen-2.jpg

Tanıtımdan sonra ortaya çıkmış oldu ki ekranlarla beraber gelen herhangi bir sinema sistemi yer almıyor. Samsung’un Harman ile Hi-Fİ ses teknolojisine geçmesine ve yeni akıllı telefonlarında yeni ses teknolojilerinin kullanılmasına rağmen sinema teknolojisinde neden bir ses sistemi gelmediği soru işareti olarak kaldı. Sinema salonlarında yer alan diğer ses sistemleri ile birleştirilmesi beklenen ekranların her sistemi destekleyip desteklemeyeceği konusunda ise bir açıklama yok.
Cinema Screen Ne Zaman Kullanıma Başlayacak?

Yeni sinema ekranlarının kullanımı için epey bir süre beklemek gerekecek. Standart sinema ekranlarından farklı bir sisteme sahip olması ile beraber kullanımı için belli başlı aranan özellikler olması ilk aşamada ekranların yaygınlaşmayacağını gösteriyor. Deneme olarak iki salonda kullanılmaya başlayacak olan yeni ekranların Las Vegas’da yer alan iki salonda denemeye başlanacağı öğrenildi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst