gittigidiyor

Samsung da Reklamlara Dur Dedi!

nokya

Aktif Üye
Katılım
28 Haz 2012
Mesajlar
580
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
almanya

Milyonlarca akıllı telefon kullanıcısının gönlüne taht kuran Samsung da en sonunda cihazlarıyla yüklü gelen standart internet tarayıcısına reklam engelleme özelliği ekledi. Apple’ın yolundan giden Samsung, API güncellemesi sunarak yazılım geliştiricilerin reklam engelleme uzantılarını sunabilmesine kapı açtı. Bu güncellemeyi sadece Android 5.0 ve üstü işletim sistemine sahip olan Samsung akıllı telefon sahipleri elde edecek. Samsung internet tarayıcı güncellendikten sonra yeni API’den faydalanabilen bir uygulama marketten kurularak sitelerdeki reklamlar bloklanabilecek. Bu tür uygulamalardan biri Adblock Fast ve ücretsiz olarak temin edilebiliyor. Adblock Fast uygulamasını geliştiren ekipten gelen açıklamaya göre reklamlar engellendiğinde internet sayfaları yüzde 51 oranında daha hızlı yüklenebiliyor. Bu eklentinin aynı zamanda Chrome ve Opera masaüstü sürümleri de var.

Güncelleme: Bu gelişmeden sonra Adblock Fast uygulaması kısa süre içinde Google Play Store’da 50 bin kez indirildi ve top listelere girdi. Google ise reklam engelleyen uygulamaların market kurallarına aykırı olduğunu ifade ederek uygulamayı marketten kaldırdı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst