gittigidiyor

Samsung Galaxy J5’e Format Atma İşlemi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
samsung-galaxy-j5-format-atma-700x384.jpg

Format Atmak


Günümüzde akıllı telefonların işletim sistemleri, bilgisayarların işletim sistemleri kadar kapsamlı. Bu kapsam doğrultusunda telefonun sisteminde sorunlar oluşabiliyor.
Telefonunuz yavaşladığında, donma yaptığında veya sistemsel hatalar vermeye başladığında format atmanız tek çözüm yoludur.
Samsung Galaxy J5 android işletim sistemi kullanmaktadır, bildiğiniz gibi android işletim sistemi için binlerce uygulama ve oyun bulunmakta.
İndirdiğiniz oyunları silseniz bile önbellekte verileri kaldığı için zamanla ön bellek şişer ve telefonda yavaşlama ve donma gibi durumlar ortaya çıkar. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken en sağlıklı işlem telefonu formatlamak olacaktır.
Ayrıca donma ve kasma gibi durumlar haricinde telefonunuzun kilit kodunu unuttuğunuzda da format atarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Format Atmadan Önce Bilmeniz Gerekenler





  • Format esnasında telefonun en az %30 şarjı olmalıdır.
  • Format esnasında telefonu kapatmaya çalışırsanız sistemde kalıcı sorunlar oluşabilir.
  • Format işlemi telefonu sıfırladığı için kayıtlı olan tüm veriler silinmektedir, sizin için önemli olan verileri yedeklemeyi unutmayın.


Samsung Galaxy J5 Format Atma (Birinci Yöntem)


Akıllı telefonlara format atmanın en pratik yolu bu yöntemdir. Telefon formatlanır ve tüm ayarları fabrika ayarlarına geri döner. Ayrıca işlem oldukça basittir, hiç bir teknik bilgi gerektirmez.



  • Ayarlar > Yedekle ve sıfırla > Cihazı sıfırla > Tümünü sil

Yukarıdaki yolu izleyerek telefonunuza kolayca format atabilirsiniz.

Samsung Galaxy J5 Format Atma (İkinci Yöntem)


Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, eğer telefonunuzun kilit kodunu unuttursanız bu format yöntemi ile telefonu formatlayıp sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Bu yöntem ile format atmak birinci yönteme göre biraz karışık gelebilir, ancak oldukça basittir.



  • İlk olarak telefonu kapatın.
  • Telefon kapalıyken ses açma, kilit ve home tuşlarına aynı anda basın ve ekrana android logosu gelene kadar basılı tutun.
  • Android logosu ekrana geldikten bir kaç saniye sonra seçenekler çıkacaktır.
  • Sonrasında ses kısma tuşu yardımıyla ekranda seçeneklerden ”Wipe data/factory reset” seçeneğinin üzerine gelin ve kilit tuşuna basarak onay verin.
  • Vereceğiniz onay sonrasında ekrana teyit amaçlı ”YES” ve ”No‘ şeklinde seçenekler gelecektir, tekrar aynı şekilde ses kısma tuşu ile ”Yes – delete all user data” seçeneğinin üzerine gelip kilit tuşuna basarak onay verin.
  • Yapacağınız bu işlemlerden sonra ekrana en başta açılan seçenekler gelecektir.
  • Şimdi telefonda biriken gereksiz ön belleği silmek için aynı tuşlar yardımı ile ”Wipe cache partition” seçeneğinin üzerine gelin ve onay verin.
  • Son olarak seçeneklerin en üstünde yer alan ”Reboot system now” seçeneğinin üzerine gelip onay verin.

Yapacağınız bu işlemler sonrasında telefon formatlanacak ve otomatik olarak açılacaktır. Telefon açıldıktan sonra gerekli kişiselleştirme ayarlarınızı yapıp kullanmaya başlayabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
samsung-galaxy-j5-ekran-goruntusu-alma.jpg

Ekran Görüntüsü Almak Ne Demek?


Ekran görüntüsü alma, telefonun ekranındaki görüntüyü fotoğraf telefonun galeri kısmına kayıt etme işlemine denir. Akıllı telefonların ilk çıktığı dönemlerde ekran görüntüsü alma özelliği dahili olarak bulunmuyordu, ekran görüntüsü almak için uygulama yüklemeniz gerekiyordu. Ancak sonrasında ekran görüntüsü alma özelliği akıllı telefonlara dahili özellik olarak eklenmeye başladı.
Samsung Galaxy J5 telefon modelinde de ekran görüntüsü alma özelliği dahili olarak bulunmaktadır. Üstelik basit bir tuşlama ile ekran görüntüsü almanız mümkün.

Samsung Galaxy J5 Ekran Görüntüsü Alma


İlgili ekranı açın.
Telefonu nyan yüzeyinde yer alan kilit tuşuna ve ön kısımda yer alan home tuşuna aynı anda basın.
Belirtilen tuşlara bir kaç saniye basılı tuttuğunuzda, telefonun ekranında hareketlenme olacaktır. Bu hareketlenme işlemin başarılı olduğunu ifade etmektedir.
Samsung Galaxy J5 telefon modelinde alınan ekran görüntüleri telefonun galeri kısmına kayıt edilmektedir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst