gittigidiyor

Samsung Galaxy Note 6 Özellikleri hakkında her şey

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Galaxy Note 6 özellikleri hakkında sızıntılar gelmeye başladı. Bu haberimizde Galaxy Note 6 özelliklerine ve diğer tüm detaylarına değiniyoruz. İşte Note 6 hakkında her şey!


galaxy-note-6-ana-konu.jpg
Samsung'un Note serisi akıllı telefonları, her zaman belli bir kullanıcı kitlesi tarafından talep görmüş ve genellikle beğeniyle karşılanmıştır. Bu yıl da Samsung Galaxy Note 6 en çok beklenen akıllı telefonlardan biri. Peki Galaxy Note 6 ile ilgili şu ana kadar ne biliyoruz?
Bu yıl biraz daha erken tanıtılması beklenen en yeni Note modeli olacakSamsung Galaxy Note 6, dedikodulara göre Temmuz ayında tanıtılacak.
Peki Galaxy Note 6 teknik özellikleri nasıl olacak? Dilerseniz bugüne kadar sızdırılan bilgilerle Samsung Galaxy Note 6'nın beklenen özelliklerine yakından bakalım.
Samsung Galaxy Note 6 Tasarımı

Galaxy Note 6 ile ilgili şu ana kadar karşımıza çıkan sızıntılar ve dedikodular ne yazık ki sadece teknik özelliklerle ilgiliydi. Yani cihazın tasarımı konusunda şimdilik ne yazık ki çok da fazla bir bilgiye sahip değiliz.
Ancak şirketin Galaxy Note 5 ile beraber kullandığı metal ve cam malzemeli tasarımın Note 6 da da devam edeceğini düşünmek doğru olacaktır.
Samsung Galaxy Note 6'da tasarımsal açıdan beklenen en büyük değişikliksuya ve toza dayanıklılık olacak. Şirketin aynı Galaxy S7 serisinde olduğu gibi Note 6'da da IP68 sertifikası ile suya ve toza dayanıklı bir akıllı telefonla karşımıza çıkması bekleniyor.
Ayrıca bir başka dedikodu da Galaxy Note 6'nın IRIS CAM ile farkı bir güvenlik desteğini sunacağı yönünde.
Samsung Galaxy Note 6 İşlemcisi

Samsung Galaxy S7, Exynos ve Snapdragon varyasonlu iki farklı model ile satışa çıktı. Ancak Samsung Galaxy Note 6, son sızıntılara göre tek bir versiyonla satışa çıkacak ve bu versiyon Qualcomm'un en yeni işlemcisiSnapdragon 823 işlemcisini kullanacak.


galaxy-note-6-ana-konu-3.jpg

Bu işlemci 3.0 GHz'e kadar saat hızı sunuyor ve işlemcinin Snapdragon 820'den en büyük farkı da bu.
Galaxy Note 6 RAM kapasitesi ve depolama

Donanım bileşenleri tarafında Galaxy Note 6'nın 6 GB RAM kapasitesiyle geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bu da özellike RAM tüketiminin fazla olduğu TouchWiz arayüzü ve Android işletim sistemi için fazlasıyla yeterli bir kapasite.
Kapasite tarafında ise ne yazık ki microSD kart desteğinin olmamasımuhtemel. Dahili depolama seçeneklerinde ise 32, 64 ve 128 GB görmeyi bekliyoruz. Ancak bir ihtimal Samsung'un yeni seri üretime geçtiği ultra hızlı 256 GB'lk depolama birimi Galaxy Note 6'da olabilir.
Galaxy Note 6 ekranı

Ekran tarafında çok büyük bir geliştirme beklenmiyor. Bu sefer 5.7 inçyerine 5.8 inç boyutlu bir ekranla karşımıza çıkacak Galaxy Note 6, yine şirketin Quad HD çözünürlüklü Super AMOLED panel kullanan ekranını sunacak.
Galaxy 7 ile beraber gördüğümüz "Always On" ekran özelliğinin Galaxy Note 6 modelinde de olması kesin gibi.
Galaxy Note 6 kamera

Samsung Galaxy Note 6, çok büyük ihtimalle Galaxy S7 serisinde gördüğümüz 12 MP'lik yeni kamera modülü ile gelecek.


galaxy-note-6-ana-konu-1.jpg

Bildiğiniz gibi bu kamera, Dual Pixel teknolojisiyle çok hızlı bir şekilde odaklama yapabiliyor ve diyafram değeri sayesinde özellikle düşük ışıkta çok iyi sonuçlar veriyor.
Galaxy Note 6 S-Pen

Note serisinin en büyük avantajlarından biri S-Pen desteği sunması şüphesiz. Galaxy Note 6'da yer alacak S-Pen'in ise bu sefer katlanabilir bir yapıya sahip olabileceği söyleniyor.
galaxy-note-6-ana-konu-2.png

Bu da S-Pen'in bir stand görevi görebileceği anlamına geliyor. Tabii ki bunun dışında daha ince ve daha hassas çalışan bir S-Pen görmemiz olası.
Galaxy Note 6 Bataryası

Pil ömrü artık kullanıcılar için çok önemli bir konu. Samsung da, Galaxy S7 Edge modelinde 3600 mAh kapasiteli bataryaya yer vermesiyle kullanıcıların beklentisini karşılaşmıştı. Galaxy Note 6 modelinde ise bu pil kapasitesini 4000 mAh seviyesine çıkartması beklenen Samsung, böylece kullanıcıların uzun pil ömrü ihtiyacını karşılamış olacak.
Galaxy Note 6 Çıkış Tarihi

Bu sefer biraz erken duyurulması beklenen Galaxy Note 6, eğer dedikodular doğru çıkarsa Temmuz ayında lanse edilecek.
Galaxy Note 6 çıkış tarihi ise Ağustos ayı içerisinde olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Note 6 Gelmeden Note 7'ye Geçilebilir![/h][h=2]Samsung tarafından önümüzdeki günlerde Samsung Galaxy Note 6 modelinin kullanıma sunulması beklenirken bu konuda farklı bir gelişme yaşandı.[/h]
note-6-gelmeden-note-7-ye-gecilebilir.png
Samsung tarafından Samsung Galaxy S7 serilerinin ardından Note 6 versiyonun da kullanıma sunulması beklenirken bu konuda yabancı basında yer alan haberlerde oldukça ilginç bir iddia yer aldı. Belirtilen bilgilerde Samsung tarafından alınan yeni karar dahilinde Samsung Note 6 versiyonunun kullanıma sunulmayacağı onun yerine direk Samsung Note 7 versiyonunun piyasaya sunulacağı belirtildi.
Note 6 Neden Atlanacak?
Bu kararın alınmasında ki gerekçe ise Samsung Galaxy S7 serisi ile Note 7 serisinin aynı bir şekilde ilerlemesinin sağlanması. Bugüne kadar Samsung Note serisi Galaxy serisine göre bir geriden giderken bu durumu eşitlemek isteyen Samsung'un Galaxy Note 7 ile birlikte şartları değiştirmesi bekleniyor.
Gündeme gelen bu konunun ardından Samsung cephesinden herhangi bir açıklama yapılmazken önümüzdeki aylarda tanıtımı yapılarak satışa çıkarılması beklenen cihazın kullanıcılar ile nasıl buluşacağı merak edilmeye başlandı.
İsim üzerinden gündeme getirilen iddiaların yanı sıra cihazda pek çok farklı özelliğin yer alacağı bugüne kadar gündeme getirilmişti.
Samsung Galaxy S7 serisinin yanında Note 6 versiyonunun eski bir cihaz olarak algılanabileceği ve böyle bir algının yaratılmaması adına bundan sonraki süreç içerisinde hem Note sürümlerinde hem de Galaxy serilerinde aynı numaranın kullanılmasına karar verildiği belirtildi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Samsung Note Modellerinde 4K'ye Geçiyor![/h][h=2]Uzun zamandan beri Note modelinin yeni bir versiyonunu çıkarması beklenen Samsung'un yeni model hakkında pek çok yeni özelliği kullanıma sunacağı belirtildi.[/h]
samsung-note-modellerinde-4k-ye-geciyor.jpg
Teknoloji devlerinden birisi olan Samsung'un özellikle Galaxy S7 serileri sonrasında çıtayı oldukça yükseltmesi yeni çıkartılacak Samsung Note 6 için de büyük bir beklenti yaratmış durumda.
Yeni model ile ilgili pek çok detay gelmeye başlarken, özellikle bugün Note 6 ve Note 7 konusunda kafaları karıştıran bilgiler geldi.
Note 6 Mı, Note 7 Mi Gelecek?
Bugün gündeme gelen haberlerde Samsung'un Note 6 yerine Note 7 versiyonunu sunacağı ve Galaxy S7 ile birlikte Note modellerindeki sürümlerin eşitleneceği belirtilirken bu konuda yeni bilgiler daha gündeme getirildi.
Note Modellerine VR Desteği
Kullanıcıların sanal gerçeklik deneyimini yaşayabilmesi adına çözünürlük ihtiyacının karşılanması noktasında telefonda daha üst özelliklerin kullanılacağı belirtilirken telefonda 4K çözünürlüğün destekleneceği belirtildi.
Bu bakımdan Samsung Note 6 serisi ile birlikte 2 kat çözünürlük yerine 4K çözünürlüğe geçiş yapacak. Bu konuda gündeme gelen haberler oldukça ciddi kaynaklara dayandırılırken firmanın bu konuda çeşitli başvurular yaptığı ve ortaklıklar kurarak Samsung Note 6 ya da 7 serisi için bu çalışmaları yapacağı belirtildi. Note serisi için yaşanan bu gelişmeler, bu telefon modelni kullanmak isteyen kişilerin çok daha iyi bir telefona sahip olacağını şimdiden müjdelerken, bu konuda iddiaların doğru olması halinde Samsung Note sürümüyle de çok konuşulacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst