gittigidiyor

Samsung Galaxy Note 7 Hakkında Bilinen Herşey

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Note 6 Gelmeden Note 7'ye Geçilebilir![/h][h=2]Samsung tarafından önümüzdeki günlerde Samsung Galaxy Note 6 modelinin kullanıma sunulması beklenirken bu konuda farklı bir gelişme yaşandı.[/h]
note-6-gelmeden-note-7-ye-gecilebilir.png
Samsung tarafından Samsung Galaxy S7 serilerinin ardından Note 6 versiyonun da kullanıma sunulması beklenirken bu konuda yabancı basında yer alan haberlerde oldukça ilginç bir iddia yer aldı. Belirtilen bilgilerde Samsung tarafından alınan yeni karar dahilinde Samsung Note 6 versiyonunun kullanıma sunulmayacağı onun yerine direk Samsung Note 7 versiyonunun piyasaya sunulacağı belirtildi.
Note 6 Neden Atlanacak?
Bu kararın alınmasında ki gerekçe ise Samsung Galaxy S7 serisi ile Note 7 serisinin aynı bir şekilde ilerlemesinin sağlanması. Bugüne kadar Samsung Note serisi Galaxy serisine göre bir geriden giderken bu durumu eşitlemek isteyen Samsung'un Galaxy Note 7 ile birlikte şartları değiştirmesi bekleniyor.
Gündeme gelen bu konunun ardından Samsung cephesinden herhangi bir açıklama yapılmazken önümüzdeki aylarda tanıtımı yapılarak satışa çıkarılması beklenen cihazın kullanıcılar ile nasıl buluşacağı merak edilmeye başlandı.
İsim üzerinden gündeme getirilen iddiaların yanı sıra cihazda pek çok farklı özelliğin yer alacağı bugüne kadar gündeme getirilmişti.
Samsung Galaxy S7 serisinin yanında Note 6 versiyonunun eski bir cihaz olarak algılanabileceği ve böyle bir algının yaratılmaması adına bundan sonraki süreç içerisinde hem Note sürümlerinde hem de Galaxy serilerinde aynı numaranın kullanılmasına karar verildiği belirtildi.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bir sonraki Note serisi telefonun ismi belli oldu. Galaxy Note 6 yerine sürpriz bir şekilde Galaxy Note 7 ismi kullanılacak. Galaxy Note 7 neler sunacak? Detaylar haberimizde...


note-6-edge-header.jpg
Samsung’un ağustos ayında duyuracağı bir sonraki üst seviye akıllı telefonun ismi netlik kazandı. Galaxy Note 6Galaxy Note 7 mi söylentilerini sona erdiren görüntü Çin’in mikro-blog sitesi Weiboaracılığıyla yayınlanan görüntünün ardından kesinlik kazandı.
galaxy-note-7-leaked.jpg

Yayınlanan görüntüye göre bir sonraki Note modeli Galaxy Note 7 ismini alacak. Daha önceki raporlara göre Samsung, Galaxy S ve Galaxy Note serilerinde isimlendirmenin paralel gitmesini istiyor. Ek olarak iPhone 7 serisinin de yine isimlendirmede etkili olduğu bildiriliyor.
Galaxy Note 7 tasarım

Galaxy Note 7 (ya da Note 6) tasarımını gösteren ilk görüntüler nihayet yayınlandı. Daha önce üst seviye birçok akıllı telefonu aylar öncesinden kullanıcılara gösteren popüler sızıntı kaynağı @OnLeaks, bu defa Galaxy Note 7 edge’e ait ilk görüntüleri yayınlandı.
galaxy-note-6-edge-based-on-leaked-schematics.jpg

Galaxy Note 7’nin de tasarımını gözler önüne seren sızıntılar, telefonda Galaxy Note 5 tasarımının sürdürüleceğini gösteriyor. Telefon beklendiği gibi USB Type-C girişine sahip olacak.
Kısa süre önce yayınlanan haberlerin aksine Galaxy Note 7 edge modelinde tek arka kamera yer alacak.

Galaxy Note 7 Özellikleri

2016’nın en çok merak edilen telefonlarından biri olan Galaxy Note 7 (ya da Note 6) için geri sayıma geçildi diyebiliriz. Son olarak telefonun çıkış tarihine ilişkin bilgiler de geldi. Galaxy Note 7 cephesinden son sızıntıları ve gelişmeleri aktarıyoruz.
Daha önceki Note serisi telefonlara baktığımızda telefonların Galaxy Sserisi modellerin üzerine bir şeyler koyarak karşımıza çıktığını gördük.Galaxy Note 7 için de benzer sürecin işleyeceğini söyleyebiliriz. S Penkalemi de unutmamak gerekir. Hem donanım hem de yazılım tarafında geliştirilmiş yeni bir kalem deneyiminin bizleri beklediğini şimdiden söyleyebiliriz.
samsung-galaxy-note-5-review-2.jpg

Galaxy Note 7 özellikleri

Galaxy Note 7’nin donanım özelliklerine göz atacak olursak; 5.8 inçbüyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü Super AMOLED (Plus olması bekleniyor) ekranın eşlik edeceği telefona Snapdragon 823 işlemcisi güç verecek. Snapdragon 823, Snapdragon 820’ye göre daha yüksek çekirdek frekans hızlarına erişecek.
Exynos işlemcili modelle dengenin sağlanması adına Exynos 8890işlemcisinde de daha yüksek frekans hızlarını görmeyi bekliyoruz. RAM tarafında da ciddi bir artışın yaşanması bekleniyor. RAM miktarını genelde Note serisi modellerde artıran Samsung, Galaxy Note 7’de 6 GB RAMkullanacak.
snapdragon-823-628x353.jpg

Depolama tarafında ise 32GB giriş modeli olacak. 64GB ve 128GB’lık modeller de yine dünya piyasalarında boy gösterecek. MicroSD kart desteği ise bir yıl aradan sonra tekrar Note serisine dönecek.
Galaxy Note 7, Galaxy Note 5 tasarımını büyük ölçüde sürdürecek. Arka bölümde kenarlardaki kavisli yapının korunması beklenirken, daha ince ekran çerçeveleri de yine tasarım tarafında karşımıza çıkacak önemli detaylardan biri olacak.
galaxy-note-5-photo-1.jpg

Galaxy Note 7’de kavisli bir ekran yapısı görmeyeceğiz, zira Samsung zatenGalaxy Note 7 edge modelini de hazırlıyor.
Telefonun kasa ebatlarının 153.5mm x 73.9mm x 7.9mm şeklinde olması bekleniyor. Söz konusu rakamlar Galaxy Note 7’nin Galaxy Note 5 (153.2 x 76.1 x 7.6 mm) ile neredeyse aynı uzunlukta olacağını gösteriyor. Galaxy Note 7 selefine göre daha dar bir kasaya sahip olacak ki, bu gelişme tasarım noktasında olumlu bir adım olarak görülebilir.
Galaxy Note 7, Note 5’e göre daha kalın bir telefon olacak. Ancak kalınlığın sadece 0.3 mm oranında artacak olması telefon tutuşunu etkilemeyecektir. Telefonda 4.000 mAh kapasiteli bir pilin yer alacağı göz önüne alındığında, pek de önemsenmeyecek bir kalınlık artışı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.
samsung-galaxy-note-5-review-20900.jpg

Galaxy S7 serisinde olduğu gibi telefondaki kamera çıkıntısı önemli ölçüde giderilecek. Tasarım adına söyleyeceğimiz son özellik ise suya dayanıklılık olacaktır. Galaxy Note 7, Galaxy S7 ailesi gibi IP68 sertifikasına sahip olacak.
Galaxy Note 7’de kamera birimi Galaxy S7’den farklı olmayacaktır. Dual Pixel teknolojisine sahip ve f/1.7 lensin eşlik ettiği 12 megapiksel arka ve5 megapiksel ön kamera Galaxy Note 7’nin kamera donanımını oluşturacak.
galaxy-note-5-blue-camera.jpg

Galaxy Note 7’nin yazılım tarafı ise şimdilik belirsiz. Google, Android Nişletim sistemini temmuz ayında resmen dağıtıma sunacak. Bu noktada Samsung'un Galaxy Note 7’de en güncel Android sürümüne yer vermesi sürpriz olmayacaktır.
Yine S Pen kalem için hazırlanacak yeni özellikler de gizemini koruyor. Mayıs ayı içerisinde SamMobile aracılığıyla yayınlanan bir haberdeBlackBerry Hub benzeri bir uygulama ya da sistemin Galaxy Note 7’de yer alacağı bildirilmişti.
Samsung Focus isimli uygulama sayesinde Galaxy Note 7 kullanıcıları sosyal hesaplara dair tüm bildirimler dahil olmak üzere kişisel ve kurumsal iletişimi tek bir nokta üzerinden yönetebilecek.
useblackberryhubonyourblack.jpg

Galaxy Note 7 diğer özellikler

Galaxy Note 7’de parmak izi tarayıcısının yanında iris tarayıcısının yer alacağı iddia ediliyor. Kullanıcılar iris tarayıcısı sayesinde telefonu yüzlerine tutarak telefona giriş yapabilecek.
Henüz yaygın şekilde kullanıma geçilmemesi ve Gear VR başlıkların microUSB girişine sahip olması nedeniyle Galaxy S7 ailesinde USB Type-Cgirişine yer vermeyen Samsung, Galaxy Note 7’de bu düşüncesinden vazgeçeceğe benziyor. Zira şirkete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Galaxy Note 7’de USB Type-C bağlantı noktası kullanılacak.


samsung_galaxy_note_5_spen_official.jpg

Galaxy Note 7 fiyat ve çıkış tarihi

Popüler sızıntı kaynağı @evleaks kısa süre önce Galaxy Note 7’nin tanıtım tarihine ilişkin ilk bilgileri verdi. Ağustos ayında tanıtılacak telefon içinUnpacked etkinliğinin 13 Ağustos’ta düzenlenmesi bekleniyor.
Kullanıcılar Galaxy Note 7’yi ellerine almak için çok beklemeyecek; zira telefon sadece bir hafta on gün sonra raflarda olacak.
Son olarak fiyat konusuna değinecek olursak; Galaxy Note 5 geçen yıl2.699 liradan ülkemize giriş yapmıştı. Bu yıl ise Galaxy S7 2.799 liradansatışa sunuldu. Galaxy Note 7 için en iyimser fiyatımız 2.899 lira olacaktır. Samsung’un 3.000 lira bandını aşması beklenmiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=&quot]
snapdragon-823-628x353.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]Depolama tarafında ise 64GB giriş modeli olacak. 128GB ve 256GB’lık modeller de yine dünya piyasalarında boy gösterecek. MicroSD kart (UFS tabanlı) desteği ise bir yıl aradan sonra tekrar Note serisine dönecek.[/FONT]
[FONT=&quot]Telefonun kasa ebatlarının 153.5mm x 73.9mm x 7.9mm şeklinde olması bekleniyor. Söz konusu rakamlar Galaxy Note 7’nin Galaxy Note 5 (153.2 x 76.1 x 7.6 mm) ile neredeyse aynı uzunlukta olacağını gösteriyor. Telefonun kasa ağırlığı 169 gram, ekran kasa oranı %73.9 olacak.[/FONT]
[FONT=&quot]Galaxy Note 7 selefine göre daha dar bir kasaya sahip olacak ki, bu gelişme tasarım noktasında olumlu bir adım olarak görülebilir.[/FONT]
[FONT=&quot]Galaxy Note 7, Note 5’e göre daha kalın bir telefon olacak. Ancak kalınlığın sadece 0.3 mm oranında artacak olması telefonun genel tutuşunu etkilemeyecektir. Telefonda 3.500 mAh kapasiteli bir pilin yer alacağı göz önüne alındığında, pek de önemsenmeyecek bir kalınlık artışı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.[/FONT]
[FONT=&quot]
samsung-galaxy-note7-or-presse.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]Galaxy S7 serisinde olduğu gibi telefondaki kamera çıkıntısı önemli ölçüde giderilecek. Tasarım adına söyleyeceğimiz son özellik ise suya dayanıklılık olacaktır. Galaxy Note 7, Galaxy S7 ailesi gibi IP68 sertifikasına sahip olacak.[/FONT]
[FONT=&quot]Galaxy Note 7’de kamera birimi Galaxy S7’den farklı olmayacaktır. Dual Pixel teknolojisine sahip ve f/1.7 lensin eşlik edeceği 12 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera Galaxy Note 7’nin kamera donanımını oluşturacak.[/FONT]
[FONT=&quot]
samsung-galaxy-note7-gris-presse.jpg
[/FONT]

[FONT=&quot]Galaxy Note 7’nin yazılım tarafı ise şimdilik belirsiz. Ancak son gelişmeler telefonun Android Nougat sürümüne sahip olacağını gösteriyor. [/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
samsung-galaxy-note7-gris-presse.jpg

Galaxy Note 7’nin yazılım tarafı ise şimdilik belirsiz. Ancak son gelişmeler telefonun Android Nougat sürümüne sahip olacağını gösteriyor.


Yine S Pen kalem için hazırlanacak yeni özellikler de gizemini koruyor. Mayıs ayı içerisinde SamMobile aracılığıyla yayınlanan bir haberdeBlackBerry Hub benzeri bir uygulama ya da sistemin Galaxy Note 7’de yer alacağı bildirilmişti.
Samsung Focus isimli uygulama sayesinde Galaxy Note 7 kullanıcıları sosyal hesaplara dair tüm bildirimler dahil olmak üzere kişisel ve kurumsal iletişimi tek bir nokta üzerinden yönetebilecek.
Galaxy Note 7 diğer özellikler

Galaxy Note 7’de parmak izi tarayıcısının yanında iris tarayıcısının yer alacağı yayınlanan görüntülerden kesinleşti. Kullanıcılar iris tarayıcısı sayesinde telefonu yüzlerine tutarak telefona giriş yapabilecek.


Henüz yaygın şekilde kullanıma geçilmemesi ve Gear VR başlıkların microUSB girişine sahip olması nedeniyle Galaxy S7 ailesinde USB Type-Cgirişine yer vermeyen Samsung, Galaxy Note 7’de bu düşüncesinden vazgeçiyor. Yayınlanan görüntüler ayrıca Note 7 USB Type-C bağlantı noktasının yer alacağı onayladı.
samsung_galaxy_note_5_spen_official.jpg

Galaxy Note 7 fiyat ve çıkış tarihi

Galaxy Note 7 daha önce belirttiğimiz gibi 2 Ağustos'ta tanıtılacak. Kullanıcılar Galaxy Note 7’yi ellerine almak için çok beklemeyecek; zira telefon sadece iki hafta sonra raflarda sergilenecek.
Son olarak fiyat konusuna değinecek olursak; Samsung haberlerinin güvenilir kaynaklarından SamMobile sitesi, Galaxy Note 7’nin fiyatına ilişkin ilk bilgiyi okuyucularıyla paylaştı.
Galaxy Note 7 Avrupa’da 849 euro fiyat etiketine sahip olacak. Bugünkü kur ile ülkemiz para birimine çevirdiğimizde 2.715 liralık bir meblağ karşımıza çıkıyor.
Ancak bu fiyat bizleri sevindirmesin, zira Galaxy Note 7’nin Avrupa fiyatı Galaxy S7 edge’den 50 euro daha fazla. Açıklanan fiyat Galaxy Note 7’nin 64GB’lık modeli için.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Tanıtımına sayılı günler kalan Galaxy Note 7'nin bu defa duvar kağıtları yayınlandı. Galaxy Note 7'ye ait duvar kağıtlarını indirip Android cihazınıza kurabilirsiniz.


galaxy_note_7_official_render_leak-1469295092.png


Samsung’un 2 Ağustos’ta tüketicilerin beğenisine sunacağı Galaxy Note 7’nin resmi duvar kağıtları yayınlandı.








Bugüne dek teknik özellikleri defalarca kriter testinde beliren, basın görüntüleri ise bir süredir internet ortamına sızdırılan yeni nesil Note serisi telefona ait dokuz adet duvar kağıdı şu an indirilebilir durumda.
galaxy-note-7-1469294934.jpg

5.7 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü Super AMOLED ekranın renk doygunluğunu yansıtacak şekilde hazırlanan duvar kağıtları sade bir görünüm sunuyor. Samsung'un ayrıca telefon için S-Pen kalem ile 7 rakamına vurgu yapan duvar kağıtları oluşturduğunu görüyoruz.
Galaxy Note 7 resmi duvar kağıtlarını buradan indirebilirsiniz.
galaxy-note-7-1469294972.jpg

Mayıs ayında yazılım oluşturma süreci başlayan Galaxy Note 7’ye Samsung’un Grace UX adlı yeni nesil kullanıcı arayüzü eşlik edecek. Yeni arayüzde özellikle bildirim çubuğu ve Ayarlar menüsünde radikal değişiklikler göze çarpıyor.
Galaxy Note 7’nin ön çıkan özellikleri ise; Snapdragon 821, Exynos 8893,4GB/6GB RAM, microSD kart desteği, suya ve toza karşı dayanıklı kasa, iris tarayıcısı, parmak izi tarayıcısı, 3.500 mAh kapasiteli pil, 12 megapikselarka kamera ve 5 megapiksel ön kamera şeklinde.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Note 7 Suya Dayanıklı Olarak Geliyor[/h][h=2]Samsung Galaxy Note 7'de suya dayanıklı olacak.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
note-7-suya-dayanikli-olarak-geliyor.jpg
Akıllı telefon pazarında 2016 yılı ikinci çeyreğinde 80 milyon satış rakamı ile zirvede yer alan Samsung şirketi yeni akıllı telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Samsung 2 Ağustos tarihinde düzenleyeceği Unpacked olarak adlandırdığı etkinlikte duyuracağı Samsung Galaxy Note 7 suya dayanıklı olacak.
Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerini de suyu dayanıklı olarak piyasaya sürmüştü. Samsung şirketi Galaxy Note 7 için yayınladığı teaser video ile bunu açıklamış oldu. Samsung Note 7 5.7 inch büyüklüğünde ve Corning Gorilla Glass 5 desteği ile gelirken, telefon 2560 * 1440 piksel Quad HD olarak gelecek. Cihazın en çok dikkat çeken özelliklerinden biri ise iki yanı kavisli dokunmatik Super Amoled ekranla gelecek olması. Samsung Note 7 ayrıca iki farklı yonga seti farklı ülkelerde satışa sunulacak.
Bu yonga setlerinden bir tanesi dört çekirdek işlemcili Qualcomm Snapdragon 821 olurken, diğeri ise 8 çekirdek işlemcili Exynos 8893 yonga seti olacak. Samsung şirketinin böyle bir karar alması bazı kullanıcılar tarafından eleştirilmeye devam ediyor. Galaxy Note 7 4 GB sistem belleği ve 64 GB’ye kadar arttırılabilir dahili veri kapasitesi ile geliyor. Galaxy Note 7 akıllı telefonlarında ayrıca 12 MP OİS destekli arka kamera ve 5 MP ön kamera yer alıyor. Galaxy Note 7 S-Pen desteği ve donanımsal özellikleri ile kullanıcıların ilgisini çekeceğe benziyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Samsung Galaxy Note 7 akıllı telefona ait tüm detayları neredeyse öğrendik. Galaxy Note 7 özellikleri ve fiyatına dair tüm detaylar, Galaxy Note 7


galaxy-note-7-ozellikleri-fiyati-1470089025.png
Samsung, yarın düzenleyeceği etkinlikte Galaxy Note 7 modelini tanıtacak. Phablet segmentinde boy gösterecek olan Galaxy Note 7, özellikleri ile Android tutkunlarını cezbedecek. Peki, Galaxy Note 7 özellikleri ve fiyatı nasıl olacak? Galaxy Note 7 ana konumuzda Note 7'nin teknik özelliklerine, diğer ekstra özelliklerine ve fiyatına değiniyoruz.
Galaxy Note 7 Özellikleri

Galaxy Note 7 işlemci seçiminde tercih Exynos'tan yana

Samsung, Galaxy S7 ve S7 edge modellerinde olduğu gibi Galaxy Note 7'de de Exynos 8890 yonga setine yer verecek. Exynos 8890 yonga setinin şu an piyasada yer alan mobil işlemcilerden teoride olduğu kadar pratikte de hızlı olması Samsung'u işlemci konusunda değişiklik yapmamasına neden oluyor.
Grafik biriminde ise Mali-T880 MP12 bulunacak. Android'in güçlendirilmişVulkan teknolojisi sayesinde konsol kalitesinde oyunlar, Note 7'de oyun severleri karşılayacak.
Galaxy Note 7'nin RAM bölümünde de değişikliğe gidilmeyecek. Android 7.0 Nougat sürümünün RAM'i düşük cihazlarda bile performans artışı sağlaması, RAM konusunda ideal seçimin yapılmasını sağlıyor. Galaxy Note 7'nin Android 7.0 Nougat güncelleme önceliği olduğu için cihazda 4 GB RAM yer alacak.





Exynos 8890, 4 GB RAM, Android 7.0 Nougat ve yenilenmiş TouchWiz ile telefon pazarındaki en akıcı Android deneyiminin Note 7'de olacağını söyleyebiliriz. Galaxy Note 7 bataryası ise 3.500 mAh kapasitesinde olacak. Bu bataryaUSB-Type-C ile yaklaşık olarak 1.5 saatte tam olarak dolacak. Cihazda ayrıca daha hızlı LTE için Cat.12'ye yer veriliyor.


galaxy-note-7-ozellikleri-fiyati.png

Galaxy Note 7 ekranı nasıl olacak?

Galaxy Note 7 ekranı 5.7 inç büyüklüğünde ve 2K çözünürlüğünde olacak.Note 7 ekranı çizilmelere karşı ekran korumada en yeni teknoloji olan Corning Gorilla Glass 5 ile korunacak. Bu ekran aynı S7 edge olduğu gibi iki yana kıvrımlı olacak.
Galaxy Note 7'nin düz ekranlı modeli ise bulunmayacak. Note 7'nin 64 GB dahili hafızasını, 256 GB'a kadar microSD kart ile yükseltebileceksiniz.





Galaxy Note 7 kamerasında sürpriz yenilik!

Galaxy Note 7 kamerası yine Galaxy S7 ile aynı. Ancak burada en büyük fark HDR video çekimi olacak.
Galaxy Note 7, 12 Megapiksel çözünürlüğünde diyafram değeri f/1.7 olan 26mm lens ile gelen arka kamera ile geliyor. Bu kamera 4Kçözünürlüğünde videolar çekebilecek.
Note 7 kamerasında düşük ışıkta hatta karanlıkta bile net fotoğraf çekebilen Britecell sensörü bulunacak.
Cihazın ön kamerasında ise 5 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.7 değerinde 22mm büyüklüğünde lens yer alıyor. Note 7'nin ön kamerasının, selfie tutkunları için üst düzey performans sergilemesi bekleniyor.


samsung-galaxy-note-7-1470088977.jpg

Güvenlik için Iris tarayıcı

Bu zamana kadar parmak izi okuyuculara telefonlar çok sık rastladık.Samsung, burada farkını koymak ve güvenliği üst seviyeye çıkarmak için Galaxy Note 7'de Iris tarayıcıya yer verecek. Galaxy Note 7 Iris tarayıcısı ile gözünü ile ekran kilidini açabilecek ve yine gözünüzü şifre niyetine kullanabileceksiniz.
Galaxy Note 7'de Iris tarayıcısının yanında parmak izi okuyucusunun da yer alacağını belirtelim.
Galaxy Note 7 ile S-Pen'de yenilikler yapılıyor!

Note serisi ile özdeşen S-Pen, Galaxy Note 7 ile evrim geçirecek. Temassız komut menüsüne geldiğimizde ise üç yeni işlevin kalem yazılımına dahil edildiğini görüyoruz. “Çeviri” özelliğinde S-Pen kalemi kullanırken, herhangi bir sözcüğün üzerine gelerek farklı dillerdeki çevirisi görülebilecek.
Büyüteç” özelliğinde S-Pen kalemle ekranın herhangi bir bölümünü büyütmek mümkün hale geliyor. “Göz at” özelliğinde ise ekranın sağ alt köşesinde açık olan uygulamaların ön izlemesine göz atarak, açık olan uygulamalar arasında hızlı geçiş yapılabilecek.
S-Pen'in bir diğer özelliği ise su altında da yazma. IP68 sertifikası ile su geçirmez özelliğine sahip olan Note 7, kullanıcılarına su altında da S-Pen ile not alma imkanı sunuyor.


note-7-ozellikleri.png

Galaxy Note 7 fiyatı ne kadar olacak?

Son dönemde satışa sunulan üst düzey telefonların fiyatlarını göz önünde bulundurduğumuzda Galaxy Note 7 fiyatının 3.000 ile 3.500 TL arasında olması beklediğimizi söyleyebiliriz.
Galaxy Note 7'nin 12 Ağustos tarihinde satışa sunulması bekleniyor. Ön sipariş veren kullanıcılar ise yeni Galaxy VR gözlüğüne ücretsiz sahip olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Galaxy Note 7 Fiyatı ve Özellikleri[/h][h=2]Samsung Galaxy Note 7 tanıtımı 2 Ağustos tarihi itibari ile yapıldı. İşte tanıtım sonrasında cihazın fiyatı ve özellikleri ile ilgili detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
galaxy-note-7-fiyati-ve-ozellikleri.jpg
Tüm dünya genelinde Samsung tarafından yeni telefon modelinin tanıtılması beklenirken, Galaxy Note 7 adının verildiği cihaz nihayet kullanıcılar ile buluştu. Bugüne kadar Galaxy Note 6 beklenmesine karşın son iddialarda Galaxy Note 7 adı ile geleceği öğrenilen yeni telefon modelinde, beklentilerin büyük bir bölümü gerçekleşti.
İris Tarayıcı Dikkat Çekiyor!
Galaxy Note 7 için en çok dikkat çeken detaylardan birisi iris tarayıcısı oldu. Bugüne kadar farklı bir telefon modelinde tercih edilmeyen bu özellik, artık kullanıcıların sadece gözü ile telefonu açabilmesini sağlayacak. Bu açıdan parmak izi okuyucusu gibi ek güvenlik önlemlerine gerek kalmadan kişiler sadece iris tarayıcısı üzerinden güvenlik sağlayabilecek. Üstelik Galaxy Note 7 için tepkime süresi de oldukça başarılı. Kullanıcıların kullanım sırasında 25 cm ile 35 cm ’lik mesafeye dikkat etmesi yeterli.
Ekran
Telefonda 5.7 inçlik Super AMOLED ekran tercih edilirken, kavis 90 dereceye kadar arttırılmış durumda.
Kamera
Cihazdaki kamera ise pek çok modelden üstün özelliklerde. 12 MP arka kamerası olan telefonda diyafram değeri f/1.7 ve 26 mm ’lik lens kullanılmış. HDR gibi pek çok özel seçeneğin desteklendiği kamera bu açıdan oldukça başarılı. Ön kamera ise 5 MP.
İşlemci
Exynos 8890 işlemci bulunan telefonda işlemci 4 GB RAM ile desteklenmiş durumda.
3500 mAh bataryası ile günlük kullanımlar için yeterli olabilecek durumdaki Galaxy Note 7, USB-C gibi hızlı şarj teknolojileri sayesinde kolay bir kullanım sunacak.
Galaxy Note 7 Kaç Para?
12 Ağustos’ta satışa sunulacak cihazın Türkiye’deki satış fiyatı belli değil.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Galaxy Note 7 Ön Siparişi Rekor Getirebilir[/h][h=2]Samsung tarafından 2 Ağustos tarihinde tanıtımı yapılan Galaxy Note 7 modelinin yüksek bir ön sipariş talebi aldığı belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
galaxy-note-7-on-siparisi-rekor-getirebilir.jpg
Samsung tarafından resmi olarak açıklamalar yapılmamış olsa da analiz firmaları tarafından paylaşılan son raporlarda Galaxy Note 7 için dünya genelinde oldukça yüksek bir ilginin gösterildiği ve ön sipariş döneminde dahi rekor kırılabileceği belirtildi. Bugüne kadar yapılan en iyi ürünlerden bir tanesi Note 7 olarak değerlendirilirken Samsung, Galaxy Note 7’ye gösterilen bu ilgi ile birlikte önümüzdeki döneme damga vurabilecek durumda. Ön sipariş performansının nasıl olacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken Samsung tarafından herhangi bir resmi açıklamanın yapılmaması bu konudaki beklentileri ve merakı da arttırıyor.
Geçtiğimiz günlerde Güney Kore'de yüksek bir ilginin gösterildiği model ile ilgili bilgiler gündeme gelirken bu durumun sadece Güney Kore için geçerli olmadığı ve ön sipariş döneminin başladığı pek çok noktada telefon için siparişlerin verildiği belirtildi. Ön sipariş ile ilgili önemli detaylardan bir tanesi oldukça yüksek bir fiyat üzerinden satılan telefonun ön siparişinde de yüksek bir ücretin istenmesi. Bu bakımdan kullanıcılar ön sipariş döneminde ödeme yaparken bu konuda herhangi bir çekince de duymuyor. Ağustos ayının sonuna doğru pek çok ülkede resmen dağıtımına başlanacak olan cihaz için ön sipariş veren kişiler beklemeye gerek kalmadan direk cihaza sahip olabilecek.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Note 7'ye Rakip: Meizu Pro 7[/h][h=2]Meizu Pro 7 adıyla önümüzdeki günlerde piyasaya sunulacak yeni telefon modelinin çizimleri sızdırıldı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
note-7-ye-rakip-meizu-pro-7.jpg
Meizu tarafından uzun zamandan beri üzerinde çalışmalarının sürdürüldüğü yeni telefon modelinin çizimleri sızdırıldı. Meizu Pro 7 olarak adlandırılan yeni telefon modeli için yapılan sızdırmalar ile birlikte şimdiden telefonun tasarımı hakkında bilgi edinmek de mümkün oldu. Elde edilen bilgilerde Galaxy Note 7 ile cihazın oldukça benzer bir tasarıma sahip olduğu görülürken sızdırılan görüntüler oldukça ilgi gördü. Çinli üretici tarafından yapılan üretimler yüksek satış oranlarını ulaşmayı başarırken markanın son amiral gemisi olacak Meizu Pro 7 bu bakımdan beklentileri de yükseltmiş durumda.
Meizu Pro 7 Özellikleri Neler?
Çift kavisli ekran
Exynos 8890 işlemci
4 GB RAM
32 GB depolama alanı
12 MP arka kamera
5 MP ön kamera
Meizu Pro 7 orta segmente yönelik geliştirilirken fiyatının 1000 TL’nin altında olması bekleniyor. Cihazın çıkış tarihi ya da kesin etiket fiyatı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmazken sektörde cihazın en önemli rakibi Samsung tarafından piyasaya sunulan Note 7 olacak.
Meizu Pro 7 tanıtımı ve piyasaya sunulmasının ardından bu bakımdan ilginç bir rekabet de yaşanacak. Fakat Samsung tanıtımını daha önce yaparak rakibine önemli bir fark atmış durumda.
meizu-pro-7.jpg

[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Samsung Galaxy Note 7 Fiyatı ve Özellikleri![/h][h=2]Samsung tarafından kıyasıya son olarak sunulan cihaz Galaxy Note 7 modeli olurken cihazın Türkiye'deki satış fiyatı da netlik kazandı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
galaxy-note-7-turkiye-de-kac-para-olacak.jpg
Samsung son modelleri ile dünya genelinde oldukça ilgi görürken markanın yeni kozu Samsung Galaxy Note 7 oldu. Yeni modeli ile piyasada yeniden yüksek satışları hedefleyen Samsung, Galaxy Note 7 modeli ile birlikte pek çok Avrupa ülkesinde ve pazarlarda yer alacak.
::. Galaxy Note 7 Özellikleri ve Fiyatı .::
Türkiye'de de satışa çıkacak olan modelin özellikle ön sipariş döneminin başlamasıyla birlikte kaç para olacağı da netlik kazanmış durumda. Uzun zamandan beri telefon modelinin fiyatının ne olacağı merak edilirken yaşanan bu gelişmenin ardından Türkiye'de cihazın satışı ile ilgili tüm soru işaretleri de giderildi.
Hepsiburada.com’da Satılacak
Şu anda ön sipariş dönemi başlayan cihazın 19 Ağustos tarihi itibariyle kullanılabileceği belirtilirken Samsung Galaxy Note 7'nin Türkiye satış fiyatı 3.999 TL. Hepsiburada.com üzerinden satışa çıkartılan cihaz üstelik yüzde 11 gibi bir indirim ile sunulacak. Bu bakımdan cihazı diğer mağazalardan almak isteyen kişilerin daha yüksek bir fiyat ödemesi gerekebilir.
Hepsiburada.com üzerinden daha erken sürede satın alınabilecek cihaz için sadece gümüş ve siyah renkleri mevcut. 30 Ağustos tarihi itibariyle Samsung tarafından resmen satışa çıkarılacak cihazların ardından kullanıcılar istediğin renkteki cihazı alabilecek.
Samsung Galaxy Note 7 Özellikleri
5.7 inç 2560x1440 Super Amoled Kıvrımlı Ekran
Gorilla Glass 5 teknolojisi
Exynos ve Snapdragon 820
4 GB
12 MP arka kamera
5 MP ön kamera
3500 mAh batarya
64GB depolama
Android 6.0 Marshmallow
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Samsung’un Galaxy Note 7 üretim ve satışını geçici olarak durduğu haber verildi.[/h]Samsung’un Galaxy Note 7 modeliyle yaşadığı sorunlar henüz bitmemiş gibi görünüyor. Çıktığından beri yaklaşık 2,5 milyon adet satılan Note 7 modeli, batarya arızası nedeniyle çıkan yangınlarla gündeme gelmişti.
Bu sorunla karşılaşanların sayısı dünya genelinde bir kaç düzineyle kısıtlı kalmış, ancak yine de sorunun ciddiyetini gören Samsung bir geri çağırma duyurusu yayınlamıştı. Ne var ki değiştirilen ve güvenli olduğu düşünülen telefonlardan bazılarında da aynı sorunların devam etmesi, şirketi daha acil karar almaya zorlamış gibi görünüyor.
Hem Batı, hem de Güney Kore basınında çıkan haberlere göre, şirket Note 7 modelinin üretim, dağıtım ve satışını belirsiz bir süre için durdurmuş. Note 7 telefonların ana montaj ve dağıtımını yapan Vietnam tesislerinde de bir iç soruşturmanın başlatıldığı söyleniyor.
Samsung’un ikinci bir geri çağırma yapma ihtimali olduğu da söyleniyor. Ancak şirketin Note 7 modelini tekrar üretip üretmeyeceği şimdilik belli değil. Samsung bu konuyla ilgili henüz bir resmi bir açıklama yapmadı. Resmi açıklama gelirse sizlerle paylaşacağız.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Galaxy Note 7 Sahiplerine Ödünç Telefonlar Veriliyor[/h][h=2]Galaxy Note 7 modellerinde yaşanan sorunlar nedeniyle kullanıcılara kısa süreli ödünç telefonlar verilmeye başlandı. İşte detaylar[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
galaxy-note-7-sahiplerine-odunc-telefonlar-veriliyor.jpg
Samsung, Galaxy Note 7 sorunları nedeniyle şu anda bir çözüm bulmaya çalışırken, Galaxy Note 7 kullanıcılarının mağdur olmaması adına geçici olarak ödünç telefonlar verilmeye başlandı. Galaxy Note 7 kullanıcılarının tümünün yararlanabileceği bu imkan sayesinde telefonlardaki sorunlar giderilene kadar Galaxy Note 7 yerine verilecek telefonlar ile ihtiyaçlar karşılanabilecek. Bu bakımdan Türkiye2deki Galaxy Note 7 kullanıcıları ad ödünç telefonlar için müracaatta bulunabilecek.
Sorunlar Çözülmedi!
Galaxy Note 7 modellerinde yaşanan sorunların çözülememesi bu konuda en büyük handikap olarak görülürken, yenilenen modellerin de patlamaya başlaması, sorunu daha da büyüttü. Bu bakımdan kapsamlı bir düzenleme kararı alan Samsung, Galaxy Note 7 onarım süreci içerisinde ödünç telefonlar ile ihtiyaçların karşılanmasını sağlayacak. Bu kapsamda ise ilk olarak Singapur’da başlayan ödünç telefon işlemleri dünya genelinde yayınlaştırılacak.
Samsung tarafından yapılan resmi açıklama ile birlikte bu durum hakkında bilgiler verilirken, kullanıcıların her türlü konuda destek alabileceği ifade edildi. Bu bakımdan yaşanan sorunlar
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Galaxy Note 7 Yeniden Mi Geliyor?[/h][h=2]Samsung tarafından piyasaya sunulan Galaxy Note 7 modelleri geri toplamasına rağmen yeniden piyasaya sunulabilir. İşte konu ile ilgili detaylar.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
galaxy-note-7-yeniden-mi-geliyor.jpg
Galaxy Note 7 modellerinde yaşanan patlamalar sonrasında cihazlar piyasadan toplanarak Samsung fabrikalarına geri gönderilirken yapılan son paylaşımlarda yeniden Galaxy Note 7 versiyonlarının piyasaya sunulabileceği belirtildi. Henüz Samsung tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da böyle bir hamlenin gelmesi yeniden piyasaları hareketlendirecek.
Patlamanın Sebebi Bulunmuş Olabilir
Patlama riski olan telefonların yenilenerek sorunsuz bir şekilde yeniden piyasaya sunulması kullanıcıların yeni telefona ilgi göstermesini sağlayabilir. Samsung özellikle yaptığı son açıklamalar ile birlikte bu konuda herhangi bir ipucu sunmasa da Galaxy Note 7 satışlarının durdurulduğunu açık bir şekilde belirtmişti. Açıklamaların ardından piyasada genel olarak yeniden bu modellerinin piyasaya sunulmayacağı düşünülse de Samsung bir sürpriz yapabilir.
İddialar Aksini Söylüyor
Gündeme gelen iddialarda Galaxy Note 7 modellerinin tekrar piyasaya sürülme ihtimalinin olduğu ve telefonların yenilenerek sorunsuz bir şekilde kullanıcılar ile buluşturulabileceği belirtildi. Yapılan bu paylaşımlar piyasalarda beklenti oluştururken önümüzdeki günlerde Samsung'dan sürpriz bir açıklama gelebilir. Galaxy Note 7 modellerinin yenilenmesi ve sorunsuz bir şekilde kullanıma sunulması kullanıcıların en çok sevdiği telefon modellerini tekrar kullanmasını sağlayacak. Samsung sağladığı güven ile birlikte kullanıcıların hala vazgeçilmeyen bir firma olmayı başarırken yapılacak yeni çalışmalar markanın bu alanda daha iddialı bir hale gelmesini ve yaşanan olumsuzlukların unutulmasını sağlayabilir.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Galaxy Note 7'nin Talihsiz Olayı Sonuçlanıyor![/h][h=2]Samsung bildiğiniz üzere Note 7 patlamasıyla karşı karşıya kaldığından yana zor günler yaşıyor. Bu zor günlere sebep olan cihazla ilgili soruşturma ise yakında sonuçlanıyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
galaxy-note-7-nin-talihsiz-olayi-sonuclaniyor.jpg
Gündemi uzun süre meşgul eden Galaxy Note 7 yaşamış olduğu talihsiz olaydan sonra özel kutularda cihazlar toplandı. Eylül ve Ekim ayında patlama haberlerini artık yazmaktan bile sıkılmıştık. Şirket ilk etapta bataryada değişikliğe gitmişti ancak bu çözüm olmamıştı. Galaxy Note 7'ler daha sonra uçaklarda yasaklandı. Durum ciddiye bindikten hemen sonra Samsung cihazların geri iadesini ve başka cihazlarla değişimini kabul etti. Öyle ki ikinci el Note 7 alan kullanıcıları da es geçmedi. Note 7 tamamen piyasadan çekilme kararı aldı
Samsung konu ile ilgili soruşturmayı genişleteceğini ve sonuçlarını herkes ile paylaşacağını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Patlamanın sebep olduğu durumun tam olarak ne olduğu bilinmiyor. Aralık ayı içerisinde 2017'ye varmadan Note 7'nin patlama sebebini öğrenmeyi umut ediyoruz. 2017 takvim yaprağında da artık bu konunun son bulmuş olmasını umuyoruz. Patlamanın arkasındaki sebep tam olarak ne çıkacak Aralık ayında hep birlikte öğreneceğiz.
Peki sizce patlamanın en büyük etkeni ne olabilir?
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Teslim Edilmeyen Galaxy Note 7’ler Kapsam Dışı Kalacak[/h][h=2]Pek çok Galaxy Note 7 sahipleri geri ödeme veya değişim için cihazları iade etse de büyük bir kesim hala telefonları kullanıyor. Peki bu kullanıcıları bekleyen tehlike ne?[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
teslim-edilmeyen-galaxy-note-7-ler-kapsam-disi-kalacak.jpg
Galaxy Note 7 modelleri için yanma ihtimali oldukça güçlü ve bu konuda ciddi uyarılar yapılıyor. Note 7'yi kullanmaya devam edenler hem kendilerini hem de etrafındaki kişileri risk altına alıyor. Bu tehlikenin olması nedeniyle Samsung uzun zamandan beri arka arkaya açıklamalar yaparak tehlikeye karşı uyarılar yaparken artık ciddi hamlelerin geleceği duyuruldu. Avustralya’da da başlayacak yaptırımlarda telefonların operatör üzerinden hizmet alması önlenecek.
Diğer Bölgelerde Etkin Sonuçlar Alındı
Yeni Zelanda'da Kasım ayında yapılan yaptırımlar ile birlikte piyasadaki tüm cihazlar toplanırken sıra Avustralya'daki kullanıcılara geldi. Geri çağırma ve iptal işleminden sonra Samsung, cihazın pil ömrünü önemli ölçüde azaltan genel yazılım güncellemelerini sunarak bu konuda ilk adımı atmıştı. Fakat tüm bu uyarı ve güncellemelere rağmen kullanıcılar telefonu kullanmaya devam etti. 15 Aralık'tan itibaren başlayacak yeni süreç ile birlikte Galaxy Note 7 modelleri kullanım dışı kalacak.
Telefonlar Servis Dışı Olacak
Kullanıcıların arama yapmaları, mesaj göndermeleri ve mobil veri kullanmaları bu sayede engellenecek. Ayrıca Samsung, Galaxy S7 ya da S7 Edge için cihazın değişiminde fiyat farkının iadesinin yanı sıra müşterinin mağazalarda harcaması için 250 $ tutarında kart vermeyi dahi teklif ediyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Galaxy Note 7 Meğer Bu Yüzden Patlayıp Durmuş![/h][h=2]Samsung daha önce bir açıklama yaparak Aralık ayında Galaxy Note 7'ler için bir rapor yayınlayacağını duyurmuştu.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
galaxy-note-7-meger-bu-yuzden-patlayip-durmus-1480945184.jpg
İşte Galaxy Note 7'nin patlama sebebiyle ilgili ilk ciddi rapor.. Teknoloji dünyasını aylarca meşgul eden zaman zaman dalga konusu olan Galaxy Note 7'lerin patlama sebebini hepimiz merakla bekliyorduk. Samsung geçtiğimiz günlerde buna dair bir rapor yayınlayacağını duyurmuştu. Batarya ısınmasından ve alev alma sorunları nedeniyle önce satışları durdurulan ardındn toplatılan cihazla ilgili geniş bir araştırma başladı.
Güney Koreli teknoloji dev yaşamış olduğu batarya sorununda önemli bir gelişmeyle karşımıza çıkıyor. Mühendislik araçları üretmesiyle bilinen Instrumental'ın Galaxy Note 7 üzerinde geniş bir araştırma yaptı. Kapsamlı araştırmanın sonucunda doğrudan batarya kendisiyle ilgili olmadığı ortaya çıktı. Öyle iki cihazın patlamasına sebep olarak tercih edilen agresif iç tasarım anlayışı olarak açıklandı. Firmanın yapmış olduğu analizler sonucunda telefonlardaki tasarımın normal işlemler süresince bile bataryayı sıkıştırabilecek yapıya sahip olduğu belirtiliyor. Galaxy Note 7'nin bataryası raporda bahsi geçen negatif ve pozitif katmanların birbiriyle temas etmesi durumunda patlamaya yahut alev almaya sebebiyet veriyor. Daha önce Samsung bu durumla ilgili agresif üretim parametreleri nedeniyle olması gerekenden daha ince yapıldığını açıklamıştı.
Özetle durum şu; geniş kapasiteli bir bataryayı ince tasarıma sığdırmaya çalışmışlar. Durum böyle olunca da patlama kaçınılmaz olmuş. Samsunggibi teknoloji devi nasıl oluyor da ince tasarımlı bir batarya kullanmayı düşünmedi bilemiyoruz ancak 5 milyar dolar zarar ettiği ortada. Bunun yanında kullanıcıların güvenini kaybettiği de. Tabi yine de böyle bir durum yaşadığı için vazgeçilecek bir marka olduğunu düşünmüyorum. Yapmış olduğu diğer telefon modellerine haksızlık olur.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Galaxy Note 7, ABD'de Devre Dışı Bırakılacak[/h][h=2]Bugün erken saatlerde, Samsung'un Galaxy Note 7'yi tamamen devre dışı bırakmak için ABD'de bir güncelleme yayınlayabileceği resmen doğrulandı[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
galaxy-note-7-abdde-devre-disi-birakilacak-1481363136.jpg
Samsung, 19 Aralık'ta Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Galaxy Note 7 için dev bir güncelleme yayınlayacak ve 30 gün içinde tüm büyük ağlar aracılığıyla bu güncelleme kullanıma sunulacak. Peki, bu güncelleme sonrasında neler yaşanacak?
Telefonlar Kullanılamayacak!
Samsung, ABD'de satılan tüm Galaxy Note 7 cihazlarının yüzde 93'ünün iade edildiğini belirtirken kalan yüzde 7’lik bölüm için ciddi bir yaptırım uygulanacak. Bugüne kadar müşterilerin cihazlarını kapatmaları ve bir değişim veya geri ödeme için iade etmeleri gerektiği defalarca tekrar edilirken, bu konuda kullanıcıların itseli olmaması ciddi bir adımın atılmasına neden olacak.
Güncelleme 19 Aralık’ta Gelecek!
ABD'de 19 Aralık'ta yayınlanacak olan güncelleme, ABD Galaxy Note7 cihazlarının şarj edilmesini önleyecek ve mobil cihazlar olarak çalışma sistemlerini tamamen devre dışı bırakacak.
Bugüne kadar şarj oranları üzerinden yapılan çeşitli yaptırımlara rağmen telefonların tamamen iade edilmesi sağlanamazken son olarak telefonların kullanım dışı bırakılması gündeme geldi. Böyle bir durumda ise kullanıcıların herhangi bir kaçış noktası olmayacağı için telefonları iade etmekten başka yapabileceği bir işlem de kalmayacak. Bu bakımdan yapılacak işlemler oldukça önemli.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Galaxy S8 Nasıl Gelecek? Özellikleri Neler?[/h][h=2]Samsung tarafından piyasaya sunulacak Galaxy S8 için her gün farklı iddialar gündeme gelirken bu konuda son yapılan paylaşımlar yeni cihaz hakkında farklı detayları gözler önüne serdi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
galaxy-s8-nasil-gelecek-ozellikleri-neler-1481370818.jpg
Samsung yeni yıl ile birlikte Samsung Galaxy S8 modelini de piyasaya sunacak. Samsung’un Galaxy S8 ile birlikte hangi konularda yenilikler yapılacağı merak edilirken bu konuda yapılan sızdırmalar şimdiden bilgi elde edilmesini sağlıyor.
Samsung Galaxy S8 modelinde farklı özelliklerini yer alacağı kesinlik kazansa da bugüne kadar herhangi bir açıklamanın yapılmamış olması pek çok soru işaretinin de oluşmasına neden oluyor. Yapılan son paylaşımlara göre telefonda 5.7 ve 6.2 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu kullanılacak.
Kulaklık girişi Kaldırılacak!
Ekran boyutları kesin ifade edilse de bu konuda Samsung tarafından resmi bir açıklama yapılmadığından dolayı net bir açıklama yapmak mümkün değil. Fakat buna karşın yeni telefonda pek çok geliştirilmiş özellik olacak ve ekran boyutları bu bakımdan ikinci planda tutuluyor.
Samsung Galaxy 8 de yer alması beklenen en önemli özellik kulaklık girişinin kaldırılması. Apple tarafından 2017 yılı itibariyle telefonlardaki kulaklık girişi kaldırılırken Samsung cephesinden de böyle bir hamlenin gelmesi mümkün görünüyor. Telefonlarda kulaklık girişinin kaldırılması kablosuz kulaklık kullanımını teşvik edecek. Aynı şekilde Samsung Galaxy S8 modeli ile birlikte kablosuz kulaklık seçeneğini kullanıcılara sunabilir. Apple tarafından yapılan yeniliklerin bir benzeri Samsung cephesinde görülebilir. Samsung Galaxy S8 için aynı zamanda ses teknolojisinde de yeniliklerin yapılması bekleniyor.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Samsung Galaxy Note 7 Hatırlatması: Dönüş Oranı % 90'da[/h][h=2]Samsung Galaxy Note 7 için yavaş yavaş bir dönem kapanıyor. Yayınlanan son raporda dönüş oranının yüzde 90’ı aştığı belirtildi.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
samsung-galaxy-note-7-hatirlatmasi-donus-orani-90da-1481560055.jpg
Samsung Galaxy Note 7 için başlatılan geri dönüşümde yüksek oranlara ulaşıldı. Marka tarafından bugüne kadar satılan 3.06 milyon adet telefondan 2.7 milyonun geri alındığı belirtildi. a Avrupa ve Kuzey Amerika gibi büyük pazarlarda% 90'ın üzerine çıkılması bu anlamda kısa sürede geri dönüşümün tamamlanacağını gösterse de Güney Kore'de bu oranın % 80 civarında kalması oldukça dikkat çekti.
Samsung Galaxy Note 7 için yaşanan sorunlardan sonra geri dönüşüm çok yavaş bir şekilde ilerlerken Samsung sürekli konuyla ilgili rakamları paylaşarak bilgi vermeyi ihmal etmiyor. Aynı zamanda kullanıcılara da konuyla ilgili sürekli uyarılar yapılarak iade edilmesi istenirken Samsung Galaxy Note 7 için son dönemlerde ciddi dönüşler yaşanmaya başlandı.
Kullanıcılar İade Ediyor!
Samsung Galaxy Note 7 için yayınlanan son raporda dünya genelinde yüzde 90 barajının aşılması ve önümüzdeki dönemlerde uygulanacak yaptırımlar ile birlikte Samsung Galaxy Note 7 için tüm cihazların toplanabileceğini gösteriyor.
Önümüzdeki dönemlerde tüm cihazların tamamen toplanmasının ardından dünya genelinde Samsung Galaxy Note 7 vakası da sonlanmış olacak. Yüzde 100’lük geri dönüş sonrasında ortaya çıkan tablodan detaylı analiz yapabilmek mümkün olacak.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst