gittigidiyor

Samsung Galaxy S8 inceleme

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Galaxy-S8-manset-cepkolik.jpg

Samsung Galaxy S8 nihayet piyasaya çıktı ve bir önceki aylarda dünyanın her yerinden sızıntı yapan sayısız sızıntı görüntüler sayesinde beklediğimiz gibi oldu.
Ancak iyi haber, oldukça şık bir telefon olması: Samsung Galaxy S8 incelemesi, Samsung’un yeni amiral gemisinde isteyebileceğiniz tüm bilgileri almak için hazırlandı. Tabii zaten rakiplerine göre oldukça büyük bir ekrana sahip olan akıllı telefonun bir de abisi var. Galaxy S8 Plus modeli. Pek çok özelliği aynı fakat daha büyük ekrana sahip bir model olmuş diyebiliriz.
Galaxy S8‘in yapacakları sizi geniş ekranda, daha hızlı sonuçlar ve kullanıcı arayüzü boyunca çok yönlü gelişmelerden etkilemek, böylece çok daha rahat film, dizi ve tüm videoları izleyebilecek, resimlerinize tam ekran bakabileceksiniz. Samsung Galaxy S8 ile ilgili tüm detaylara değindik.
Samsung Galaxy S8 Çıkış Tarihi

Samsung tüm avrupa ile aynı anda ülkemizde de satışa sunulacağı tarih 21 Nisan olarak belirlenmiş. Bu tarihte akıllı telefonu öncelikle ön sipariş verenler daha sonra stoklar tükenmemiş ise son kullanıcılar satın alabilecekler.
Samsung Galaxy S8 Fiyatı

Şu an Samsung‘un kurumsal sitesinde 4.399 TL fiyat etiketi ile hala ön sipariş verebiliyorsunuz. Bazı GSM Operatörleri ilerleyen günlerde Galaxy S8 ve S8 Plus modelleri için farklı paketler de sunacaktır. Şimdilik elde ettiğimiz bir bilgi maalesef yok ama yakındır.
Samsung Galaxy S8’in Türkiye’deki renk seçenekleri şimdilik 3 adetle sınırlı. Bunlar; Orkide Grisi, Altın Sarısı ve Gece Siyahı olarak belirlenmiş. Tabii önceki yıllardan bildiğimiz gibi sonraki dönemlerde farklı renk seçenekleri satışa sunulacaktır.



Galaxy-S8-paket-cepkolik.jpg

Galaxy S8 Yeni Özellikler Neler?


  • Yana monte parmak izi sensörü
  • Bixby AI asistanına özel düğme
  • Kavisli Massive Infinity Ekran
  • Geliştirilmiş kullanıcı arayüzü
  • Suya ve Toza Dayanıklı

Gözümüzde, Samsung’un yeni Galaxy S8 modelinde en çok tercih edilecek üç yeni değişiklik var: Telefonda güç ve performansın etkileyici yükseltmelerinin ötesinde.
İlki Galaxy S8 cephesinin süslediği yeni Infinity Display, 5.8 inç büyüklüğündeki ekranı telefonun çoğunu sarıyor.
Evet, doğru: varsayılan olarak kavisli bir ekran olduğu için tamamlıyor. Samsung’un geçen sene Galaxy S7 Edge‘in ne kadar iyi karşılandığını gördüğü ve bu amiral gemisi tecrübesini yapmaya karar verdiği için, bu yıl düz bir versiyon yok.
Bir QHD çözünürlüğü, ancak daha uzun – sadece LG G6 gibi, ekran daha uzun 18.5 : 9 en-boy oranındadır. bu, bazı uygulamalar başlangıçta çubukların sola ve sağa gösterileceği anlamına geliyor.
Galaxy S8‘deki ekran da HDR özellikli. Dolayısıyla, Netflix’te fazladan para ödüyorsanız (veya yalnızca Amazon Prime Video’yı kullanıyorsanız), mobil cihazınızda son derece parlak ve renkli bir deneyim elde edebileceksiniz.
Ayrıca, yeni DisplayMate rekabetinde “en iyi akıllı telefon ekranı” tacını alarak, kalite bakımından oldukça özel bir ekran.
Galaxy S8, rakiplerinden daha fazla renk, engelsiz kontrast oranı ve UHD ittifakının onayladığı ilk ekranla ünvanını aldı. Kısacası, Samsung Galaxy S8 ekran harika görünüyor.



Galaxy-S8-sd-kart-cepkolik.jpg

İkinci büyük değişiklik telefonda Bixby asistanına götürecek başka bir anahtar eklenmesidir. Samsung, akıllı telefonlardaki AI destelerindeki sesli, dokunuşlu veya kamerayla ihtiyacınız olan şeyi hesaplayabilen bağlamsal bir asistana sahip oluyor.
Dürüst olacağız: Henüz etkileyici değil. Samsung, ses işlevselliğinin ABD için ilkbahara kadar mevcut olmayacağını ve diğer bölgeler için ayrıntıları olmadığını açıkladı ve yalnızca çok sınırlı sayıda şey yapabiliyor.
Bununla birlikte, kameradaki Bixby Vision, gördüğü yerleri ve ürünleri, ayrıca Pinterest’in belirli öğelerini eşleştirerek daha fazlasını yapabiliyor.
Burada Samsung‘un en büyük oyuncusu, Bixby’nin her uygulamaya kodlanmış AI olarak Alexa’yı almasını istiyor.
Bununla birlikte, şu anda tüm varsayılan Samsung uygulamalarında bile yok, yalnızca şu anda sadece kamera ve telefon sistemleri, gelecekte daha da yaygınlaşacak ve üçüncü taraf geliştiriciler için bir araç takımı olacak gibi görünüyor.
Kısaca: Bixby şu an telefonda da mevcut olan Google Asistan kadar iyi değil.



Galaxy-S8-ekran-cepkolik.jpg

Son büyük değişiklik kullanıcı arabirimine yöneliktir. Bazıları halen mutlu olmayacak, bazıları da olacaktır. Görüşün bölünmesinin nedeni, Android’in üzerine oturan Samsung Galaxy serisi TouchWiz arayüzünün uzun yıllardır eleştirildiği içindir.
Yıllar boyunca, Samsung, kullanımını daha hafif hale getiriyor ve tecrübeyi geliştiriyor; bu sene, kullanıcılarının çoğunun alışık olacağı Samsung’un görünümünü kaybetmeden her zamankinden daha temiz görünüyor.
Bu, yazı tiplerinin daha pürüzsüz olması, menüler daha temiz ve doğal görünümlü olması anlamına gelir (ayarlar menüsünde aradığınızı düşündüğünüz diğer şeylerin küçük önerileri – hoş bir dokunuş) ve telefonda dolaşmak için kullanılan semboller bile Daha kaliteli bir görünüm sunuyor.



Galaxy-S8-suya-dayanikli-cepkolik.jpg

Akıllı telefonun suya ve toza dayanıklı olduğunu da belirtelim. Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus için IP68 sertifikasına sahip. Suyun altında 1.5 metreye ve 30 dakikaya kadar suya dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz.
Tasarım

Doğru, büyük değişikliklerle yola çıktı. O halde bu şeyin nasıl göründüğüne geçelim. Tasarım Samsung Galaxy S8 cep telefonumuzdan daha derinlemesine ele alınıyor ancak ana noktalar şunlar:
Ekran cep telefonunun çoğunu kapsıyor ancak Galaxy S8‘i tutarak ekranın herhangi bir kazayla dokunuşu yaşamadık. Bu olayı durdurmak için akıllı telefonda kodlanmış bazı zekalar var.



Galaxy-S8-tasarim-cepkolik.jpg

Home düğmesi artık yok. Telefonun ön kısmında görünür bir şey yok. Telefonun alt kısmında, iPhone 7‘de olduğu gibi basınca duyarlı bir düğme bulunuyor; burada ana anahtarın nereye gideceğini bastırabilir ve hoş bir titreşim elde ediyorsunuz.
Parmak izi tarayıcısı artık telefonun yanında, fotoğraf makinesinin yanında bulunuyor ve beğenimiz için biraz fazla yüksek. Yani, yüz tanıma hatta iris tarayıcıyı kullanarak telefonu açmaya eğilimliyiz.



Galaxy-S8-iris-cepkolik.jpg

Dış kenar metal ve cam birleşimidir, Samsung Galaxy S8’de çok az sert kenar bulunuyor. Aslında telefonun çok şık olması için belkide çok gerekli olan bişeydir. Burada eleştirmiyoruz.
Kısacası, Samsung’dan çok iyi yapılmış bir telefon ve kulaklık girişi hala mevcut. Hala bu özelliği barındıran ve üst düzey bir telefon almak isteyen az sayıdaki kullanıcı memnun olacak.
Galaxy S8 Kamera


  • 12 MP Arka Kamera
  • 8 MP Ön Kamera (Selfie)


  • Galaxy-S8-kamera-cepkolik.jpg

    Samsung Galaxy S8 dijital kamera Galaxy S7 modeline kıyasla çok daha fazla yükseltme yapmadı, ki bu bazıları için biraz hayal kırıklığı yaratacak. Galaxy S6 iyi bir fotoğrafçıydı ve yine de Samsung bunu yükseltmeye karar verdi. Ancak bu yıl böyle bir şans yok.
    Eh, eğer adil olursak, geliştirilmiş yazılım sayesinde daha iyi resim elde ettiğiniz anlamına gelen bazı iç düzeltmeler olabilir. Emin olmak için test yapmamız gerekir, ancak ilk bakışta çok fazla farklı görmedik.
    Bununla birlikte, arkadaki 12MP sensör hala en iyi noktalardan biridir ve düşük ışıkta hızlı kapanmalar ve mükemmel performans sunar. Samsung, bu yıl üç kare görüntü alıp en keskin parçayı bulan çok çerçeveli görüntü adında bir şey ekledi, bu nedenle kaliteniz en azından aradığınız şey açısından geliştirilmelidir.



    Galaxy-S8-kamerasi-cepkolik.jpg

    Galaxy S8‘de Samsung’un aynı etkileyici modlar ve seçenek yelpazesi var, neredeyse her seferinde harika bir resim çıkarmayı başaran akıllı otomatik moddan, ayarları gerçekten değiştirebilen profesyonel modlara kadar.
    Öne bakan kamera 8 MP’ye yükseltildi ve kendinize sadece Snapchat’ı kullanmaya karar vermediğinizi merak ederek, arkadaşlarınızı eğlendirmek için bir dizi artırılmış gerçeklik makyajı yapmak için kullanabileceğiniz eğlenceli yeni efekt düğmeleri de var.



    Galaxy-S8-zeka-cepkolik.jpg

    Öne bakan kamerada otofokus da var, bu yüzden kendinize bakmanız daha kolay olacak, bu yüzden çektiği pozları görmek isteyenler için hoş bir gelişme.
    Galaxy S8 Batarya
    • 3.000 mAh, Çıkarılabilir olmayan pil
    • Hızlı Şarj Desteği
    • Kablosuz Şarj Desteği

    Samsung, Galaxy S8 ile bataryaya çok fazla para vermedi.
    İçindeki yeni yonga seti, GPU üzerinde %10 daha fazla CPU gücü ve %21 daha iyi yönetim sunmak üzere geliştirildi, bu nedenle her şey daha hızlı ve daha verimli bir şekilde oluyor.
    Bununla birlikte, Samsung Galaxy S8’de geçen yıl olduğu gibi sadece 3.000 mAh pil bulunuyor ve daha fazla pikselle (daha uzun en boy oranı ve ekran sayesinde) telefonun ön tarafında güç sağlıyor.
    Samsung‘un Galaxy S8‘deki ekran çözünürlüğünü varsayılan olarak Full HD‘ye kısıtladığını açıklayabiliriz, çünkü kullanıcıların ayarlarını incelemesi ve keskinliği manuel olarak artırması gerekiyor.



    Galaxy-S8-pil-cepkolik.jpg

    Bununla birlikte Galaxy S7 Edge, geçen yıl batarya ömrü için test ettiğimiz en iyi telefonlardan biriydi. Dolayısıyla, Samsung’un bir günden daha uzun süre dayanabilen bir telefon sunmak için elinden gelen her şansı var.
    Bunun yanı sıra, kablosuz şarj etme uyumluluğunun tam bir paketi de var. Kısacası, bulunduğunuz yerde bir kablosuz şarj noktası varsa, Galaxy S8’inizi şarj edebilirsiniz
    Hızlı şarj özelliği de var, ancak Samsung cep telefonunun ne kadar hızlı açıldığına dair kesin rakam vermemiş olsa da yaklaşık 15 dakikalık şarj miktarının gücünüzün üçte birini geri verdiğini tahmin ediyoruz, ancak Samsung’dan yinede bir onay bekleyeceğiz.
    Güç ve işletim sistemi

    • 4 GB RAM
    • TouchWiz arayüzü ile Android 7
    • Snapdragon 835
    • Aynı anda iki takım kablosuz kulaklık kullanın


    • Galaxy-S8-guc-cepkolik.jpg

      Samsung, ABD’de telefonun kalbinde yer alan Qualcomm Snapdragon 835 ve dünyanın geri kalanında çalışmalar yapan Exynos 8895 ile işlemci stratejisini Galaxy S8 ile paylaştı.
      Hangi telefondan dolaştığınıza bakarsak çok yüksek bir güç, yani Galaxy S8 telefon görüşme testlerinin bir kısmını orada yok etme ihtimali var demektir.
      Galaxy S8‘de de 4GB RAM var. Asya pazarları daha fazla olacak (Samsung cryptically özellikleri dünya çapında değişecek dedi); Bununla birlikte, 4GB daha fazlaydı ve testlerimizde, telefonun yıldırım hızında olduğu tespit edildi.
      Bahsettiğim gibi Samsung Galaxy S8 işletim sistemi, kullanıcıya Google Asistanı gibi şeyleri sunan en yeni sürüm ve gelişmiş pil yönetimi ile Android 7.0 Nougat çalıştırıyor.
      Samsung Galaxy S8, kablosuz standardın en son sürümünü Bluetooth 5.0‘ı kullanıyor ve bir tanesi aynı anda iki kablosuz kulaklık seti kullanmanıza izin veriyor.
      Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus

      Samsung Galaxy S8 yalnız değil, büyük kardeşi Galaxy S8 Plus ile birlikte geldi. Ancak Samsung’un iki amiral gemisi telefonu arasındaki fark nedir?
      Gerçekte çok değil. Galaxy S8 +, daha büyük bir 6,2 inç ekran ve 3.500 mAh batarya ile övünürken, diğer tüm özelliklerinin kalan kısmı Galaxy S8 ile aynı.
      Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus Karşılaştırma
      İki yeni Galaxy telefonun tam olarak çalışıp çalışmadığını öğrenmek için karşılaştırma testleri hazırlayacağız.



      Galaxy-S8-ve-S8-Plus-Cepkolik.jpg

      Özetlemek gerekirse..
      Samsung Galaxy S8, kullanıcıların istediği pek çok önemli özelliği bulunan Bixby biçiminde bazı yeni eklemeler içeren gerçekten çok iyi görünümlü bir telefon olmasına rağmen şimdilik pek fazla şey sunmuyor.
      Bazıları, fotoğraf makinesinin ve pilin belirgin bir şekilde artırılmadığı gerçeğinden endişe edilecek ve bu telefonun tam bir incelemeye alınması durumunda kontrol edilmesi gereken bir şey.
      Bununla birlikte, bu, parçalarının toplamından çok daha etkileyici bir telefon: Bir kavisli ekran, bir telefon satın almak için yeterli görünmese de, inanılmaz derecede etkileyici bir görünüm ve bir çok alıcının da cezbedeceği bir ekran.
      Kameranın ve pil ömrünün yeterince iyi olması muhtemel ve bu telefonun ham gücü neredeyse her görevi parlıyor gözüküyor.
      Galaxy S8 kalbinde mükemmel bir telefon ve şimdi Apple’ın nasıl tepki vereceğini görmek için çok eylül ayını bekleyeceğiz …
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst