gittigidiyor

Samsung’un bükülebilir akıllı telefonlardaki son versionlar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
421149569.jpg

Samsung, bükülebilir ekranlı akıllı telefonları önümüzdeki yıl itibarıyla satışa sunacak. Bu yılın nisan ayında bükülebilir AMOLED ekran üretimi için yeni bir şirket kurduğunu açıklayan Samsung, YOUM adını verdiği yeni ekran teknolojisi sayesinde OLED, AMOLED ve LCD ekranlara kıyasla daha ince, daha hafif ve kırılmaz bir yapıyı kullanıcılara sunuyor. BBC News, Güney Koreli şirketin bükülebilir ekran üretimi için ayırdığı kapasitenin yeterli seviyeye geldiğini, bükülebilir ekranlı cihazları da önümüzdeki yıldan itibaren görmeye başlayacağımızı belirtti. BBC News, Samsung’un haricinde Nokia, Sony ve LG gibi firmaların da bükülebilir ekran üretimi konusunda çalıştığını ifade etti
lg-katlanabilir-oled-cihazlar-yolda-b_640x360.jpg

Geçtiğimiz ay The Wall Street Journal da Samsung’un mobil cihazlar için esnek ekran teknolojisinde son aşamaya geldiğini söylemişti. Güney Koreli şirket, mobil cihazların ekranını daha güvenli ve daha iyi bir hale getirecek bükülebilir ekran teknolojisinde cam yerine esnek ve geçirgen bir plastik malzeme kullanıyor. Esnek AMOLED ekranda bir TFT film, Organic Layer Encap adında bir film ve ekranın polarize olmasını sağlayan Polariser film bulunuyor. Samsung’un bu teknolojiyi akıllı telefonlar, tabletler, saatler, monitörler, saatler ve birçok alanda kullanmayı planlıyor.

images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]OLED Ekran İçin Samsung Yatırıma Başladı[/h][h=2]Samsung, geleceğin ekran teknolojisi OLED için yatırım yapmaya başladı. Samsung cihazları dışında da OLED'in diğer markalar tarafından kullanılması bekleniyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
oled-ekran-icin-samsung-yatirima-basladi.jpeg
Son dönemlerde yeni modelleri ile iyi bir çıkış yakalayan Samsung, OLED ekran üretimi için yatırımlarını arttırırken, firma bu alanda yapacağı çalışmalara hız kazandırma niyetinde. Özellikle Apple tarafından iPhone modellerinde de OLED teknolojine geçiş yapılacak olması ve bu konuda Samsung tarafından OLED ekran desteğinin verilecek olması, kapasitenin ve çalışmaların arttırılmasını mecburi kılarken, Samsung bu konuda çok ciddi yatırımlar yaparak kendini OLED alanında geliştiriyor.
Ekranlarda IPS yerine OLED kullanılması çok daha iyi sonuçların alınmasını sağlarken, özellikle güç tüketiminde OLED daha iyi bir sonuç veriyor. IPS ile OLED karşılaştırmalarında OLED'in daha derin siyah renlere ve yüksek parlaklıklara sahip olduğu görülürken, güç tüketiminde de OLED ile IPS arasında ciddi bir fark bulunuyor.
OLED ekranların kullanılmaya başlanması ile birlikte artık IPS tamamen sonlanacak ve cihazlarda OLED'e dönüş yapılacak.
6.8 Milyar Dolarlık Yatırım Geliyor!
OLED için Samsung tarafından 6.8 milyar Dolarlık yatırımın yapılacağı belirtilirken, bu kadar yüksek yatırım ile birlikte OLED üretiminde yüzde 50 oranında bir artış yaşanacak. Sadece Apple tarafından 100 milyon OLED ekranın alınacak olması da bu konuda Samsung'un OLED üzerinden iyi bir gelir elde etmesini sağlayacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Samsung 2017'de Katlanabilir Akıllı Telefonu Tanıtacak Mı?[/h][h=2]Yeni bir rapora göre, Samsung şu anda 2017'de piyasaya çıkması beklenen katlanabilir telefon üzerinde çalışıyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
samsung-2017de-katlanabilir-akilli-telefonu-tanitacak-mi-1481361925.jpg
Samsung hakkında gündeme gelen son iddialar oldukça ilgi çekici. Katlanabilir bir telefon için çalışmaları yaptığı söylenen Samsung’un 2017’ye damga vurabileceği belirtildi. Yeni telefon iki ekranla gelecek ve sırasıyla önümüzdeki Ocak veya Şubat aylarında CES veya MWC sırasında tanıtılacak. Açılan ve katlanabilir bir telefon, endüstride uzun zamandan beri hayal ediliyordu. Geçen Haziran ayında düzenlenen TechWorld etkinliği sırasında Lenovo, katlanabilir ve bir bilezik haline getirilebilen bir telefon göstererek bu konuda gelişmelerin yaşanacağının ilk ipuçlarını vermişti. Şimdi ise Samsung bu konuda sürpriz yapabilir!
Yeni Telefon Nasıl Olacak?
Çift ekranlı Samsung'un katlanabilir telefonu orta kısımda katlanmaya izin verecek bir menteşeye sahip olacak. Her iki ekran da dışarı doğru açılacak. Cihazın önde ve arkada bir ekranı olması ile birlikte büyük bir ekran kullanılabilecek.
Şirket böyle bir telefon için ne kadar talebin olacağını görmek ve katlanabilir telefonların neler yapabileceğini göstermek için cihazı şu anda kullanıyor da olabilir. Bu açıdan sızdırılan spekülasyonlar Samsung kaynaklı da olabilir. Bu açıdan önümüzdeki günlerde bu model için yaşanacak gelişmelerin daha yakından takip edilmesi gerekiyor. Böylece olayın tam olarak aydınlatılması mümkün olabilir.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst