gittigidiyor

Satellite 2022ye Türkiye çıkarması

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Türkiye, ABDnin başkenti Washingtonda düzenlenecek dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2022ye Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Türksat ve Profen firmalarıyla iştirak edecek.
Türksattan yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük uydu üreticileri ve uydu operatörlerini bir araya getiren Satellite 2022, 22-24 Mart 2022 tarihlerinde ABDnin başkenti Washingtonda düzenlenecek.
Türkiyeden fuara katılacak TUSAŞ, Türksat ve Profen, geliştirdikleri çözümlerle trilyon dolar büyüklüğündeki sektörden daha büyük pay almayı hedefliyor.
TUSAŞ KABİLİYETLERİNİ SERGİLEYECEK

TUSAŞ, "Türkiyenin Yerli Milli İlk Haberleşme Uydusu TÜRKSAT 6A"dan edindiği kabiliyetleri fuarda uluslararası katılımcıların beğenisine sunacak. TUSAŞ, iştiraki olan GSATCOM ile 2019da geliştirmeye başladığı yüksek çıkış gücüne sahip, tümüyle elektrikli yeni nesil haberleşme uydu ailesine yönelik görüşmeler de gerçekleştirecek.
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Satellite 2022nin dünya genelinde bu sektördeki gelişmeleri yakından takip etmek ve ülkenin bu alanda geldiği son durumu dünya kamuoyuna aktarmak için önemli bir fırsat olduğuna işaret ederek, "Bu alanda ilk ihracatı 2021 yılı içinde gerçekleştirdik. Ülkemiz artık havacılık ve uzay alanında dünyanın sayılı ülkelerinden biri ve daha yeni başladık. Uzay alanında gerçekleştireceğimiz daha çok projelerimiz var. Tam bağımsız havacılık ve uzay ekosistemi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
TURKSAT 5B DÜNYAYA AÇILIYOR

Türksat, fuarda hareketli araçlar için denizde ve karada uydu aracılığıyla ekonomik, kesintisiz hizmet olanağı sağlayan ve şirket tarafından üretimi yapılan SOTM (Satcom On The Move) antenleri olan HidrON, TerrON ve AerON ve taşınabilir Manpack çözümü MicrON ile yerini alacak.
Türksat, geçen yıl hizmete giren 5. nesil haberleşme uydusu Türksat 5A ve bu yıl yaz aylarında hizmete girecek Türksat 5B ile yerli ürünlerine yönelik görüşmeler de gerçekleştirecek. Şirket, özellikle yerli ve milli ürünleriyle hedef pazarlardaki etkinliğini artırmayı, yeni pazarlara açılarak faaliyet alanlarında sahip olduğu birikimle ülke dışında gerçekleştireceği yeni projelerle sınırları aşmayı planlıyor.
Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok da Türksatın MENA ve Orta Doğu bölgesinde satcom çözümleri için en güçlü ve güvenilir sağlayıcı olduğuna dikkati çekerek, "Haberleşme uydusu Türksat 5B ile hem verilen hizmetler hem de uçtan uca iş modelleri artacak. Satellite 2022, bu kapsamda artan kapasitemizi ve gücümüzü sektörün önde gelenlerine ve kamuoyuna aktarmamız açısından büyük öneme sahip." değerlendirmesinde bulundu.
PROFEN YENİ NESİL ANTEN ÇÖZÜMLERİ İLE FUARDA


Profen de ulusal ve uluslararası ihtiyaçlara cevap verebilecek, milli imkanlarla geliştirilen sabit ve mobil X/Y ve Az/El anten sistemleri ile sabit ve mobil telemetri yer istasyonu çözümlerini sergileyecek.

Uydu yer istasyonları ve veri merkezlerinin gözlem, kontrol ve yönetiminde kullanılan "Visionic" ürününün en yeni sürümüne de fuarda yer verecek Profen, PTA serisi taşınabilir antenler ve gerçek zamanlı spektrum analizörü "Nspector" ürünlerini de katılımcıların beğenisine sunacak.
Profen Üst Yöneticisi Önder Havuzlu da şunları kaydetti:
"Tasarımından üretimine ve Ar-Ge süreçlerine kadar tamamen yerli mühendislikle geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizle dünyayla rekabet edebilir bir konumdayız. Ülkemizin uzay ve havacılık alanındaki yetkinlikleri her geçen gün artıyor ve Türkiye, bu noktada küresel bir oyuncuya dönüşüyor. Satellite 2022ye ülkemizin bu alanda öncü şirketleriyle Türkiyeyi temsil etmekten memnuniyet duyuyoruz."
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst