gittigidiyor

Seagate 2TB Boyutunda Yeni Diskini Tanıttı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Seagate'in tanıttığı 2TB boyutundaki hard disk, bu klasmanda da bir ilke imza attı. Seagate'in yeni hard diski hakkında detaylar

wallhaven-134445.jpg
Seagate firmasının bugün tanıttığı 2 Terabayt mekanik diski, diğer 2TB, 4TB, 6TB hatta 8TBlık disklerden bir yönüyle ayrılıyor. BU yönü ise sadece 7mm kalınlığa sahip olması.
Mobil cihazların daha fazla kullanılmaya başlanması, dizüstü bilgisayarlara verilen önemi de arttırdı. Hali hazırda kullanılan 3.5mm diskler dizüstü bilgisayarlar için çok kalın olduğundan üreticiler, değişik çözümlere yöneliyorlardı.
Şimdi ise Seagate'in ürettiği bu 7mm kalınlığındaki lık mekanik disk, bu sorunu çözebilir gibi duruyor.
Seagate ise diskleri hakkında şunu söylüyor; "Disk başına 1TB koymak için Seagate Mobil HDD departmanı 7mm form faktöründen yararlanıyor. Günümüzdeki bütün mobil bilgisayarla uyumlu olan SATA 6Gb/s arayüzü de kullanıcılara bilgisayarlarına kolayca bizim diskimizi kullanmaları için fırsat oluşturuyor. 2TBlık boyutuyla diskimiz 200.000 fotoğraf, 250.000 şarkı ve 124 saate kadar yüksek çözünürlüklü video kaydınıiçeresinde barındırabiliyor. Cihazımızın 1TBlık bir sürümü de mevcut durumda."
mobile-hdd-upper-hero-left-2tb-1000x1000.jpg

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst