yakupequal
Aktif Üye

Yüzde 20 oranında büyüyen pazarda Seagate’in üç aylık disk satışı 49 milyon adet oldu ve şirket 2,7 milyar dolar gelir elde etti.
Pazar geçtiğimiz yıl yaklaşık olarak yüzde 20’lik büyüyerek şimdiye kadarki en iyi yıl olan 2007’nin rekorunu kırdı. Bu durum 2011 yılında markaların beklentileri daha da artırırken bazı şirketler yüksek satış rakamları ve gelir açıklıyor.
Çeyrek değerlendirmelerini gerçekleştiren Seagate, üç ayda 49 milyon disk sattı ve 2,7 milyar dolar gelir elde etti. İlk çeyrekte brüt marj olarak yüzde 18’i hedefleyen Seagate, bu dönemdeki satıştan yüzde 19,1′lik bir brüt kâr, 93 milyon dolar net gelir elde ederek hedefin üzerinde bir rakama ulaştı. Hedeflerinin, hissedarlarının değerini en üst düzeye çıkarmak olduğunu belirten Seagate, hisse başına da 0,21 dolar kazanç bildirdi.
Seagate Genel Müdürü Stephen Luczo gelecek dönemle ilgili olarak, “Nakit miktarının daha da ileriye götürülmesi için birçok farklı stratejiyi değerlendirmeye devam edeceğiz” diye belirtiyor. Luczo, piyasa dinamiklerindeki değişikliklere hızlı cevap verebilmek, fırsatlardan yararlanmak ve gelecekteki büyüme yatırımları için tedbirli nakit politikası uygulayacaklarının da altını çiziyor.
(ed: SSD pazarının büyümesinin geleneksel mekanik disklerin sonunu kolay kolay getiremeyeceği açık. Kapasite/fiyat bakımından hala bu diskler açık ara önde gidiyor.)