gittigidiyor

Seoul GS1180 Detaylı Kullanım Kılavuzu

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi





Tercihler Menüsü:

1.
Lisan Seçimi:

o
Menü Dili: Bu kısımdan cihazın menü dilini seçebilirsiniz. İstenilen menü dili, kumadadaki sağ ve sol tuşları yardımıyla seçildikten sonra kumandanızın mavi tuşuyla seçiminizi kaydedip menüden otomatik çıkabilirsiniz.

2.
Menü Ayarları:

o
Menü Rengi: Temel, Renk1 ve Renk2 olmak üzere üç adet menü rengini beğeniniz doğrultusunda seçebilirsiniz.

o
Şeffaflık: Menü ekranının ve kanal bilgisi çubuğunun ekranınızdaki şeffaflık derecesini belirler. Otomatik olarak %30'da gelen bu ayarı arttırıp azaltarak şeffaflık derecesini değiştirebilirsiniz. %100 en şeffaf iken %10 en net ayardır.

o
Parlaklık: Menü ekranının ve kanal bilgisi çubuğunun ekranınızdaki parlaklık derecesini belirler. Otomatik olarak %70'te gelen bu ayarı arttırıp azaltarak parlaklık derecesini ayarlayabilirsiniz. %10 en az parlaklığa sahipken %100 en parlak halidir.

o
Kaybolma Süresi: Kanal bilgi süresinin ekranınızdan kaybolma süresini belirler. Otomatik olarak 3 san. olarak gelen bu ayarı 1 saniyeden 10 saniyeye kadar isteğiniz doğrultusunda değiştirebilirsiniz.

o
Geçiş Modu: Seyredilen kanaldan başka bir kanala geçerken kullanılacak efekti seçmeye yarayan menüdür. Kararmalı veya Donarak olmak üzere iki adet seçenekten herhangi birini seçerek bu efekti ayarlayabilirsiniz.

3.
Çocuk Kilidi :

o
Şifreli Kanal Kilidi
* Kapat : Bu konumda cihaz yayın şifrelerini çözer.
* Aç : Bu konumda cihaz hiç bir şekilde şifreleri çözmez.
* Geçici : Bu konumda cihaz bir sonraki kapanıp açılmaya (reboot) kadar şifreleri çözmez.

o
Menü
* Kilitle : Bu konumda cihaz, menülerde yapılacak değişiklikler öncesi PIN kodu sorar.
* Aç : Bu konumda kilit açıktır. Menü değişimleri için herhangi bir şifre sorulmaz.

*
Şifre Değiştirme Menüsü
* Eski Şifre: Değiştirmek istediğiniz eski şifreyi buraya girin.
* Yeni Şifre: Yeni şifrenizi buraya yazın.
* Yeni Şifre: Yeni şifrenizi doğrulamak için tekrar yazın.

Menülerde yapmış olduğunuz değişiklikleri kumandanızın mavi tuşu yardımıyla kaydederek bulunan menüden çıkabilir veya kırmızı tuş yardımıyla kaydederek bulunduğunuz menü içinde dolaşmaya devam edebilirsiniz.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
Kanal ve FAV Düzenle Menüsü:



1.
Kanal Düzenleme: Bu menüde cihazda kayıtlı olan radyo ve televizyon kanallarını isteğinize göre düzenleyebilirsiniz. Herhangi bir uyduya ait kanalları düzenlemek için kumandanızın SAT tuşuna basarak ekrana çıkan pencereden düzenlemek istediğiniz uyduyu seçebilirsiniz.

o
Sırala
* İsme göre sırala : Seçtiğiniz uydudaki kanalları kumandanızdaki kırmızı tuşa basarak kanal isimlerine göre sıralayabilirsiniz.
* Çeşide göre sırala: Seçtiğiniz uydudaki kanalları kumandanızdaki mavi tuşa basarak şifreli veya şifresiz olarak türlerine göre sıralayabilirsiniz.
* Frekansa göre sırala: Seçtiğiniz uydudaki kanalları uydudaki frekanslarına göre sıralayabilirsiniz.
* Kanal Seç ve Taşı :
* Kanalları Hedefe Taşı : İstediğiniz yeni yeri yukarı ve aşağı tuşları yardımıyla seçtikten sonra kumandanızdaki kırmızı tuş ile seçilen kanalları yeni yerlerine taşıyabilirsiniz.
* Taşınacak Kanalları Seç : Yerini değiştirmek istediğiniz kanalları kumandanızdaki mavi tuş ile seçebilirsiniz. (Çoklu kanal seçimi yapabilirsiniz) Seçim yaptığınız kanalın satırı ekranda sarı olacaktır.
o Düzenle:
* Kanal Seç ve Sil :Kanal listesinden silmek istediğiniz kanallarla ilgili işlem yapmak için kırmızı tuş yardımıyla bu menüyü seçebilirsiniz. Menü içerisinde 3 fonksiyon mevcuttur. Bunlar: Seçili Kanalları sil, Silmek İçin Kanal Seç ve Tümünü Seç

Öncelikle silmek istediğiniz kanalları imleçle üzerlerine geldikten sonra mavi tuşla işaretleyin. Seçim işleminiz bittikten sonra kırmızı tuş yardımıyla bu kanalları silebilirsiniz. Eğer "tüm kanalları" seçmek isterseniz yeşil tuşu kullanabilirsiniz.


*
Tümünü sil : Seçilen uydudaki tüm kanalları silmek için kumandanızdaki mavi tuşu kullanabilirsiniz.

* Kanal İsmini Düzenle :Seçilen uydudaki kanalların ismini isteğinize göre değiştirmek için kumandanızdaki yeşil tuşu kullanabilirsiniz.

* Kanal PID'sini Düzenle :Seçilen uydudaki kanalların PID değerlerini kumandanızdaki sarı tuş yardıımıyla değiştirebilirsiniz.

o Kilitle :Kilitlenmesini istediğiniz kanalın üzerine yukarı veya aşağı tuşlarıyla geldikten sonra kumandanızın yeşil tuşuna basarak bu kanalın izlenmesi istendiğinde PIN kodu sorulmasını sağlayabilirsiniz. Kanal Düzenleme Menüsünde, kilitlenen kanalların yanında kilit işareti çıkar.

o Atla : Kumandadaki yukarı ve aşağı tuşlarıyla kanallar arasında gezerken uğranmasını istemediğiniz kanalları kumandanızın sarı tuşu yardımıyla görmezden gelinmesini sağlayabilirsiniz. Kanal Düzenleme Menüsünde, görmezden gelinen kanalların yanında yukarı ok işareti çıkar.

Kanal Düzenleme Menüsünden EXIT tuşuna basarak çıkabilirsiniz. EXIT tuşuna bastığınızda yaptığınız değişikliklerin kayıt edildiğini bildiren bilgi penceresi açılacaktır.


2.
Favorilere Ekle : Favori listesine kanal eklemek için, kumandanızdaki yukarı veya aşağı tuşları yardımıyla listeye eklemek istediğiniz kanalın üzerine gelerek Favori 1 için kırmızı, Favori 2 için mavi, Favori 3 için yeşil ve Favori 4 için sarı tuşa basınız.

3.
Favori Düzenleme : Favori düzenleme menüleri kanal düzenleme menüleriyle aynı işleve sahiptir. Detaylar için "Kanal Düzenleme Menüsü" ile ilgili bölüme bakınız.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
Kurulum ve Güncelleme Menüsü :



1.
Anten Ayarları :
o Uydu: Buradan ayarlamak istediğiniz uyduyu seçebilirsiniz.
o LNB Tipi : LNB tipini bu menüden seçebilirsiniz. Universal için 10600 / 10750 seçilmelidir.
o LNB Voltajı : LNB'yi beslemek için açık, kapatmak için OFF seçiniz. Eğer universal LNB kullanılıyorsa AÇIK olarak seçilmelidir.
o 0/12V :
o 22KHz
biggrin.gif
ual LNB veya 2 antenli sisteminiz varsa 22 KHz ON seçilmelidir.
o LNB Anten : Anteniniz sabit ise SABİT, Hareketli ise Hareketli seçilmelidir.
o DiseqC : Normalde OFF konumundadır. Şayet diseqc kullanıyorsanız uydunun bağlandığı disecq numarası seçilmelidir. Eğer hareketli anten seçilmişse bu menü yerine Positioner menüsü görülür.

2.
Otomatik Tarama : Kanal aramak istenilen uydu seçildikten sonra kırmızı tuş yardımıyla uydu otomatik taranabilir. Yeşil tuş yardımıyla hassas tarama da yapılabilir fakat hassas taramanın aktif olması için "Fabrika Ayarlarına Dön" seçeneğinin bir kez yapılması gerekmektedir. Fabrika ayarlarına dönmeden önce mevcut ayarlarınızı Menü --> Kurulum ve Güncelleme --> FAB. Ayarlarını Düzenle --> Ayarları Sakla yaparak yedeklemeniz önerilir.

3.
El ile Tarama : Bu menüde TP'leri el ile tarayabilirsiniz. Taranmak istenen uydu ve frekans seçildikten sonra kırmızı tuş yardımıyla seçilen TP taranabilir. Network arama Açık olarak seçildiğinde o pakete ait tüm kanallar otomatik olarak taranır. (Turksat'tan otomatik kurulum almak için EAS PROMO kanalının TPsi Network Arama: Açık şeklinde taranmalıdır.) SR Arama kısmı Açık seçiliğinde TP frekansına ait tüm sembol rate değerleri taranacaktır. Yeşil tuş yardımıyla TP'leri düzenleyebilirsiniz, yeni TPler ekleyebilirsiniz.

4.
FAB. Ayarlarını Düzenle :
o Tüm Kanalları Sil : cihaza ait tüm radyo ve tv kanallarını siler.
o Fabrika Ayarlarına Dön : Yapılan tüm ayarları silerek cihazı fabrikadan ilk çıktığı ayarlara geri döndürür.
o Ayarları Sakla : Mevcut ayarlarınızı yedekler. Fabrika ayarlarına dönmeden önce mevcut ayarları yedeklemek için kullanılabilir.
o Ayarları Geri Yükle : "Ayarları Sakla" fonksiyonuyla yedeklenen ayarları geri yükler.
o Stand-by'da Kanal Bulma : Seoul'u benzerlerinden ayıran en önemli özelliklerden sadece biri. Cihaz kapalıyken bile uyduyla haberleşerek yeni kanal araması yapar ve yeni kanalı otomatik olarak kanal listesine ekler. Bu özellikten faydalanmak için AKTİF konuma alınması gerekir.

5.
Uydudan Güncelleme : Seoul'un en önemli özelliği. Uydudan yeni yazılım kontrolünü menü içerisindeyken kumandanın kırmızı tuşunu kullanarak başlatabilirsiniz. Yeni yazılım bulunduğunda yüklemek isteyip istemediğinizi soracaktır. OK tuşuyla kabul edebilir veya EXIT tuşuyla reddedebilirsiniz.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
Yapılandır Menüsü




1.
TV Çıkış Ayarı : TV modu, Video çıkışı, Ekran modu, Digital Audio, UHF Modu ve UHF Kanalı gibi değerleri TVnize göre ayarlayabilirsiniz.

2.
Saat Ayarı : Cihazın saat ayarlarını bu menüden yapabilirsiniz. GMT değeri Türkiye için +2.0'dır.

3.
Zamanlama Ayarı : Seoul'un pek bahsedilmeyen başka bir özelliği daha. Cihazınızı istediğiniz tarihte ve saate, istediğiniz kanalda otomatik olarak açılmasını sağlamak için ilgili kısımları doldurabilirsiniz. Bu özellik cihazın açılması için kullanılabileceği gibi kapanması için de kullanılabilir. 10 tane açılış veya kapanış değeriniz saklanabilir. Dizi müdavimleri için benzersiz bir özellik.

4.
Data İşlemleri: Bu menüde, başka bir alıcıya program veya kanal bilgisi aktarabilirisiniz.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
Oyun ve Bilgi Menüsü



1.
Sistem Bilgisi : Geçerli yazılım versiyonuna, yazılımın tarihine ve uydudan güncelleme sürenize bu menüden ulaşabilirisiniz.

2.
Şifre Değiştirme: İzlediğiniz paketin şifreleri değiştiğinde, cihazın yeni versiyonu yayınlanana kadar yeni keyleri manuel olarak bu menüden girebilirsiniz. Manuel yüklediğiniz şifreler "Keylere Reset Atma" konusunda bahsedilen EXIT - 8 - 0 - 8 - 8 kombinasyonundan sonra silinir. Keyleri manuel yükledikten sonra keylere reset atmayınız. (*** değiştiğinde yeni yazılım versiyon en kısa sürede uydudan indirilebilir hale getirilmektedir.)
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
Hassas Kanal Tarama Fonsiyonu:



Hassas kanal tarama özelliği, uydudaki mevcut transponderları tek tek deneyerek sinyal aldığı tüm TP’leri listeye eklemek suretiyle maksimum kanal sayısını yakalamayı amaçlayan bir uygulamadır. Önceki versiyonlarda sadece fabrika ayarlarına dönükten sonra ve yalnızca bir kez kullanılabilen bu özellik 27. versiyondan sonra kullanıcı isteğine göre yapılandırılarak devamlı aktif halde kalması sağlandı.


Aktif veya deaktif hale getirmek için : Menü --> Kurulum ve Güncelleme Menüsü --> FAB. Ayarlarını Düzenle --> Standby'da Kanal Bulma : Açık / Kapalı seçilmelidir.
 

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
Herhangi bir kanalı seyrederken kumandadan OK tuşuna basılarak Kanal Listesine erişilebilir. Kanal listesi açıkken :

• a. SAT tuşuyla uydular arasında geçiş yapabilirsiniz.

• b. TV/RAD tuşuyla TV veya radyo kanallarına geçebilirsiniz.
• c. Listedeki kanallardan birini yukarı veya aşağı tuşları yardımıyla seçtikten sonra kumandadan "i" tuşuna basıldığında kanal bilgisi penceresi açılır. Bu pencerede, eğer varsa mevcut kanaldaki şifreleme sistemini ve kanalın ait olduğu paketi görebilirsiniz.
• d. Mavi tuş yardımıyla çıkan sanal klavye ekranında kanal adını yazarak, mevcut kanallar arasında arama yapabilirsiniz.
• e. Yeşil tuş yardımıyla direkt olarak Kanal Düzenleme Menüsüne ulaşabilirsiniz.

EPG Menüsü:
İlgili kanalın bu özelliği desteklemesi halinde kumandanın EPG tuşuna basılarak yayın akış bilgisine ulaşılabilir. EPG menüsü açıkken kırmızı tuşla haftalık yayın akışına, mavi tuşla sıradaki program bilgisine ulaşılabilir.

Alt yazı Desteği:

Örnek olarak Hotbird uydusunda, 11117 frekansındaki "BBC Prime"ı alalım. Kanal girdiğimizde, kumandamızın TELETEXT tuşuna basıyoruz. Teletexte girince, 100 numaralı index sayfası gelecek. Bu sayfada "Subtitling info - 309" yazısını görüyoruz. Demek ki text desteği için 309 numaralı sayfaya gitmeliyiz. 309'u tuşladığınızda, bize desteklenen altyazıların listesi gelecek. Mesela İngilizce için 888 tuşlamak gerekli.


Özet olarak :


1. BBC Prime kanalındayken kumandadan TXT tuşuna basıyoruz.

2. 888 tuşluyoruz.

Hepsi bu.


Önemli bilgi olarak; "alt yazı desteği" yayından yayına değişen bir durumdur. Her kanalın altyazısı olmaz.


EPG Hakkında

EPG yayınları, yayımcının(provider) kendisi tarafından, uydudan gönderilen ses ve görüntü sinyallerinin içersine "katıştırılır" ( multiplex edilir).


DVB tarafından tanımlanan birçok EPG türü mevcuttur, günlük, haftalık, aylık gibi..


Bunlar da kendi aralarında çeşit çeşittir, örneğin her bir bölümde 3 olay (event) olması gibi veya Table_ID 0x50, Table_ID 0x51, Table_ID 0x4e ( Present/Following) verilerinin yer alıp almaması gibi.


Bant genişliklerinin Turksat gibi düşük seviyelerde olduğu uydularda, EPG için allocate edilmiş bant genişliği de haliyle düşük oluyor yani veri yeterince hızlı gelmiyor.


Bunu şu şekilde test edebiliriz: Örneğin, önce STAR TV'yi açalım. Cihaz görüntüyü verdiğinde, ilk 5 saniye içersinde info bar içersinde hiçbir EPG verisi görüntülenemeyecektir. 5 saniye bekleyip uzaktan kumandanizdaki info tuşuna basın. 5 saniye sonra EPG verisinin geldiğini göreceksiniz.


Oysa, aynı testi, şifreli olan D-Smart yayınlarında veya Multivisionlarda yapalım. Yukarıda verinin gelmesi için beklediğimiz 5 saniyeyi bu yayınlarda beklemediğinizi göreceksiniz.


Sonuç olarak EPG verisinin geç gelmesi durumu cihazla ilgili bir durum olmayıp tamamiyle yayıncı kuruluşla alakalıdır. Ne kadar bandwidth, o kadar hızlı EPG verisi.


EPG kullanımını kısaca özetlersek:


1) EPG verisi sağladığından emin olduğunuz bir kanalı açın

2) 3 saniye bekleyip, kumandanızdaki "info" tuşuna basın.

3) İInfo bar ekrana gelecek ve şu anki program EPGsi görüntülenecek.

4) Kumandanızdaki EPG butonuna basın.

5) 15-20 saniye bekleyin

6) Kumandanızdaki kırmızı tuşa basın.

Haftalık EPG verisi, ayrıntılarıyla görüntülenecektir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst