gittigidiyor

[Ses sistem] [Dowload] USB JIG Nedir ve Ne İşe Yarar?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images

Hepimizin bildiği gibi Android cihazlarımızda çeşitli işlemler yaptığımızda birbirinden farklı sorunlar (Download Mode’un açılmaması gibi) ortaya çıkabiliyor. USB JIG ile bu sorunu çözebilirsiniz.

images

Genellikle brick olmuş cihazlar için önerilen USB JIG herhangi bir nedenden dolayı çalışmayan (Ses Açma + Ses Kısma + Güç tuşu) tuşları kullanmadan direk olarak Download Mode’a girmenizi sağlar. Zaten Download Mode’una girdiğinizde yeni bir rom kurarak cihazınızı kurtarabilirsiniz.

images

Yukarıda belirttiğimiz gibi cihazınızda üç tuş sorunu yaşıyorsanız izlemeniz gereken iki yol var.

images

1. Yöntem


  • İnternetten alışveriş yapabileceğiniz bir siteden USB Jigsatın alabilir veya herhangi bir teknoloji mağazasından temin edebilirsiniz.
  • USB Jig’i cihaz kapalı durumda iken cihaza taktığınızda otomatik olarak Download Mode’u açacaktır.

usb-jig-telefon-.jpg

images

2.Yöntem
Bu yöntem sadece “Güç” tuşu çalışmayanlar için geçerlidir. Güç tuşu çalışmayan cihazları kapatamazsınız veya açamazsanız. Şayet kapatmak için bataryayı çıkarabilirsiniz veya şarjı bittiğinde cihaz kendini kapatır. Fakat açmak için yapmanız gerekenler (cihaz kapalı konumda iken)


  • Pil boş ise en az %15 doldurun.
  • Elektrik bağlantısını kesin.
  • Cihazı tekrar şarja takın.

Ve bu esnada cihaz şarj yüzdesinin göründüğü ekrana girer. Bu olaydan önce hızlı davranıp marka logosu ekranda göründüğünde “Ses Açma” tuşuna basılı tutup recovery mode a girin ve oradan cihazı yeniden başlatın ve cihazı kapatmamaya dikkat edin.
images


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst